HCL.HR

Nove glasine o always-online osobini novog Xboxa

Ante Malenica 06.04.2013.   •   99 komentara


Ako je vjerovati novim izvorima na koje se poziva Kotaku, stalna potreba novog Xboxa za pristupom internetu sve je vjerojatniji scenarij.

Oni koji su skloni vjerovati glasinama, always-online osobinu next-gen Xboxa prepoznat će kao sve vjerojatniji scenarij. Do sada se već u nekoliko navrata stalna konekcija s internetom dovodila u iste rečenice s prototipom konzole naziva Durango, kako se trenutno u medijima oslovljava iduća generacija Xboxa, a ako je vjerovati novim izvorima portala Kotaku, priča uistinu drži vodu.

Prema njima, Durango neće biti sposoban pokrenuti igru ili aplikaciju bez pristupa internetu. Da citiramo: “Osim ako se nešto nije promijenilo u zadnje vrijeme, potrošački modeli Duranga morat će imati aktivnu vezu s internetom kako bi se mogli koristiti. Ako nema konekcije, igra ili aplikacija ne može se pokrenuti. Ako je konekcija prekinuta, tada nakon određenog vremena – trenutno tri minute ako se sjećam točno – rad igre/aplikacije se prekida i pokreće se network troubleshooter”.

Zanimljivo je kako pojedini izvori koji su također imali iskustvo rada s novim Xboxom nisu bili svjesni te always-online potrebe, no nisu mogli sa sigurnošću demantirati cijelu priču pošto ova značajka može biti na razini operativnog sustava konzole te developeri koji rade na trenutnim verzijama dev kitova ne moraju nužno biti svjesni postojanja iste, što s naše perspektive relativno ima smisla.

Uzevši u obzir ranije izvore mjesečnika Edge koji su nedavno govorili upravo istu stvar te temeljem procurenih slika i pripadnih dokumenata Durango Development Kita koji su opisivali, citiramo, “always on, always connected design”, za sada sve upućuje na to kako Microsoft s pristupa dizajna svoje next-gen priče internet konekciju podrazumijeva kao neizostavni kotačić cijelog sustava.

Ta bi odluka povlačila određene beneficije, kao i nedostatke, a hoće li div iz Redmonda zbilja “imati muda” to napraviti nakon što je Sony najavio kako će PS4 podržavati offline režim rada, ostaje nam za vidjeti. Također, prvo predstavljanje Microsoftove konzole trebalo bi se (konačno) održati ovog mjeseca, ako je vjerovati glasinama.

Komentari (99)

  • kaisersephirot

    06.04.2013 - 11:54

    definitivno veliki minus na prodaju u tržištima "trećih" zemalja, budući da nema svatko super brzi internet bez pucanja konekcije i sl

    • Shazaam

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 12:13

      Kao da ih boli briga za nas ili za one kojima je još gore.

    • shakesfeaR

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 12:56

      istina… neka se protiv piratstva bore na neki drugi način, a ne DRMima i sličnim sranjima…

    • buby8992

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 13:05

      Ne bore se oni protiv piratstva, nego protiv second hand tržišta (tržište rabljenih igri) koje je njima i najveća prijetnja.

    • shakesfeaR

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 13:50

      da, u pravu si… govorili su da će "uništiti" second hand na način da će konzole provjeravati da li je igra instalirana na drugoj konzoli. i da, izgleda da je ovo jedini način kako da to izvedu… SREĆOM pa nisu dovoljno pametni jer bi mogli učiniti da konzola sama neizbrisivo "sprži" određenu informaciju o instalaciji igre na disk tako da je druge konzole ne mogu "otključati"…

    • armin221186

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 14:14

      ovo je potpuna laz,niko se nebi upustiojo u takav rizik,pogotovo Microsoft koji uvijek ide na sigurno !!

    • buby8992

      @kaisersephirot, 06.04.2013 - 15:07

      Ti nisi baš u toku zadnjih 2 dana, jelda? Pročitaj si malo što je Microsoft Studios creative director Adam Orthy napisao na twitteru (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/305960_10152744098910301_1536671422_n.png) Nakon toga došlo je i službeno priopćenje iz Microsofta, u kojem se ispričavaju, ali isto tako i ne demantiraju glasine o always online (http://majornelson.com/2013/04/05/official-statement-on-what-was-said-yesterday/) što može značiti da će najvjerojatnije stvarno biti always online, u protivnome bi stali glasinama i negativnom publicitetu na kraj.

  • buby8992

    06.04.2013 - 12:08

    Prvo je Nintendo failao, a sada će izgleda i Microsoft failati sljedeću generaciju. Dominacija Sony-a na sljedećoj generaciji je sada gotovo zagarantirana.

    • apach

      @buby8992, 06.04.2013 - 12:14

      Pa neka i bolje da samo Sony ostane i da dominira, ljudi su bar to zasluzili
      nisu prklete gladne zivotinje kao ameri i njihov microsoft .

    • buby8992

      @buby8992, 06.04.2013 - 13:04

      Slažem se! Sony i treba da dominira sljedeću generaciju. Jedini su ponudili konzolu dostojnu gamera, bez always online i ostalih sranja te sa najjačim hardverom koji je dostojan next-gena, a usto je i vrlo lako programirati za njega. Uostalom, cijela gaming industrija naveliko hvali PS4, govoreći kako je to najbolja konzola do sada.

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 06.04.2013 - 14:39

      buby8992, jesi pročitao naslov, fanboyu? nigdje se ne spominje SONY-smeće!

    • shakesfeaR

      @buby8992, 06.04.2013 - 17:52

      Thore, ne treba značiti da je fanboy. Ako ništa drugo, ja preferiram XBOX ali sve mi se više čini da će PS biti dostupniji nego Durango… buby nije rekao baš ništa loše, jer ja ću isto "odvagati" koja je konzola bolja pa kupiti jednu od njih. za sada znam da wi u sigurno neću, nadam se da ću moći ostati vjeran xboxu ali mi trenutno najbolja izgleda kupnja ps4… polako udahni, smiri se i pogledaj što je čovjek napisao… PSN je besplatan, LIVEgold nije; PS ima mnoštvo eksklziva, XBOX nešto manje; PS ne treba net konekciju, XBOX će trebati?!?! tko je tu onda fanboy?!

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 06.04.2013 - 18:15

      Pa baš mi sve jedno koja konzola će biti bolja, ali kad god otvorim HCL vidim buby-a, da
      komentira sve i svašta, i samo hvali Sony.. povraća mi se od toga!

    • xPh4rIm

      @buby8992, 06.04.2013 - 18:57

      +5 ThOr. Nisi vec do sada skontao da je ovo portal pun PS fanboya ? ^^ . I oni debilski izgovori poput "PSN je besplatan Xbox Live se naplacuje" isl. stvari, od toga nemogu niti povratiti kolko je to retardirano, ali eto sta bi mi bez mocnih komentara.

    • LocDog

      @buby8992, 06.04.2013 - 19:48

      + za ps je to STO PS + RULA
      3 mjeseca 100kn
      Odma dobis infamous 2, little big planet i jos puno igara. Novo je doslo Lotr War in the North, a prije toga je bio ME 3. Tamo sam se upoznao sa svojim najdrazim serijalom darksidersima

    • LocDog

      @buby8992, 06.04.2013 - 19:52

      + PS oduvijek ima bolesne ekskluzive koje su po mojem misljenju bolje od xboxovih

    • shakesfeaR

      @buby8992, 06.04.2013 - 21:49

      gledaj, nekome to nisu debilni izgovori… za jednu godinu gold Livea može si čovjek kupiti jednu igru… nije da svi imamo poslove pa možemo kupovati sve igre koje hoćemo!!!

    • buby8992

      @buby8992, 06.04.2013 - 23:10

      Nije ovdje uopće stvar u tome tko je fanboy. Ja jednostavno za svoje novce želim dobiti najbolje i najviše, a očito je da će na sljedećoj generaciji to pružiti Sony sa svojim PS4. Sigurno neću uzeti konzolu koju ismijava gotovo cijela gaming scena i koja nema službenu podršku za većinu next-gen engina ili konzolu koja zahtijeva da budem stalno spojen na net pa ako mi slučajno pukne veza ili odu serveri ne mogu igrati, niti išta s njom raditi. Nego ću lijepo uzeti najmoćniju next-gen konzolu koja će nuditi najveći i najbolji izbor ekskluziva i multiplatformskih igri i pri tome ne zahtijeva always online konekciju. Eh, sada… meni stvarno nije jasno zašto ti imaš problema sa time što je želim dobiti najbolje i najviše? Po meni tome bi trebao težiti svaki razuman i normalan čovjek. Ili ti možda kojim slučajem imaš para na bacanje pa možeš pokupovati sve konzole? Ako ti imaš, to ne znači da svatko ima toliko para. Konzola se ne kupuje svaki dan, pa treba gledati koja donosi najviše i koja će najbolje odoljeti zubu vremena.

    • xPh4rIm

      @buby8992, 06.04.2013 - 23:56

      Retardirano je kada netko *(neki fanboyi) opcenito govore kako je Microfost sranje i sve zivo u vezi njega, niti imaju pojma zasto to govore niti nista, gotovo isto kao i sa CoD, samo copy-paste, lupaj pa sta bilo. Pogotovo je retarirano ako govoris "OPCENITO" da je minus to sto se xbox Live naplacuje, jer te nitko ziv na to ne tjera. Jadni Sony je to isto imao u PSN samo sto su u njih serveri vise bili OFF nego ON, pa da si se cak i pretplatio na PSN, svejedno ga ne bi mogao koristiti *(normalno da je free sad) HAHA toliko o tome, o njegovoj kvaliteti, sigurnosti i svemu po redu da ne nabrajam ovdje vise.

    • xPh4rIm

      @buby8992, 07.04.2013 - 00:05

      Vidim ti zboris kao da si vec igrao obe konzole, pa si cak donio odluku koju ces i kupiti i sve. S obzirom da se informacije dobivaju na kapaljku, do sada jedina primjedba na novi xbox je ta konekcija ako tako bude, a to sto si ti sve nabrojao, te neke vase *(ili tvoje) teorije … Za ps novi nemam do sada nikakvih primjedbi, premda ga NE mogu kupiti zato sto je "Sony". Koliko moras biti jadan i iskompleksiran, da svoje jadne hormone ovde ispucavas i pljujes na konkurentnu konzolu, fransizu igre ili bilo sta. *(ne govorim za tebe nego opcenito, a oni koji to rade sami znaju ionako.)

    • LocDog

      @buby8992, 07.04.2013 - 07:59

      @xPh4rIm PSN je vise off nego on????????? Ja imam pleju od 7mjeseca 2011 i nikad, ali nikad nisam imao problema sa spajanjem na servere. Jedino sto me zajebava NAT type 3 ali to je do mene, ali nije to neki veliki problem jer vecinom igram singleplayere, drazi su mi :)

    • shakesfeaR

      @buby8992, 07.04.2013 - 10:37

      Stari moj, pa ti imaš neke probleme. Prvo duboko udahni, izdahni, razmisli, ponovi radnju pa napiši nešto konkretno!!! Govoriš protiv nekih fanboya a očito je da si jedan od njih! Kada sam ja rekao da je COD kojeg obožavam ili microsoft čiju konzolu imam godinama sranje?! OK, što se tiče Sonyeve sigurnosti- to je zajebana tema! Ali daj se, da opet ponovim, smiri i pusti ljudima da kažu svoje mišljenje. Ako je netko u zabludi jer želi nešto kupiti ne moraš odmah pričati da je kreten, da govori sranja ili da je retardiran nego lijepo kulturno (ipak smo u 21. stoljeću) reci da nije u pravu, da postoji nešto bolje… A što te boli ako ja imam druge motive od tebe za odabir konzole?!

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 11:23

      Pa zašto si onda kupio PS3? Kad svi znamo da to nije najbolja konzola ove generacije!
      Daj ne kenjaj toliko!

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 11:31

      Da, u pravu si, ti imaš i još dosta drugih koji posjećuju ovaj portal, zbog toga se gube drugi normalni ljudi koji bi nešto pametno pročitali ali odlaze na druge forume, jer im se ovdje već riga od fanboya PS-a, PS2 je bio u svoje vrijeme odlična konzola ali PS1 i PS3
      su SMEĆE isto kao što će vjerojatno biti i PS4…

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 11:34

      xPh4rIm, nema on probleme, već vi PS fanboy-i, toliko ste naporni da si ljudi već pale kosu na glavi kad čitaju vaše bolesno fanboy-ske budalaštine..

    • buby8992

      @buby8992, 07.04.2013 - 11:40

      Dobro jel ti živiš pod kamenom zadnjih pola godine? Komponente devkitova su procurile već odavno, a u slučaju novog Playstationa one su se pokazale 100% točnima. Što znači da će i za Xbox biti više-manje iste. Digital Foundry i ostale ugledne gaming stranice su napravile analizu devkitova i Xbox je duplo slabiji od PS4, a uzmi u obzir da je PS development kit ima samo 4 GB rama, a sada znamo da će konzola imati čak i 8 GB. Dobro, još uvijek može i Microsoft da promijeni konačne specse, ali pošto će konzola imati i Kinect, MS si ne može priuštiti neka velika poboljšanja (kao što se je Sony odlučio sa 8 GB GDDR5), jer bi previše novca gubili po prodanom primjerku konzole. Što se tiče izbora igri, i tu sam u pravu, jer Sony ima najviše first party studia i daleko više od MS-a (ako mi ne vjeruješ slobodno si pogledaj na internetu, nije se teško služiti Googleom). A također će imati i bolju third party podršku, jer japanske igre nećeš viđati na Xboxu. Kada mislim na japanske igre provenstveno mislim na JRPG žanr, koji znamo da na Xboxu ne uspijeva. Jedini JRPG koji će i dalje izlaziti na Boxu je najvjerojatnije Final Fantasy jer se ipak radi o visokobudžetnoj igri. Dobro, ti sada meni možeš reći kako Xbox igrači to svejedno ne igraju i da ih baš boli briga, ali ipak ostaje činjenica da će PS imati jedan cijeli žanr koji na Boxu neće biti i to je samo jedna od primjera raznovrsnosti izbora igri na PS-u, kakav ne možeš naći nigdje drugdje. A da ne spominjem igre od Quantic Dreama koje predstavljaju posebno gaming iskustvo koje se pamti, a koje također nemaš nigdje drugdje. Nije svijet gaminga samo FPS i pucačine, postoje i mnogi drugi žanrovi.

    • buby8992

      @buby8992, 07.04.2013 - 11:48

      Ako baš hoćeš znati kupio sam ga zato jer je najmoćnija konzola generacije i jer pruža najveći i najraznovrsniji izbor igri od svih konzola na aktualnoj generaciji. Također i zato jer su neki od najboljih developera u industriji u vlasništvu Sony-a ili su privrženi Sony-u, poput Kojima Productions i Naughty Dog. Sony jedini ima developere dovoljno sposobne da iskoriste zastarjeli hardver i od njega uspiju napraviti vizualnu poslasticu. Da, patim na grafiku i što sada?

    • BsTyLer

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:01

      vidim ja ti dosta patiš za tim CoD -om, svaki komentar je spominanje CoD-a ???Nego od naslova"Nove glasine o always-online osobini novog Xboxa"pritvori se u rat konzola koji apsolutno nema nikakvog smisla pa to su konzole…..

    • shakesfeaR

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:05

      ti si kreten, koji jebeni PS fanboy?! pa jesi ti lud?! PS fanboy sam jer imam XBOX konzolu?! ne mogu vjerovati kako me klinci koji još sisaju mamine sise živciraju na ovom portalu. pa ti si thor neuman, majke mi!!!

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:09

      To je tvoje mišljenje, sto ljudi sto čudi! Nekome su Ubisoft i EA najbolji, nekome drugih 100, itd.. Zato ne nameći svoje mišljenje drugima, i ovo je tema za novi Xbox a ne PS4.
      Niti ti niti ja ne znamo dali će, i tko će biti vodeći i najbolji, to će samo vrijeme pokazati..

    • shakesfeaR

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:10

      Moram još jednom reći, stari moj. Ti jesi totalni kreten koji očito ne zna čitati ili ne zna čitati sa razumijevanjem.

    • BsTyLer

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:10

      Troll Veliki : ) relax to su djeca još

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:12

      ako imaš XBOX konzolu, onda šuti i uživaj! 😛

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:13

      znam, N.P. hehe.. 😉

    • buby8992

      @buby8992, 07.04.2013 - 12:20

      Ja govorim o developerima, ne izdavačima. EA i Ubisoft su izdavači koji pritom imaju loše developere. Nema tu tko je nekome draži, nego činjenice i realnost. Zašto je to tebi i nekima tako teško shvatiti, meni stvarno nije jasno? Ako Ubisoft ima tako dobre developera kao što tvrdiš, ajde mi onda odgovori na sljedeće pitanje: Zašto AC 3 na konzolama (ne na PC-u, jer raspravljamo na konzolama) ne izgleda dobro kao MGS V Phantom Pain? Obje igre su multiplatformske, obje su open-world. zašto onda ne izgledaju isto? Očito je ovdje tko je dobar developer, a tko ne.

    • ThOr VeLikI

      @buby8992, 07.04.2013 - 13:06

      Iskreno meni najbolje igre, battlefield 2, battlefield 3, far cry, far cry 3, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, the legend of Zelda twilight princess, Super Mario 64, Super Mario galaxy 2, Command & Conquer, Commandos 1,2,3, Company of Heroes itd..
      Kao što vidiš ni jedna nije od PS-a, zato kažem sto ljudi,sto čudi!

    • shakesfeaR

      @buby8992, 07.04.2013 - 15:59

      ma, teško se ponekad "skulirati" kada ti stavljaju riječi u usta…

    • xPh4rIm

      @buby8992, 07.04.2013 - 19:46

      @ buby8992. Vidim da sam dirnuo u zariste, fanboy-i se javljaju jadnim vrijedjanjem i tako. Ussual. Vidim ovdje neki uopce nezznaju kad su se Sony serveri non stop rusili *(hakirali) te problemi s hardverom isl. kad vec pricamo o kvaliteti, ali kako jadnom fanboy-u uopce ista reci, uostalom zasto uopce i govoriti kad vi pobijate cak i cinjenice ROFL. A to sto ce PS4 imati raznovrsne igre, a xbox hitove koji su non stop no.1 koji vas toliko iritiraju da se pokrecu ovakve rasprave, to je samo stari nacin kako danas funkcioniraju te 2 konzole.
      @ BsTyLer spomenem CoD svako malo usput tek tako da prisjetim jadne fanboy-e kolko su ustvari jadni. Btw niti sam pokrenuo ovu raspravu niti ijednnu drugu, samo odgovaram na neke epic komentare.

  • apach

    06.04.2013 - 12:10

    Ja im mogu preppruciti samo jedno ,
    dabogda dozivjeli zemljotres pa vam ta vasa j…na konzola nikad ne ugledala svijetlo dana,
    tu dzubrad iz microsfta treba sve postreljati jer vece bande od njih nema u svijetu trenutno.
    Uvijek se oni nesto nadju pametovati i iizmisljati, praviti budale od onih od kojih zive i
    sve im to uvijek prolazi, bolje nek se zabave oko same kvalitete te svoje konzole jer je
    i ova shit obicni a ni ta nova nece nista bolja biti .

    • Kralj bizmisa

      @apach, 06.04.2013 - 17:03

      tako je,treba ih pobit ko zečeve :)

    • xPh4rIm

      @apach, 06.04.2013 - 21:05

      Po cemu je shit kad je identicna kao ps *(imaju razlicite exclusive i par razlika svaka na svoju stranu). Jes da Microsoft ne fail-a sigurnost kao u Sony i konstantna sranja s laserom isl. *(uostalom zato i jest PSN free, djeca se uce hakirat na Sony serverima isl. epic stvari). Toliko o kvaliteti i ostalom. ;facepalm. A to copy paste sto radite na Microsoft, CoD isl. to je jos zalosnije. *(odgovor na debilsko pljuvanje i pokretanje rasprave.)

    • Kralj bizmisa

      @apach, 07.04.2013 - 10:47

      Ajde ne seri, imam onaj ps3 500 gb i nikad mi se nije ništa loše dogodilo s njim, a moj frend ima od 160 gb i naravno ništa mu se nije dogodilo tako da ne sipr

    • Kralj bizmisa

      @apach, 07.04.2013 - 10:48

      Dipr*

    • apach

      @apach, 07.04.2013 - 11:41

      Ama covjece o kakvom copy paste-u govoris xbox 360 kao konzola je shit i tu je tacka,
      govorim kao konzola opcenito a ne o uslugama i slicno.
      Imao sam i PS3 a imam i xbox i razlika u kvaliteti je ogromna, xbox malo malo i moram otvarati, cistiti, cackati oko lasera jer se igra nece ocitati, kad igras sa dvd-a
      lupa ko traktor, latica se ne odaziva na kontrole zapravo moras je otvarati pomocnim
      metodama itd, itd da ne nabrajam vise jer ima toga jos, a da ne govorim o uslugama i placanju necega sto bi tebalo biti besplatno jer si to vec platio.
      Sa ps takvih problema ni slicnih nikad nisam imao i to je dovoljno da kazem da
      je xbox jedan veliki shit zapakovan u jeftinu americko- kinesku plastiku.

    • apach

      @apach, 07.04.2013 - 11:56

      Ne volim se raspravljati oko bilo cega a pogotovo oko konzola to jeste igracaka ali kad na sve ove cinjenice jos procitam da se ljudi usudjuju mahati stapom i mrkvom ljudima od kojih hljeb jedu i toliko dizu te svoje igracke u nebesa sa nekakvim zabranama, zahtjevima za ovo ili ono a ne da usluge prilagode sto laksim i pristupacnijim svima nama koji koristimo te njihove igracke a da ne govorim o tome koliko se trude da poboljsaju kvalitet samog proizvoda, da se bar upola potrude oko toga kao oko svih ovih zabrana nebi bilo na milijune onih koji po netu traze rijesenja kako popraviti ono sto su masno platili a koristili tek nekoliko mijeseci. I naravno da cu nakon svih tih cinjenica kad jos procitam za ovakav bezobrazluk zagalamiti bez obzira sto to nema nikakvog efekta jer na kraju krajeva ko sam ja i svi mi tu, ali sve je gore nego samo sutiti i trpiti, bezobrazluk je bezobrazluk i tu je kraj price.

    • xPh4rIm

      @apach, 07.04.2013 - 19:52

      Kao sto ovaj "Kralj bizmisa" rece za PS tako i ja kazem za xbox. Poznajem neke koji su imali onaj xbox stari odkada je izasao, takodjer ovaj novi x360, imam ga i ja, te jos mnogi koji nemaju apsolutno nikakvih problema i govore da je bolji nego PS. Ti kazes kako je PS kvalitetniji, ja kazem xbox, ocemo tako u nedogled ? Uostalom ako imas nekih problema s Amerikancima kao ljudima, to je nesto drugo, jer ovo da je jedan kvalitetniji od drugog i neke teorije koje vec gore lik navede, to je za uzet lopatu i udarati se po glavi, stvarno.

    • buby8992

      @apach, 07.04.2013 - 20:17

      Koliko god MS-ovci bili bahati i arogantni, oni zapravo nisu krivi za apsolutno ništa. Oni samo nude ono što će njihovi potrošaći (u ovome slučaju gameri) kupiti. Vidiš i sam da je fanboyizam gadna stvar i mnogi ljudi će kupiti novi Box bez obzira na always online samo da ne moraju kupiti Sony-evu konzolu. bez obzira na to je li ona bolja ili ne. Ljudi su mogli zaustaviti Diablo 3 da bude always online, tako da ga ne kupe, ali D3 se je na kraju svejedno prodao u 12+ milijuna primjeraka. Ljudi su mogli zaustaviti Activision da ne upropasti CoD i gotovo cijeli FPS žanr, ali su svejedno otišli i u redovima svake godine kupovali novi CoD. Ljudi su mogli zaustaviti Ubisoft da ne prostituira i uništi AC (koji je imao mnogo potencijala), ali opet svake godine odlaze u rovovima da kupuju godišnje AC ispljuvke. Ljudi su mogli spriječiti abjuzanje sa DLC-evima/season pasovima, ali opet ih kupuju kao ludi. To odašilje poruku velikim kompanijama kako su takve prakse savršeno prihvatljive. Stoga, nemoj psovati MS, jer oni nisu ništa krivi. Za always online kao i sve ostale loše prakse se možeš zahvaliti jedino i isključivo igračima koji ih i podržavaju.

    • apach

      @apach, 08.04.2013 - 00:18

      Koji su to ljudi sto ih ti kao poznajes, da sam rekao suprotno ti bi poznavao ljude kojima se desava suprotno ako kuzis o cemu govorim, ja sam licno promijenio tri xbox-a i svaki mi je imao slicne probleme dok mi je Sony jedan radio savrseno,
      tri xbox-a sam znaci promijenio dok ps3 nisam ni jedan, to je moje iskustvo i moje misljenje prema tome ti se nemoj lopatom udarati po glavi nego uzmi krampu i napravi si rupu na celu, i o kakvim problemima sa Amerikancima govoris
      covjece nisam Bin Laden.

    • apach

      @apach, 08.04.2013 - 00:24

      buby8992
      O tome i govorim u tome i jeste stvar , dok ima ovaca bit ce i vune, al eto nekima jos uvijek to nije jano pa ustaju u odbranu otadjbine.

    • xPh4rIm

      @apach, 08.04.2013 - 03:54

      Koji ljudi ?? Da ti nabrojim rodjake, prijatelje, igraone gdje idem ROFL :facepalm stvarno. I da ovo sto si naveo kao primjedbe za xbox .. HAHAH neznam koristis li ti mozak ali svako normalno bice moze zakljuciti da ti pises random stvari, samo eto tako, jer ovo sto si naveo za xbox koji ti je pravio probleme, da nije toliko smijesno bilo bi tuzno i zalosno kolko random pises *(valjda i ti sam to znas, samo ne znam koga pokusavas trollat ili sta vec ROFL).

    • apach

      @apach, 08.04.2013 - 11:22

      Ma sta cu se ja sa tobom raspravljati, cim ti u igraone ides govori da si djecacic neki,
      ok zavrsena rasprava, bubetas gluposti dijete drago.

    • apach

      @apach, 08.04.2013 - 11:26

      I prvi nauci sta znaci tollanje pa koristi taj izlizani rijecnik, tema je xbox a ne ps tako da
      bi trebao shvatiti ko ovdje tolla mali.

    • xPh4rIm

      @apach, 08.04.2013 - 16:52

      Ti si i pokrenuo ovo, poceo pljuvati po MS-u, xbox-u, poceo spominjati PS *(sve to na temelju nikakvih poticaja) ^^ ociti prikaz da nemas pojma ni sam sta pises i kad sta tvrdis, random more pls. Djecacic zato sto idem u igraonu ROFL, da se prestanes brukat s tim ret. komentarima ? nije vise smijesno -.-

    • apach

      @apach, 09.04.2013 - 01:21

      Za mene si obicni balavac i tocka, a to sto pljujem po MS-u je moj a ne tvoj problem dijete drago, malo bolje procitaj moj prvi komentar pa ces mozda uspijeti dokuciti da ps nisam ni spomenuo, uostalom na poslu sam i nemam zivaca sa tamo nekim balavcem se raspravljati vise oko konzole,ako ti smeta nemoj citati i tocka, i
      molio bi te da vise ne komentarises dosta je bilo.

    • xPh4rIm

      @apach, 09.04.2013 - 09:52

      "Dosta je bilo" bi valjda trebao admin reci, stvarno. Vec u prvom komentaru odgovaras na post ovog famoznog lika sto je ovo pokrenuo i spominjes Sony te pljujesna MS, Amere. Ti ili dobro ne vidis ili stvarno imas neki mentalnih problema LOL , poslije takodjer nastavljas s raspravom *(pljuvanjem i spominjanjem oped istih). A ona izjava u vezi igraone i to sto konstantno copy-paste u vezi MS isl. govori zapravo o tvom godistu …

  • DjokaBA

    06.04.2013 - 12:15

    ovo ce im stvarno biti los potez…

  • Zealot

    06.04.2013 - 12:16

    Idiotizam,sreca pa sam PC GAMER :)

    • GamerIN_HD

      @Zealot, 06.04.2013 - 13:50

      Glupane pa i ti si always online

    • Zealot

      @Zealot, 06.04.2013 - 14:00

      Pa zar nije idiotizam sto ce trebati stalna internet konekcija da bi se igralo…..ocito ti odudaras od ostatka svijeta,il ti mozda smeta ovo drugo sto sam napisao,ako je to stvarno mi je zao sto ti tata i mama kupuju konzolu

    • GamerIN_HD

      @Zealot, 06.04.2013 - 15:07

      Koji ti je?a ja uopce ne podrzavam to.BTW meni kao odraslom covjeku nitko nekupuje konzolu osim ja sam to ti vjerojatno po sebi gledas…

    • Ementaler

      @Zealot, 07.04.2013 - 10:46

      Zealot i GamerIN_HD – izbrisani su vam komentari u kojima se baš vrijeđate nekim ružnim riječima. Za takvo što se dobivaju opomene i banovi; ovaj put samo ovakvo upozorenje. U redu je da raspravljate i da imate različita mišljenja, ali pokušajte bar biti kulturni i ne vrijeđati se na takve dječačke načine.

    • GamerIN_HD

      @Zealot, 07.04.2013 - 10:50

      OK,ali kad neke cinjenice nekim clanovima ovdje izneses odmah oni pocnu sa nekim vrijedanjem…

    • buby8992

      @Zealot, 07.04.2013 - 11:41

      Da to sam i ja primjetio. Čim rećeš neke činjenice i realnost stanje stvari odmah počnu uvrede na tvoj račun. Jednostavno žalosno.

    • shakesfeaR

      @Zealot, 07.04.2013 - 12:11

      Iskreno, najgore je što će banani biti oni koji se živciraju zbog idiotskih provokacija…

    • apach

      @Zealot, 07.04.2013 - 12:13

      Ja ne razumijem zasto se ljudi odmah tako lako bacaju na vrijedjanje nekoga ko ima drugacije misljenje, pogotovo ako neko preferira neki drugi izvor za igranje i uzivanje u onome sto voli, igre su igre i nebi trebalo praviti razlku na cemu ih ko igra .
      Danas je svima dostupno sve pa nek svatko odluci na cemu ce igrati, ima ih dosta sto recimo konzolu nikad nisu u ruku uzeli pa ni "vidjeli" a tumace nekog ko igra na njima kao neprijatelja koda mu je zdrav zub izvadio a tako je i obrnuto sa onima koji nikad pc nisu koristili za te svrhe p lupetaju nesto o cemu nemaju blage veze.
      Gamer je gamer na bilo cemu da igra i tu treba biti kraj price, ja licno sam igrao na
      pc-u, ps i na xbox-u i strajim i novim i nije me briga na cemu igram samo da igram i uzivam u onome sto volim, bitno je samo da za ono sto svi dajemo lovu bude koliko toliko kvalitetno i vrijedno te love, a na ovim nasim prostorima svi tesko do nje dolazimo tako da….

    • Zealot

      @Zealot, 07.04.2013 - 13:52

      Nadam se da je to opomena za *GmerIN_HD* a sto se tice kulture ja ni jednom nisam doticnog uvrijednio,prvi je poceo da vrijedja a ja sam iskulirao ruzne rijeci…..

  • kiko01

    06.04.2013 - 12:35

    nema do Playstationa…najbolja kucna konzola prije, sad i zauvjek

  • BsTyLer

    06.04.2013 - 14:22

    Papilova, uloži da se množi
    Papilova, papilova…

  • adycro

    06.04.2013 - 15:47

    Naravno to samo vrijedi za ono trziste od kojeg i zaradjuju kako spada, a mi ovamo treca strana kao da i ne postojimo. Niti svi kod nas imaju net, a kamoli neki koji ne puca, pa kad mi nestane neta da me i izbaci iz igre i ne sejva mi, koliko sam i procitao. Plus sto ako i pozelim negdje ponijeti konzolu gdje radim a nisam duze vrijeme kuci i slicno tome. Stvarno ogromni minus jer barem za konzole ne utjece prodaja igara radi piratstva i zbilja ne kuzim ovaj potez, ali eto sami ce sebe spustiti s zaradom radi ovoga.

  • tajger

    06.04.2013 - 18:20

    uvijek postoji budala koji će kupiti konzolu. Mene jedino živciraju glupi ljudi koji se prepiru da je konzola koju su oni kupili bolja i jača od one druge.

    Što se mene tiče, ja ću vjerojatno kupiti Wii U jednom kad se spusti cijena nešto više. Iz iskustva sam naučio da mi je veći gušt igrat kod frenda igrati Bombermana u multiplayeru na DS-u nego nešto na X360. Grafika je dostiže svoj vrhunac i više stvarno nije toliko bitno koliko poligona se istovremeno vrti jer takve igre su postale prosječno iskustvo jednokratnog igranja u kojem stisneš tipku X kada se pojavi na ekranu i gledaš petominutni filmić dok ti ne kaže da stisneš tipku Y.

  • dame_3

    07.04.2013 - 08:25

    Imam xbox i iskreno drazi mi je, vise volim kontroler xboxa, malo je manji i ljepse mi legne u ruku, navikao sam na xbox, ali ako je vjerovati glasinama, onda definitivo nabavljam ps4. glupo mi je kad gledam kako se neki ovdje prepucavaju oko microsofta i sonya, k'o da se radi o fudbalskim klubovima. sta me briga, ko mi ponudi bolji proizvod, to cu i kupiti.

  • matas777

    07.04.2013 - 10:43

    kakva glupost

  • Stalker147

    07.04.2013 - 10:50

    to su samo price,definitivno nece biti tako…

    • shakesfeaR

      @Stalker147, 07.04.2013 - 16:01

      nadam se, Stalkeru… BTW, kada ti izlazi novi nastavak? Čekam ga kao što čovjek u pustinji čeka na kišu…

    • Stalker147

      @Stalker147, 08.04.2013 - 08:18

      nada umire posljednja,a sto se tice nastavka jbg care i ja ga cekam,neznam bas dali ce biti tako skoro…

  • liam

    07.04.2013 - 13:24

    Prvo oni sa steam boxom i cijenom od 1000€,sad MS… Nekako sve ide na ruku sonyu. Ne vidim zasto bi vise netko kupija xbox, osim ako ne igra samo hallo.

  • liam

    07.04.2013 - 20:48

    Ma navikne se covik na sve pa ce i na ovo. Ja se ne sijecam kad mi zadnji put puka internet,a u Hrvatskoj sam. Mislim da ce na kraju uvijek presuditi igre. Koji izbor imas ako jedva cekas novi killzone,gt,halo…

    • xPh4rIm

      @liam, 07.04.2013 - 21:09

      Nije sad da se svi vesele tome "Always Online" potez od Microsofta, ali takodjer definitivno nije toliki problem uopce kako se prikazuje, pogotovo ne da citav Microsoft, Amerikance sve do nekih fransiza igara netko naziva smecem, blati citavu seriju konzole na osnovi toga *(Always Online) isl. zalosne stvari. Zalosno, Ako to nije pojam iskompleksiranosti & fanboyizma neznam sta jest. Uostalom jos je sve pod "rumours,rumours,rumours …."

    • Jaime Lannister

      @liam, 07.04.2013 - 23:06

      NISU DEMANTIRALI , citam ostale komentare al na ovakvu glupost moram odgovooriti , mislis da microsoft ne bi vec demantirao to do sad ? takodjer meni je zlo od pomisli da ne mogu kupiti rabljenu igru , a svako ljeto idem na more 3 mjeseca i imam internet na stick , i kada ne igram MP ne spajam se na internet ,stoga mi je uzasno citati o stalno online igranju , jednostavno takav debilizam je neobranjiv

    • buby8992

      @liam, 08.04.2013 - 15:00

      Nije stvar samo u internet konekciji, ima tu još mnogo drugih stvari. Predlažem da si pogledaš ovaj video, pa će ti biti sve jasnije. http://www.youtube.com/watch?v=A2WZhJccOMs

    • xPh4rIm

      @liam, 11.04.2013 - 14:18

      Linkas debila koji se pravio pametan pa je dobio nogom u supak I prek`o vrata, zbog kojeg se MS javno morao dodatno ispricavati u njegovo ime isl. retardirane stvari. 13 min. gledajuci kako jadnik cini rage kao neko djete od 10 god. I psuje jos nest. ROFL . Valjda ste mentalno slicni kad ga linkas, stali, jer drugacije ne da nema smisla … stvarno u zivotu svome kolko sam posjetio portala I foruma, da sam znao da cu ovolko ;facepalm-a pocinit citajuci komentare ovdje pratio bih vas od 1. dana, EPIC sta vise reci. +5

    • BsTyLer

      @liam, 11.04.2013 - 15:01

      Ti si klsični internet ratnik koji nevoli ovaj portal ili ljude na njemu , da mi smo svi idioti ,a šta si onda toliko ode ako si toliko pametniji .

  • Zeus_CM

    08.04.2013 - 10:59

    DRM se pokazao katastrofalnim potezom u slučaju Diabla 3 i sada SimCitija. Ovo će XBOX-u više naštetiti nego pomoći u zaradi…

  • JaBitiTarzan

    10.04.2013 - 06:37

    To je stvar softvera. Ako MS uoči da im allways online šteti to se lako promjeni sa par zakrpa. Što se tiče fanboy fighta postoje očiti podaci: PS4 će biti hardverski najmoćnija konzola. Nema tu rasprave oko sigurnosti naloga itd, jer ništa nije apsolutno sigurno. To što sony nije imao sreće u prošlosti ne znači ništa i isto se može dogoditi i MS-u. Sony ima bolje ekskluzive i veću bazu obožavatelja, te više igrača. CPU proizveden izravno na bazi PC jedinice uprošćava neke stvari koje su do sada bile teška barijera. Međutim za razliku od PS4 sljedeći Xbox još nije predstavljen i sve su samo nagađanja. De ljudi malo pričekajte da Xbox bude službeno najavljen da se kasnije ne bi morali ujedati za jezik.

  • ThOr VeLikI

    11.04.2013 - 13:16

    Pa Xbox360 će sigurno biti pobjednik. Zašto? Pa Playstation 4 ulazi u Microsoftovo bojno polje s x86-64 arhitekturom. Ovdje je Microsoft apsolutni kralj i nitko ne može dati bolji support o njih svim developerima. Drugi adut je Xbox Live koje je najbolji onlinie gaming servis ever. Treći adut Xbox-a je Microsoft i ujak Balmer s punom vrećom novaca da poklone svakom gameru po jedan novi Xbox. Koji Sony ima adut? Ni jedan, osim što su morali prodate svoje poslovne zgrade da bi popravili financijske rezultate, te ih sad rentaju. Mislim da je Sega tako nekako doživila kraj. Imali su super konzolu, ali premalo keša da poprate Playstation 2 i financiraju gubitke.

  • Zael

    @drazensi, 11.04.2013 - 15:34

    morat ću kontaktirat tog barbu balmera

  • xPh4rIm

    @drazensi, 11.04.2013 - 13:47

    Nije imao u proslosti srece, niti ce imati uopce vise negoli do sada, iako ce PS4 posjedovati malo jaci hardver. Jadni debilski servis koji, DA ima vise online korisnika nego ostali upravo zato jer je toliko fail-o, te bio I ostao jadno govno koje je postalo nakon svega FREE. Microsoftu se to nije dogadjalo, niti u jednom segmentu uopce, pogotovo ne sa xbox *(osim jednog jedinog "Red Ring oF Deadh" koji je fixan u kratkom roku)
    A to tko ima bolje exclusive, o tome se da pricati, ali svatko za sebe ;facepalm

  • shakesfeaR

    @BsTyLer, 07.04.2013 - 16:02

    Ma, zbog Halo, Forze i Gearsa bi se još donekle isplatila konekcija ali kod mene će to biti stvar principa ako se ovo obistini…

  • ThOr VeLikI

    @BsTyLer, 07.04.2013 - 18:54

    Da će se novi Xbox bolje prodavati od Playstationa zaključio je osnivača Atari-ja Nolan Bushnell

    http://www.arenawii.com/newsList.asp?rubrikaID=1&clanakID=1063

  • buby8992

    @BsTyLer, 07.04.2013 - 19:22

    Čovjek je očito zaostao u vremenu i nije pratio gaming scenu zadnjih par mjeseci. Svi developeri hvale PS4 upravo zbog lakoće izrade igri za njega. A ako se stvarno pokaže točnim ovo za always online, MS će izgubiti jako puno kupaca, jer čak i u moćnoj Americi i Britaniji (koji se MS-ova glavna tržišta) mnogo ljudi nema dobru internet konekciju. Zapravo u tome slučaju mislim da bi MS mogao biti i zadnji čak iza Wii U-a.

  • xPh4rIm

    @BsTyLer, 07.04.2013 - 20:47

    Meni se cini da smo mi svi "zaostali u vremenu" "zivimo u pecini" isl. osim nekih ovdje sto znaju na sve odgovor pogotovo s nekim osobnim teorijama *(sreca da ne pricamo o nuklearnoj fizici ili nesto vise hhh).
    A onaj post sto si odgovorio korisniku "apach" u vezi kupovanja igara, to uopce nije tako jednostavno, bukvalno kako si ti to prikazao itd. stvarno. Pogotovo jer je ova rasprava totalno drugog izvora. Citiram "Koliko god MS-ovci bili bahati i arogantni" ^^ izgleda da ti imas neki drugih Ozbiljnih problema.

  • ThOr VeLikI

    @BsTyLer, 08.04.2013 - 13:08

    Isto tako su hvalili i Wii U, 2011 na E3, pošto sve znaš, trebao bi i ovo znati..?.. obećanje ludom radovanje!

    http://www.youtube.com/watch?v=fldgF3bew1o

  • Daky101

    @apach, 06.04.2013 - 21:09

    ''uvijek postoji budala koji će kupiti konzolu'',''Što se mene tiče, ja ću vjerojatno kupiti Wii U''

  • shakesfeaR

    @apach, 06.04.2013 - 21:54

    hhh

  • SuperSaiyan86

    @apach, 07.04.2013 - 02:40

    hahah onaj osjecaj kad sam sebe izdominiras!

  • tajger

    @apach, 07.04.2013 - 11:36

    haha. mislio sam na novi box. al dobro, vidim da vam je gušt hvatati se za tipfelere kako bi pobjedili u argumentu pa neka vam bude ;D

    pobjedili ste, ljudi koji kupuju konzole su budale, ja cu kupiti (i bio sam vec kupio wii prije 6 godina) konzolu, pa sam i ja i svi smo budale! zivio gaming! :)

  • shakesfeaR

    @apach, 07.04.2013 - 12:12

    hhh

  • shakesfeaR

    @funky0308, 06.04.2013 - 17:54

    oko ovoga imamo isto mišljenje…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!