HCL.HR

Novi horor tvoraca Amnesije smješten je u dubinama oceana

nebel 04.04.2014.   •   2 komentara


Iako smo iz prikazanog futurističkog okruženja u nadolazećoj horor avanturi SOMA naslućivali da bi mjesto radnje moglo biti negdje u svemiru, ono je ipak smješteno nešto bliže.

Tvorci Penumbre i Amnesije trenutno rade na novom projektu naziva SOMA, inače još jednoj psihološkoj horor avanturi, ali ovoga puta u znanstvenofantastičnom okruženju. Kako smo ranije imali prilike vidjeti, glavnog protivnika u igri predstavljat će nam napredna tehnologija s umjetnom inteligencijom koja je razvila vlastitu volju. Samim time, uz svu tu futurističku atmosferu ne bi bilo čudno da je igra smještena negdje u svemiru. Međutim, novi video uvjerava nas u suprotno – SOMA će radnjom biti smještena na dno oceana.

„Većina naše Zemlje prekrivena je oceanima, a opet oni su nešto o čemu znamo jako malo. To je nevjerojatno opasno okružje ispunjeno čudnim bićima i praktički nam je pred vratima. Ocean je strani svijet i tek smo zagrebli po njegovoj površini. Mislimo da je to savršeno mjesto za istražiti u jednoj horor igri.“ – izjavio je kreativni direktor Frictional Gamesa Thomas Grip.

Citirat ćemo Bookera: „Grad pod vodom? Redikulonzno!“ Što vi kažete na odabir ovog settinga za novu horror avanturu tvoraca Amnesije?

Komentari (2)

  • delight353

    04.04.2014 - 12:14

    Bioshock je bio pod vodom, pa je kickass-ao…

  • goldfinger

    04.04.2014 - 14:59

    Izgleda(i zvuči)jako dobro…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?