HCL.HR

Novi forum za Fable upućuje na najavu nove igre

nebel 04.06.2013.   •   9 komentara


Nimalo slučajno, Lionhead Studios je pred sam E3 otvorio novi forum za svoj Fable serijal, što bi moglo značiti kako nas uskoro očekuje najava nove igre iz serijala.

Ne vjerujemo baš kako je netko naročito zainteresiran za raspravu o prošlim Fable igrama, od kojih je zadnja (ne računajući Kinect spin-off) izašla prije tri godine. Međutim, Lionhead Studios ovih je dana lansirao forum posvećen svojem Fable serijalu, a to vrlo vjerojatno nije učinio bez razloga – i definitivno ne tjedan dana prije E3 sajma gdje bi Microsoft trebao otkriti neke od svojih sedam Xbox One ekskluziva koje su postojeći IP-jevi.

Među njima bi se, naime, mogla naći nova Fable igra. Poznato je da je Lionhead krenuo s radom na novom projektu nakon što je dovršen Fable: The Journey (prije više od godinu dana). Dosadašnje vijesti upućivale su na to kako bi Fable mogao uploviti u MMO vode, što se sada i ne čini tako nerealnim s obzirom da je Microsoft najavio značajnu nadogradnju XBL infrastrukture, a sve je više naslova koji eksperimentiraju s kvazi-MMO pristupom.

Možda i najveća naznaka potencijalnog Fable MMO-a došla je u travnju kada je Microsoft na poziciju šefa Lionhead Studiosa zaposlio Johna Needhama, bivšeg šefa Cryptica i Gazzilion Entertainmenta (City of Heroes, Champions Online, Star Trek Online). Otvaranje Fable foruma zasigurno je znak za nešto, ali za što točno – vjerojatno ćemo saznati idućeg tjedna na E3 sajmu.

UPDATE: Lionhead Studios je upravo na svom YouTube kanalu objavio video jednostavno nazvan “Fable Teaser Trailer”, a koji ne govori o novoj Fable igri za Xbox One, već o remakeu prvog Fablea za Xbox 360.

Ovo naravno ne mora značiti da nam Lionhead ne sprema u isto vrijeme i novu Fable igru za Xbox One. Dapače, izdavanje remakea prve igre u serijalu koju mnogi nisu odigrali, moglo bi se protumačiti kao dodatno privlačenje pažnje na cijeli serijal uoči najave potpuno nove igre za sljedeću generaciju. Kao što smo već rekli, vjerojatno ćemo vidjeti o čemu se ovdje zapravo radi na samom E3 sajmu za tjedan dana.

Komentari (9)

  • Mayhem

    04.06.2013 - 10:21

    Prvi dio je solidan bio, ostalo srednja žalost.

  • Suhopoljac

    04.06.2013 - 10:50

    Meni je recimo 3. dio bio sasvim ok, dok je najbolji lik bio Reaver. 😀

    Veselim se novom nastavku.

    • DjokaBA

      @Suhopoljac, 04.06.2013 - 10:56

      treci je bio raspad, zazalio sam sta ga uopste i pocinjao

    • IaMarmageddoN

      @Suhopoljac, 04.06.2013 - 12:12

      i ja…

    • Suhopoljac

      @Suhopoljac, 05.06.2013 - 06:17

      Sto ljudi, sto ćudi. 🙂

  • Ementaler

    04.06.2013 - 11:25

    Pao je update vijesti – objavili su "Fable Teaser Trailer" u međuvremenu.

  • Andrash

    04.06.2013 - 16:31

    Igrao samo jedinicu- i bila je odlična.

  • CommanderEarion

    04.06.2013 - 16:37

    joj kako cu razvalit tu jedinicu :))

  • KasperskyKasa

    04.06.2013 - 22:26

    fable 2 nisam uspio ni zaigrat zbog onog windows live il što već

    bačeni novci

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?