HCL.HR

Novi Need for Speed neće se moći igrati bez interneta

Zoran Žalac 29.05.2015.   •   20 komentara


Iz Electronic Artsa su potvrdili kako će nova Need for Speed igra raditi isključivo kada ste spojeni na Internet. Prve oklade oko toga koliko će trajati problemi sa serverima po izlasku igre već padaju.

Čini se kako je uzbuđenje oko novog Need for Speed naslova, koji bi se trebao vratiti Underground shemi, kratko trajalo. Naime, Electronic Arts je potvrdio kako će igra zahtijevati da za vrijeme igranje budete spojeni na internet. Ukoliko dođe do pucanja veze – vjerojatno letite van iz igre i više joj ne možete pristupiti.

Nezadovoljstvo ovakvom odlukom nije neutemeljeno – barem kada je Electronic Arts u pitanju. Iako su prošle već dvije godine, svi se još uvijek sjećamo fijaska SimCityja koji je prvih mjesec dana bio doslovno neigriv zbog problema sa serverima – dakle ne s korisničke strane, nego sa strane Electronic Artsa – jer se za igru forsirala nužna veza s internetom, da bi se godinu dana kasnije takvo što ukinulo zakrpom.

Kao opravdanje za ovakvu restrikciju Electronic Arts navodi da će iskustvo igranje biti raznovrsnije i potpunije za vas i vaše prijatelje. Ovo ne znači da igra neće imati singleplayer komponentu, odnosno da će biti igriva jedino u multiplayeru – ali i to je moguće, samo još nije potvrđeno.

Inače, što se same igre tiče, procurile su informacije kako će mjesto radnje biti izmišljeni grad Ventura Bay, u kojemu će vladati „vječni mrak“, tj. neće biti vožnje po danu. Igra će donijeti pet unikatnih „načina“ igranja pod nazivima Speed, Style, Build, Crew i Outlaw, o kojima za sada možemo samo nagađati što točno znače. Kao navodni datum izlaska spominje se 3. studeni ove godine.

Komentari (20)

  • niksa_91

    29.05.2015 - 16:57

    motherfuckers…..nešto mora EA sjebat nebi bili oni EA

  • VladoShady 980

    29.05.2015 - 17:04

    Hahah, od ove igre ne ocekujem apsolutno ista, tako da mogu biti samo na dobitku nikako gubitku

  • Red Falcon 2

    29.05.2015 - 17:07

    F***. THIS. SHIT !!!

  • IaMarmageddoN

    29.05.2015 - 17:11

    Maa neee tooo!!! Nema mi goreg kada me u Fifi DNFa zbog toga što mi se prekine veza pa izgubim vrijedne bodove u FUTu ili što već igram online. Kako da onda kupim igru za koju znam da neću kao čovjek moći igrati? U redu je kad mi glumi COD ili BF ili nešt takvoga gdje se može kill ili nešto nadoknaditi ali ove igre gdje je potrebna brzina reakcije i gdje nema reseta nema mi goreg kada čujem da se "mora" ići na internet. Što njih boli briga ako ja kupim igru pa igram offline? To mi tako nije jasno u današnje vrijeme a svi vidimo što se događa sa igrama (Driveclub, BF, …, itd ) koje imaju online komponentu samo kao odabir. Sjebali mi Battlefront, sjebat će mi i U3. Što još dolazi ove godine u okrilju EA pa da i to sj…?

  • Pero Zdero

    29.05.2015 - 17:12

    Pa onda ju neću igrati i dobro. Ak danas nečega ima onda bar igara…

  • Moke

    29.05.2015 - 18:04

    Cim igra izidje, samo pirate bay cekam, The Witcher igru cu kupit zato sto se ljudi trude i svaka im cast 🙂

  • trulex

    29.05.2015 - 18:53

    ništa, hype is killed

  • Cryster

    29.05.2015 - 19:06

    Unistili cijelu igru prije nego je i izasao posteni trailer lol

  • Kalibar .300

    29.05.2015 - 19:24

    Ovo je kao pobačaj u žene, igra nije ni oplođena a već je pobačaj…. Ovo je još jedan u nizu shitova…

  • Czar

    29.05.2015 - 22:25

    Kome često puca internet veza trebao bi se obratiti svom ISPu ili ga pak promjeniti.
    Sve ostalo je čisto kuknjava jer se igra neće moći efikasno piratizirati kao npr. Diablo 3 i sl. jer je na hardu samo client a pola igre se izvodi sa servera. 😉

    • shepard-fan

      @Czar, 30.05.2015 - 00:38

      Ja imam Diablo 3 i instalacija je ko i svaka a client je došao kasnije ako želiš sada zaigrati diablo 3 prvo instaliraš client i onda igricu preko njih ali ti treba CD KEY ja sam kupio njega kad je izašla i nisam nikakav client instalirao to je kasnije došlo što se tiče pucanja veza zna se i kod blizarda dogoditi zbog njihovih servera kad nešto rade ali zato obavjeste da nešto nadograđuju tako da mi igrači budemo spremni na neki prekid igre ili slično , to meni smrdi na nedovršenu igru mislim na NFS

    • IaMarmageddoN

      @Czar, 30.05.2015 - 07:51

      Čuj, muž, nije to baš tako jednostavno. Promijenio sam ja internet operatera ali žica propušta koliko žica propušta. Znaš, postoji onaj tehnički dio koji treba mnogo komponenti da brzina i stabilnost budu dovoljno dobre za online igranje. Drage volje bi plaćao i 500 kn mjesečno za dobru brzinu i stabilnost ali dok do mene ne dođe neki svjetlovod mogu ga j…

  • kuky90

    30.05.2015 - 10:28

    Kaj se nisu naučili na SimCityu? Još samo fali da ubace nešto glupo kao male mape u isti taj SC. Hebalo ih to social povezivanje na svemu, nek to stave kao opciju, a ne obvezu.

  • RZN

    30.05.2015 - 10:44

    Iskreno, meni nije nista jasno. Znaci trebas bit spojen na net da bi igrao? I to je kao lose?

    Ovako iz glave od igri koje igram, TF2, CSGO, LoL, TrackMania su neke od igri koje su samo ONLINE.

    Nevidim u cemu je problem.

    Kad itko vise nije na net spojen? ovo je 2015 ne 2005

    • IaMarmageddoN

      @RZN, 30.05.2015 - 11:37

      Jesi igrao Driveclub online? Battlefield 4 online? Sim City online? Diablo online? COD online? Fifu online? The Crew online? I još mnogo drugih igara poput Elite dangerous, Star Citizen i da ne nabrajam druge u kojima je meni mnogo puta zbog loše veze bilo nemoguće igrati online a u Diablu i Sim Cityu ponekad uopće jer i za solo karijeru traže online konekciju? Nije fora biti samo spojen na net, nije ti to fejsbuk! Ovdje trebaš imati dobru brzinu, čim manji lag i stabilnost za igrati takve igre. Nemaju svi stabilan i brz internet, to ti ne shvaćaš. Ja imam dobre brzine u teoriji ali ping i stabilnost, znači, nemam stalno istu kvalitetu veze. Mijenja mi se sporadično i dosta često a tu nema pomoći. Offline mod u igrama je jedino u čemu mogu uživati kao čovjek, bez DNF ekrana i sličnih gluposti i veselio sam se ovom nastavku mada na Rivalsima nisam doživio baš tako puno prekidanja veze ali daleko do toga da ih je bilo malo. Nadam se samo da ih ni ovdje neće biti toliko da mi zgadi igru!

    • jichba666

      @RZN, 30.05.2015 - 18:57

      prvo i osnovno skoro sve igre koje si nabrojao su ti F2P 😀 drugo i bitnije ti shvacas da je internet vecini hrvata luksuz?? a da ne pricam o tome da ce igra kostati ko suho zlato kad izade…

    • Czar

      @RZN, 30.05.2015 - 19:53

      Kakve to ima veze jeli internet Hrvatima luksuz? Igre niti ne rade za njih već za zapadno tržište gde postoji platežna moć.

    • TeroXCro

      @RZN, 31.05.2015 - 11:49

      jichba666 ima pravo ja nemam beskonačni brzi internet po 100 MBps,ja ljepo spojim iPhone 3G preko kabela uključim djeljenje interneta i trošim svoje dvije GB brzog interneta,a igre su rađene za svaćije tržište samo je problem što je naša vlada na ćelu za Zokijem i karakmarkom sjebal cjelo gospodarstvo RH,a to je stanje i u ostalim balkanskim zemljama.

    • IaMarmageddoN

      @RZN, 31.05.2015 - 13:09

      Nećemo o politici ali da, sjebani jesmo. Rat nas je sjebo prije svega, današnja loša politika je samo šlag na tortu 😛

  • jichba666

    31.05.2015 - 05:30

    oddgovarao sam mu samo na njegov glup komentar di je napisao da je ovo 2015 a ne 2005 i da svatko ima net…e pa brate mili nije tako, i igre se prave za sva trzista a ne zapadno samo tako da to ti ne stoji,a to sto nasi trgovci nabijaju marze to je njihova politika…nisi uopce shvatio sta hocu reci

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?