HCL.HR

Novi hitovi se slabo prodaju na PSN-u u prvom mjesecu

Juraj Bevandić 08.02.2017.   •   13 komentara


Lista dvadeset najprodavanijih naslova na PSN-u otkriva nam da je rasprodaja nešto starijih igara itekako zamaskirala uspjeh svježih i kvalitetnih naslova.

hitovi slabo se prodaju

PlayStation je na svom službenom blogu objavio prodajne rezultate na PSN-u u prvom mjesecu 2017. godine i moramo priznati da smo pomalo iznenađeni podacima. Puno igara se vratilo na ljestvicu, to su sve ove pokraj kojih piše (RE), a jedini novi hit koji se uspio probiti je vrhunski Resident Evil 7 i to tek na deseto mjesto.

hitovi se slabo prodaju

ARK: Survival Evolved se zadržao na vrhu liste, a GTA 5 se i dalje prodaje bolje od novih igara. I to nije samo situacija na europskom tržištu koje nas zanima, jer je američko još čudnije gdje se u top 10 ugurao The Order 1886, a u top 20 Knack koji je često smatran kao smijurija PlayStation ponude. No, postoji donekle prihvatljivo objašnjenje za ovako neobične rezultate, a to je činjenica da su stariji naslovi prošlog mjeseca bili na velikim popustima.

Ali svejedno, ako se Resident Evil 7 mogao ugurati na listu u samo šest dana prodaje, žao nam je što na njoj ne vidimo sjajni Gravity Rush 2 ili Yakuzu 0 koja je navodno prilično zabavna, pa niti Final Fantasy XV koji je izašao krajem prošle godine i očekivalo se da značajne prodajne rezultate prenese i u prvi mjesec, pogotovo s obzirom da je još uvijek ekskluzivan za konzole.

Ajde da to razjasnimo među nama – što ste vi kupovali i igrali prošlog mjeseca?

Označeno sa: ,

Komentari (13)

  • FOYE

    08.02.2017 - 15:20

    Pa i nije bas nes predobro bilo osim Resident Evila

    • Juraj Bevandić

      @FOYE, 08.02.2017 - 15:39

      Gravity Rush 2 je stvarno dobar meni bio (što se da pročitati u recenziji naravno), a očekivao sam i dobru prodaju FFXV. Nisam stigao igrati Yakuzu 0, ali čujem da je dobra i zabavna i internet me uspio zainteresirati, pa sam se i to nadao vidjeti na listama.

    • FOYE

      @Juraj Bevandić, 08.02.2017 - 15:57

      Sve to stoji al nije bilo bas nekih velikih naslova koji se prodaju na veliko

    • Dragan[MKD]

      @Juraj Bevandić, 08.02.2017 - 18:33

      Yakuza 0 je strasna igra, bar meni jer sam velik stovitel na sve japansko, neverovatno dobra igra ako je jos neko otaku kao ja sigurno ce mu se svidgati, jedan friend je sve te Japanske igre importirao i igrao prvi, naravno onaj serijal je strasno popularan u Japanu, i se smatra kao GTA sto je popilaran na zapadu, sa fokusom na melee borbu jer u japanu vatreno oruzje je zabranjeno , cak e i Sleeping Dogs bio inspiriran Yakuzom,

    • pesek32

      @Dragan[MKD], 08.02.2017 - 19:09

      Je slično Sleeping Dogs-u? Jako mi se svidjela ta igra a nikad nije dobila nastavak. Ako je onda ću nabavit.

    • Dragan[MKD]

      @pesek32, 08.02.2017 - 20:30

      Sleeping Dogs je ustvari jeftina kopija na Yakuza jer Yakuza uvjek je imala jako dobre price, bas ono u cjelost seriozna, kako funkcionira mafija, kako se likovi probivaju niz rankove mafijei postanu najjake face, dok pa side questovi su pomentalni od Saints Row kao ides u karaoke i pjevas John Travolta sa JP akcent ili ides u igracnica i igras sve stare Sega igre za arcade, ali voice acting je strasan najbolji do sada znaci sam vrh, sountrack takodge najbolji hitovi osamdesetih. Sve one komboe sta si radio kad uzmes tocak ili moped u onda pocnes da mlatis neko sa njega, pa ga lupis u zid, pa u plocnik, pa ga gazis, jako slicno je kao Streets of Rage mozes da vrzujes komboa sa cijelom tjelom,

    • pesek32

      @Dragan[MKD], 08.02.2017 - 22:35

      Zvuči super!

  • mr.labud

    08.02.2017 - 15:41

    Što vrijedi što je Gravity Rush 2 i Yakuza 0 su vrhunske vrhunske exclusive. Ali, usporedjivati te igre s bf, ark, gta, fifa… Obzirom da znamo tko u većini kupuje igre(godine) i koje su igre generalno popularne ovo ne čudi, uopće.

  • Vulture51

    08.02.2017 - 17:56

    Final Fantasy XV san kupija cim je izasa, a u prvom misecu san uzeja Yakuzu 0. Gravity Rush 2 cu sigurno kupiti, ali tek na nekom litnjem popustu. RE7 san uzeja za PC.

  • Mixa

    08.02.2017 - 23:42

    Meni je na ovoj listi najzanimljivije sto vidim da je medju prvih 10 cak 5 naslova iz Electronic Arts-a. Izgleda da, u poslednje vreme, rade odlican posao.

  • Tony Ghost 1811

    09.02.2017 - 00:07

    Iznenadio me spisak. Ima par igri na koje ne bi nikada racunao da ce jos bit u velikoj prodaji s obzirom da su prije izasle. Slaba prodaja RE, ipak je nova igra. Ali valjda ekipa kao i ja ceka neki popust.

  • MrVivi

    09.02.2017 - 09:57

    Question: Ako se nešto ne prodaje jeli još uvijek hit.

  • hpollowda

    09.02.2017 - 10:15

    Ionako činjenica da je neka igra zabavna i dobro ocjenjena od strane recenzenata (osim ako nije neka super poznata franšiza) ne znači puno za prodaju dok je puna cijena. Pola igara s liste se dobro prodaje jer su masno snižene, a ja još uvijek ne bi kupio FFXV da nije bio snižen na 12 deals of Xmas.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?