HCL.HR

Nova Ouya svake godine – ekskluzivna konzola za Double Fine Adventure

Renato Pedišić 07.02.2013.   •   10 komentara   •   Tehnologija


Vrijeme je za još malo vijesti o Ouyi, a one najsvježije govore kako svake godine možemo očekivati novu verziju konzole dok će Kicksterter uspješnica Double Fine Adventure od konzolaški platformi birati samo Ouyu.

Da, Ouya će koštati samo 100 dolara i da, za nju će izlaziti uglavnom besplatne Android igre, ali nove vijesti koje stižu iz usta same Julie Uhrman, CEO-a Ouye, otkrivaju nam jednu kvaku o kojoj očito nismo uopće razmislili. Ouya bi svake godine trebala dobiti novu inačicu. Dakle, mjena generacija, koja se u svijetu konzola događa svakih pet do šest godina, u slučaju Ouye pretvorena je u mjenu na godišnjoj bazi baš kao i u svijetu mobilnih uređaja u vidu tableta i pametnih telefona.

“Što se tiče novih izdanja konzole i osvježavanja, naša je strategija vrlo slična onoj za mobilne uređaje. Imat ćemo novu Ouyu svake godine”, kazala je Julie Uhrman te nastavila: “Bit će Ouya 2 i Ouya 3. Iskoristit ćemo pogodnosti bržih, boljih procesora dok cijene padaju. Ako možemo staviti više od 8GB Flash memorije u našu kutiju, onda hoćemo. Ali dok to radimo, osigurati ćemo da su sve igre kompatibilne i s ranijim verzijama konzole.”

Kako se Julie vrlo rado raspričala o specifikacijama i komponentama, priupitana je i o snazi koju ima prva Ouya te je o tome rekla: “Lansiramo konzolu s Tegra 3 čipom. To je quad-core A9 čip. Kako konzola nije mobilni uređaj, ne moramo balansirati između snage i duljine trajanja baterije. To vam je 1.6GHz-a. Najbolji Tegra 3 uređaj na tržištu.”

Dok mi u HCL-u još uvijek stojimo u šoku i čitamo naše svete gamerske knjige kako bismo saznali je li blasfemija izdavati novu konzolu svake godine, još nam vijesti stiže vezanih uz Ouyu, a ovoga puta potvrđena je ekskluzivna igra u obliku još jedne Kickstarter uspješnice Double Fine Adventure, sada kodnog imena Reds.

Cijela ekskluzivnost te igre za Ouyu sastoji se u tome da igra neće izaći na nijednoj drugoj konzoli osim Ouye, barem ne u bližoj budućnosti, ali bi zato i dalje trebala regularno izaći za Android, Linux, iOS, Mac i Windowse. Osim toga, Tim Schafer nije jedini koji je potpisao ugovor s Ouyom pa je tako to napravio i Paul Bettner, tvorac Zynginog casual hita Words With Friends, koji je ovom prigodom nahvalio Ouyu:

Ouya i Verse (Bettnerova kompanija) nisu ništa manje nego “povratak konzolaškog gaminga”. Zadnji veliki val bio je onaj mobilni, a Words With Friends je najigranija igra na svim mobilnim platformama. Vjerujem kako ćemo svjedočiti još jednoj promjeni, većoj nego je to bila ona prošla. Gameri žele trgovinu aplikacijama u dnevnom boravku. Ouya će im to donijeti i sve će se promijeniti. Ponovno.”

Hoće li se stvari promijeniti i za vas? Jeste li oduševljeni ovakvim vijestima? Nabavljate li prvu Ouyu ili možda onu petu?

Komentari (10)

  • sapphire

    07.02.2013 - 18:27

    Sve više mislim da će ova konzola biti fail…

    • HrBomb

      @sapphire, 07.02.2013 - 20:56

      +1 potpuuno se slažem sve više izgleda da će konzola bit bezveze, ima m doživljaj da će bit kao mobitel s kojeg nemožeš zvat ni nosit ga okolo

    • Me666

      @sapphire, 07.02.2013 - 20:59

      Dakle mobitel s kojeg ne možeš zvati niti ga ne možeš nositi… hm… hm…

    • Apocalypse4987

      @sapphire, 07.02.2013 - 21:47

      to su govorili i za tablete…

    • Daky101

      @sapphire, 08.02.2013 - 21:10

      +1

  • Shicko

    07.02.2013 - 22:39

    I bili su u pravu.

    U svakom slučaju, ja se veselim konzoli jer mislim da napokon donosi dozu relnosti u danađji gaming, smatram da će se dobro prodavati jer napokon cilja na onu casual publiku i nudi joj realnu cijenu.

  • Zeus_CM

    07.02.2013 - 22:41

    Mislim da im ovo mijenjanje čitave konzole svake godine nije pametna ideja…

  • Maximum

    07.02.2013 - 23:06

    Pa bzv je posto Tegra 4 je prakticno iza coska.
    A verujem da svaki put kad bi izasla nova konzola , za onu stariju niko vise nebi razvijao.

  • Zael

    08.02.2013 - 10:52

    ma lako za android igre al ovo ce biti zapravo pristojan uredjaj za emulaciju. zamislite da imate psx, ps2, n64, gc i starije konzole – u jednoj konzoli sa jednim kontrolerom i to za ok cijenu. meni se cini ok. 😀

  • MrmAngeluS

    18.02.2013 - 16:40

    ja ću i dalje pričekat da vidim kako će stajati s emuliranjem. Ako to bude u redu, onda uopće nije loš deal. =)
    Iako svakih god dana nova konzola je jako loša stvar, ali opet morala je u nečem biti caka – jeftin uređaj, besplatne igre, mogućnost emuliranja – morala je negdje bit kvaka. =)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?