HCL.HR

Nove Wii U informacije – achievementi, friend kodovi i free-to-play igre

Igor Belan 14.06.2012.   •   4 komentara


Nintendo je potvrdio da će Wii U podržavati achivemente, ali neće ih nametati developerima, friend kodovi dobiti će jednostavniju varijantu, a konzola će podržavati i besplatne igre.

Kako se vremenski udaljavamo od razočaravajuće Nintendove E3 konferencije, tako polako postaje i sve jasnije kako je namjerno i ciljano bila neatraktivna. Da su nam tada otkrili sve što smo željeli znati, o Nintendovoj novoj konzoli ne bi se pisalo toliko učestalo u mjesecima do njena izlaska. Situacija nakon E3-a je takva da se gotovo svaki dan pojavi neka nova Wii U informacija o kojoj vrijedi pisati pa je konzola na ovaj način svakodnevno u fokusu gamera.

U intervjuu za Kotaku, predsjednik američkog ogranka Nintenda Reggie Fils-Aime, odgovorio je na par gorućih pitanja. Potvrdio je tako da će Wii U podržavati određeni sustav “achivementa” na kakve smo navikli u X360 i PS3 konzolama. Razlika je u tome što Nintendo neće nametati developerima takav sustav, već je na njima da ga implementiraju u svoju igru ukoliko to žele. Mi bismo na to još nadodali da će se sustav vjerojatno zvati Acomplishments, sudeći po 3DS-u i njegovu istoimenom sustavu koji nagrađuje korištenje StreetPassa.

U istom intervjuu, Reggie je potvrdio da se mrski nam friends codeovi vraćaju i na Wii U, ali u ponešto drugačijem, odnosno modernijem i jednostavnijem izdanju. Prema njegovim riječima, putem friends kodova moći ćemo identificirati ljude kao prijatelje te tako imati mogućnost veće razine interakcije s njima nego s ostalim Wii U korisnicima.”Metoda kojom identificirate nekoga kao prijatelja je znatno jednostavnija od ove koju imamo danas s Friend kodovima”, nadodao je Reggie. Kasnije je objašnjeno kako nećemo uvijek morati upisivati friends kodove zbog jedne funkcije u Miiverseu koja omogućava lakše sklapanje prijateljstva.

S druge strane, predsjednik Satoru Iwata je u rundi pitanja i odgovora za investitore nakon E3 prezentacije (dokument objavljen jučer) objasnio još jednu pomalo neočekivanu Wii U zanimljivost. Online arhitektura nove konzole će, naime, podržavati free-to-play igre te mikrotransakcije u istima. No činjenica da je konzola predviđena da podržava taj model ukoliko ga neki developer poželi iskusiti, ne znači i da je sam Nintendo zainteresiran za takav model u svojim, first-party igrama.

Još je zanimljiva i informacija da ćemo u budućnosti (ne pri launchu konzole), putem pametnih telefona i tableta, moći kupovati igre za Wii U “u hodu”, a Wii U konzola će se doma upaliti i počet skidati igru da nas dočeka kad stignemo kući.

Komentari (4)

  • ThOr VeLikI

    14.06.2012 - 11:04

    jos par stvari a ima ih mnogo.. :)))

    Programeri ne koriste Wii U. puni potencijal za sad, samo pola
    Sony priznaje Wii U je "Potencijalni rizik" za PlayStation 3
    Biti cete u mogućnosti pristupiti svom računu bilo gdje, na bilo kojoj konzoli (ovo mi se sviđa)
    EA ima dosta igara u razvoju za Wii U
    Nintendo ne želi da druge tvrtke kopiraju njihove igre pa stoga za sad sute o njima i td…
    :)))))

  • ThOr VeLikI

    14.06.2012 - 11:07

    uspio sam to nekak naskrabati u zurbi a sad na posao!
    fiuuuuuuuuuuuu…….

  • dragec

    14.06.2012 - 11:49

    da li mi se isplati sad kupiti Wii ili da čekam da izađe Wii U?

    • Ementaler

      @dragec, 14.06.2012 - 12:34

      Ako te vesele GameCube igre, uzmi ga sada, ali opet – Wii U ima potpunu podršku za Wii igre (ne i GameCube), pa je možda pametnije ipak čekati tih par mjeseci (11. mjesec izlazi vjerojatno) da izađe Wii U.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?