HCL.HR

Novi Gran Turismo je vani, pogledajte ovaj inspirirajući dokumentarac o čovjeku iza svake GT igre

Igor Belan 18.10.2017.   •   6 komentara


Gran Turismo Sport od danas je vani za PlayStation 4, a da biste bolje razumjeli povijest serijala te pedantnost i preciznost kojom je svaka GT igra krojena, dugujete si pogledati ovaj dokumentarac.

gran-turismo

Iza svake Gran Turismo igre stoji tim stručnjaka iz raznih grana game developmenta i motorsporta, no zadnju riječ uvijek ima jedan čovjek – Kazanuri Jamauchi, skraćeno Kaz.

On nije samo šef slavnog Polyphony Digital game development studija, on je i profesionalni vozač utrka koji naprosto obožava automobile i posjeduje nekoliko skupih. Ali ne Bentleya, on više voli svoj Nissan GT-R, Ford GT i Porsche 911 GT3, da navedemo samo par iz kolekcije „trkaćih pila“.

Mnogi će reći da je upravo velika ljubav gospodina Jamauchija prema utrkivanju i njegova pedantnost, preciznost i strast za stvaranje najrealnije simulacije moguće na konzolama, onaj tajni sastojak koji već 20 godina čini Gran Turismo uspješnim i vrlo specifičnim u žanru punom igara koje su pomalo bezlične.

U čast tom čovjeku i njegovom radu na Gran Turismo serijalu prije gotovo četiri godine objavljen je dokumentarac naslova ‘KAZ: Pushing The Virtual Divide’, možda ste ga već vidjeli, možda i niste, no mislimo da je danas, na dan izlaska Gran Turisma Sport, pravo vrijeme da vas podsjetimo da postoji. Dapače, možete ga besplatno pogledati u cijelosti ispod ovih riječi.

I trebali bismo ga svi zajedno (ponovno) pogledati. Svi mi što volimo racing simulacije. Jer kad se ulovimo internet komentiranja i uspoređivanja raznih racing simulacija danas na tržištu, lako je zaboraviti da nismo ni game developeri ni profesionalni vozači utrka s 20 godina iskustva i da možda ipak ne znamo za sigurno kako bi se trebao ponašati zadnji kraj nekog Porschea u zavoju.

Dug je to dokumentarc pa ako nemate vremena da ga pogledate baš ovog trenutka prilažemo i par trailera da barem nabrzaka vidite o čemu se radi.

Za više informacija o Gran Turismu Sport očekujte našu recenziju uskoro i provjerite hrvatsku službenu stranicu igre.

Komentari (6)

  • L3gi0naR

    19.10.2017 - 17:04

    Igra je FAIL i gotovo.76 prosječna ocjena na Meti dovoljno govori,nek si Kaz sam igra ti Online igru.

  • sgtbare

    19.10.2017 - 21:38

    po meni je sport fail jer nema onaj najbitniji element koji mi daje motivaciju za igru a to je napredovanje kroz igru, kupovanje auta, prosiravanje kolekcije auta u garazi itd…

    • L3gi0naR

      @sgtbare, 21.10.2017 - 05:55

      Točno to,i igra je 90% bez sadržaja ako si offline,katastrofa malo staza i auta te općenito fokus na Online.Neznam di im je bila pamet kad su se odlučili na Online fokus.Odbit će im se to u glavu po prodaji a kritike ovaj GT pokopavaju.

  • kimi7

    21.10.2017 - 21:18

    Sport nije promašaj, bar ne još uvijek. Igrao sam sve prijasnje serijale i igram većinu racing naslova i moram priznati da je upravo ovo što GTS nudi ono što je racing sceni falilo. Široka lepeza igrača, dobar sustav rangiranja, … E sada karijera je nesto hardcore sto je GT imao, ali svatko tko je proveo sate igrajući GT zna da kad prođe karijeru nema dalje izazova. OK potroši se tu nešto vremena, ali kad završim tu karijeru spremim CD u ladicu i u plejku ubacim F1 gdje vozim neku online ligu.

  • Krakati

    21.10.2017 - 22:57

    Nije čudo da su tako napravili. I treba biti igra online. Nadam se da će doći ta nova igra za kompjuter i da probam igrati online.

  • Krakati

    24.10.2017 - 08:30

    Svi ste ovdje za mene slabi i spori u tim trkama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?