HCL.HR

Nova The Elder Scrolls igra je vani, sve karte su na stolu

Juraj Bevandić 10.03.2017.   •   10 komentara


The Elder Scrolls: Legends je besplatna kartaška igra sa zanimljivim pravilima, pričom iz poznatog nam svijeta i hrpom nadolazećeg sadržaja sada kada je napokon izašla iz bete.

Elder Scrolls karte

Nova igra The Elder Scrolls serijala je službeno vani, ali nemojte se čuditi ako vam je ovo prvi glas. Naime, ne radi se o nasljedniku Skyrima ili bilo što slično, već o kartaškoj igri koja je većinu prošle godine provela u beti. Puno izdanje The Elder Scrolls: Legends je od jučer besplatno dostupno sa službene stranice gdje ćete pronaći i objašnjenja što je ova igra i neka osnovna pravila i taktike.

Krajem mjeseca će izaći za iOS, a idućeg mjeseca za Android uređaje što je samo još jedan razlog zašto određeni ljudi TES: Legends vide kao klon Hearthstonea, ali to uopće nije tako. Bethesdina kartaška igra ima drastično drugačije mehanike poput različitog sustava klasa ili podijeljene igraće ploče koja omogućuje nešto više taktiziranja i napete partije pogodne preokretima te brojne druge posebnosti.

Izlaskom iz bete dobiva također hrpu novog sadržaja, pa tako već početkom idućeg mjeseca izlazi prva PvE ekspanzija The Dark Brotherhood koja će dodati preko četrdeset novih karata, nove posebne moći i 25 misija na tri mape s pričom čiji događaji prethode Skyrimu. U idućim mjesecima su već zacrtani daljnji planovi poput turnirskih modeova i Twitch integracije, pa postoji nada da će igra razviti čvrstu zajednicu.

Komentari (10)

  • vet

    10.03.2017 - 17:25

    Bogme svi sad rade ctcg-ove

  • l)oolvl

    10.03.2017 - 18:07

    toplo preporučujem svima koji vole kartaške igre i TES svijet, meni je ovo bolje i od HS i od MtG-a, taman je fino izbalansirano i ima bezbroj mogućnosti za slaganje deckova. Osim toga, igra je prilično darežljiva tako da ćete uvijek biti solidno nagrađivani za igranje. Jedna od glavnih razlika od HS-a (osim podijeljene podloge za igru) je sustav runa, gdje igrači dobivaju dodatnu kartu za svakih oduzetih 5 healtha (najviše 5 karata), i tzv. Prophecy karte koje ako se aktiviraju putem runa, mogu se besplatno odigrati, što jako puno doprinosi taktici i dubljem gameplayu za razliku od HS gdje se sve svodi na udaranje po neprjatelju dok ne crkne. U biti, HS mi djeluje prilično glupo nakon što sam otkrio TES Legends.

    • Adel

      @l)oolvl, 10.03.2017 - 22:44

      Nece ovo nikad biti popularno kao HS.

    • mRnjauu

      @Adel, 10.03.2017 - 23:08

      Ni nemora biti. To sto ce HS drzi monopol ne znaci da je bolja igra.

  • SemirTheChosen

    10.03.2017 - 18:43

    igrao sam, dobra igra…

  • mRnjauu

    10.03.2017 - 20:26

    Super je igra. Trenunto najbolja te vrste. Manje ima RNG elementa od ostalih i mehanicki je superiornija. 9/10

  • Cro_echo88

    10.03.2017 - 20:56

    Napokon da je izašla! Vec sam se pitao sta je s tom igrom a skinuo sam betu jos prošle godine…cim sam ju probao svidjela mi se vise nego hearthstone a igram ga vec dvije godine…ko voli tes odlicna stvar! 🙂

  • BoneDigger

    11.03.2017 - 07:51

    Dali je netko igrao Gwent? Zanimaju me dojmovi i usporedbe obje igre?

  • markogal

    11.03.2017 - 19:55

    cim su vidjeli kakav je gwent ispao i oni su napravili

  • KomandirTomas

    25.03.2017 - 18:04

    Igra je solidna,ako mislite da je laka,varate se.Zahtjeva dosta taktičkog razmišljanja i ima veoma strateški pristup za jednu kartašku igru.Sviđa mi se što je besplatna i pruža dosta sati zabave i uzbudljivih trenutaka,pogotovo kad se borite sa “boss” protivnicima….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?