HCL.HR

Nove, neotkrivene Wii U igre stižu prije kraja ove godine

Igor Belan 03.02.2013.   •   5 komentara


Nintendo je u izvješću za investitore dao naznaku o budućnosti postave igara za Wii U konzolu te dao naslutiti da šire svoje razvojne timove i pripremaju nove, velike igre za kraj ove godine.

Nakon nedavnog Nintendo Directa fokusiranog na Wii U igre, koji je zbog brojnih najava novih igara ispao gotovo kao mini-E3, nismo mislili da Nintendo može još mnogo toga novoga otkriti za 2013. godinu. No čini se da ipak još nekolicinu naslova vješto skrivaju i planiraju otkriti pa čak i izbaciti na tržište još ove godine.

U nedavnom izvješću za investitore, predsjednik Nintenda Satoru Iwata otkrio je kako imaju u planu izdati neke još neotkrivene Wii U igre prije kraja ove godine. Iwata nije dao do znanja o kojim novim igrama se radi, ali pretpostavljamo da bi trebali čuti više o njima na E3 sajmu ove godine. Podsjetimo, već znamo da ćemo na E3-u vidjeti novu 3D Mario avanturu za Wii U, Mario Kart naslov za Wii U te kolaboracijski projekt Nintenda i Namcoa – novu Super Smash Bros. igru za Wii U i 3DS. Ako još uračunamo i third-party eklskluzive poput Bayonette 2, novog Monolithovog RPG-a te Shin Megami Tensei x Fire Emblem igre, biti će to stvarno interesantan E3 sajam za Nintendo i Wii U konzolu. A sad kad znamo da skrivaju još par novih igara za ovu godinu, čini se još i zanimljiviji.

A upravo takve lijepe najave i svjetla obećanja trebaju Wii U konzoli koja se u ovome trenutku muči na tržištu. Neki analitičari misle da je prodaja konzole vrlo dobra kada ju usporede s prodajom X360 i PS3 u istom periodu njihova života, dok neki drugi komentatori tržišnih brojki navode kako Nintendo nije uspio komunicirati svoju poruku o unikatnosti nove konzole dovoljno jasno te da prodaja u ovome trenutku definitivno kaska za očekivanjima te da budućnost ne izgleda dobro. No bitno je što sam Nintendo kaže na situaciju, a oni su pak nedavno smanjili svoja očekivanja o prodavanosti Wii U konzole te objasnili investitorima kako shvaćaju da moraju promjeniti strategiju marketinga te samim time i pojačati razvoj softvera za Wii U.

Legendarni developer Shigeru Miyamoto objasnio je investitorima sljedeće:

“Potrebno je dosta vremena da se se shvati šarm Wii U konzole. Trenutno nudimo nekoliko naslova [za Wii U], ali ciljamo stvoriti igre koje će se stabilno prodavati u sljedeće tri godine, a ne igre koje se prestanu prodavati nakon par tjedana. Imamo mnogo ideja za igranje na dva ekrana. Svakako trebamo više internih i eksternih zaposlenika, stoga osnažujemo naše razvojne timove.”

Za više Wii U sadržaja i rasprava provjerite naš Wii U podforum.

Komentari (5)

  • ThOr VeLikI

    03.02.2013 - 10:41

    naravno da su oprezni i vjesto skrivaju neke igre, kokurencija iz sonya i microsofta dolaze ove godine i njima trebaju iznanadjenja na E3.. dosta se toga sad vec rasplice, a najvise po mnogima toliko bitnom hardveru, polako se saznaje da nove konzole nece biti toliko mnogo
    snaznije od Wii U, ali ce radit vise na princip PC sa takvom tehnologijom koju ce koristiti..
    nintenda je izjavio da su oni izabrali nesto drugaciju tehnologiju,
    koja trosi manje energije i daje vise snage, morali su i dodatno educirati svoje ljude i suradivati sa drugima da u potpunosti iskoriste WIi U.. kazali su da i PROC nije toliko slab kao sto se prica, vec je to drugaciji sistem rada i vise opterecuje memoriju..
    a to ce ptvrditi nove igre koje dolaze na Wii U.. saznaje se da ce nova generacija konzola biti vise orjentirana na OBLAK sistem a najvise sony, navodno se EA.. najvise svidja ta ideja, dok nintendo nije za to i ne vidi buducnost u tome.. ISKRENO NI JA NE ZALIM IGRE U OBLAKU! igre koje su trenutno na trzistu su radene na starijim setovima tako da se ne uzimaju ozbiljno za razmatranje o mogucnosti Wii U.. a tu je i NFC funkcionalnost na koju nintendo nije zaboravio, NFC igra dolazi do kraja godine, vjerojatno je to jedna od igara koje dolaze na E3 i biti ce otkrivene..

    • SonOfOsiris

      @ThOr VeLikI, 03.02.2013 - 13:42

      a bit će puno jači , priča se o 8 gigi rama

    • ThOr VeLikI

      @ThOr VeLikI, 03.02.2013 - 14:26

      ma sve ti ovisi o kakvom ramu se radi, na koji nacin ce to raditi, a tako i sve ostalo..
      kad ce iskoristit vizualno sve prednosti da igre izgledaju daleko bolje, sve ce to biti tu
      negdje bar prvih godina, a kasnije tko zna, vidjet cemo..

    • buby8992

      @ThOr VeLikI, 05.02.2013 - 14:38

      Za sve one koji poput thora velikog smatraju da novi playstation neće biti puno snažniji od Wii U-a http://www.eurogamer.net/articles/df-hardware-wii-u-graphics-power-finally-revealed Za one kojima se ne da čitati ovo su najvažniji dijelovi: " AMD's RV770 hardware is well documented so with these numbers we can now, categorically, finally rule out any next-gen pretensions for the Wii U – the GCN hardware in Durango and Orbis is in a completely different league. " " 1080p resolution is around 2.5x that of 720p, so bearing in mind the inclusion of just eight ROPs, it's highly unlikely that we'll be seeing any complex 3D titles running at 1080p." Znači ništa od AAA naslova i 1080p na Wii U kako su neki govorili da će biti .

    • Ementaler

      @ThOr VeLikI, 05.02.2013 - 15:10

      Pa već smo više-manje znali da kompleksne 3D igre u 1080p rezoluciji vjerojatno nećemo vidjeti. Ali to nikako ne znači da "AAA" naslova neće biti na Wii U. Mislim, već ih imamo i već su najavljeni novi… ekskluzivni za tu platformu. A novi PlayStation će definitivno biti snažniji od Wii U, mislim da to nitko ne osporava. Dapače, treboa bi biti jači i od sljedećeg Xboxa u nešto manjem omjeru. Ali više se u tom kontekstu govori o tome da teoretski 10x jača konzola (karikiram da je baš "10x" jača) ne mora značiti i 10x ljepše igre, a bome ni 10x zabavnije igre. Usput, taj članak na Eurogameru je zanimljiv, pratio sam i temu na Neogafu i prije nego je Chipworks poslao sliku… ali Eurogamer u članku kao da ignorira da se dobar postotak čipa još uvijek nije odgonetnuo. Čipovi takve vrste smišljaju se i rade mjesecima i mjesecima, i nikad nema tu praznog prostora, uvijek je sve "napunjeno" i napravljeno s nekim smislom, a trenutno slika po kojoj se temelji ta analiza mogućnosti GPU-a ima oko 40% prostora koji nitko još nije uspio kvalitetno protumačiti. U svakom slučaju – misteriozan je taj Wii U GPU 🙂 A najbolje ćemo vidjeti za što je sposoban kada sljedeći val Wii U igara stigne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?