HCL.HR

Nova igra tvorca DayZ-a je mrtva

Zoran Žalac 08.03.2017.   •   3 komentara


Tvorac DayZ modifikacije nije dovršio svoj projekt kako bi se mogao posvetiti novoj igri, a sada je i ta igra završila u slijepoj ulici.

ion_dean_hall_mmo

U ljeto 2015. godine na Microsoftovoj pozornici E3 konferencije najavljena je igra zvana Ion. Kratka i nedorečena najava bila bi zanemarena da se nije radilo o prvoj samostalnoj igri tvorca DayZ modifikacije za Arma II. Dean Hall tada je predstavljao novi val svježih ideja u industriji igara, a spomenuti Ion najavljen je kao vrlo ambiciozni MMO naslov svemirske tematike.

Hall je igru opisao kao univerzum koji nije građen na skriptama ili questovima nego na zakonima fizike, biologije i kemije, kao simulaciju koloniziranja neistraženog svemira. No, čitav taj univerzum prekrio je mrak nakon inicijalne najave. O igri se poslije toga više nije pričalo, a portal Eurogamer otkriva kako to i nije slučajnost. Naime – igra je u međuvremenu završila u slijepoj ulici te na njoj više nitko ne radi.

Ion je prvotno zamišljen kao projekt na kojem su trebala surađivati dva tima – novozelandski RocketWerkz u vlasništvu Deana Halla, te britanski studio Improbable. Na upite Eurogamera nijedna tvrtka nije potvrdila da im je Ion u planovima niti da je igra u aktivnom razvoju.

Prema svemu sudeći, sudbinu projekta zapečatila je tvrtka Improbable koja je svoje resurse očito preusmjerila kompletno na razvoj ambiciozne i obećavajuće SpatioalOS platforme. Tvorac DayZ-a izjavio je kako je Ion bio projekt koji tvrtka RocketWerkz nije mogla izvesti samostalno, pa se čini da je kraj suradnje na tom projektu značio i kraj za samu igru.

Svjestan činjenice da iza sebe sada ima već dva nedovršena projekta, Dean Hall je čitavu situaciju odlučio gledati na vrlo optimističan način. „Radije bih htio da su ljudi ljuti što nisam izbacio nešto nego da sam nešto izbacio, a da oni nisu sretni s time. To je najvažnija stvar.“ – tvrdi Hall.

Komentari (3)

  • kuky90

    08.03.2017 - 13:48

    Još ni onu prije nije završio, a već od nove odustao. 🙂

  • pbhx

    08.03.2017 - 17:30

    Ne završi taj ništa šta krene, jadna li mu žena :’)

  • Drag0nFlam3

    08.03.2017 - 19:08

    Ma i bolje, gaming tržištu ne treba još jedan nedovršen, early-acces proizvod koji će se naplaćivati i nikada neće biti dovršen. DayZ je takav fail, koliko sam pročitao Steam reviewse, svakim patchom kvare igru sve više i više… Ne znam kako im već nije dojadilo tako varati ljude.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?