HCL.HR

NOVI TRAILER: Pogledajte kako izgleda GTA 5 za PC u 60 FPS-a

Igor Belan 02.04.2015.   •   72 komentara


Kao što su obećali, Rockstar je svim fanovima GTA serijala upravo uljepšao dan s prvim trailerom za PC verziju Grand Theft Auta 5 koji možete pogledati u Full HD rezoluciji pri 60 FPS-a.

Kad se sjetimo silnih odgoda možemo reći da Rockstar nije baš poznat po održavanju obećanja, ali definitivno su održali obećanje po pitanju objave sljedećeg trailer. Dobili smo upravo ono što su očekivali – potpuno novi trailer za PC verziju Grand Theft Auta 5 koji se vrti u predivno fluidnih 60 FPS-a, a može ga se pogledati i u Full HD rezoluciji.

Igra je vani još od kraja 2013. godine, a iako je rađena sa starim konzolama na umu mora se priznati da i dalje izgleda fantastično u ovom PC izdanju, pogotovo s framerateom zakucanim u 60 FPS-a. Što vi mislite?

Komentari (72)

  • janarani

    02.04.2015 - 14:32

    sline cuuuuureeee… ajmo više!

  • Resycler

    02.04.2015 - 14:40

    Kakva će mrcina biti potrebna kako bi dobili stabilnih 60 fps u 1080p s max detaljima?
    Nekako mi se ćini da preporučena GTX 660 neće biti ni blizu. Nadam se da nisam u pravu :(

    • RedEy3

      @Resycler, 02.04.2015 - 15:26

      Neće sigurno, to preporučeno ne smije se nikome vjerovati, za GTA IV recommended je bila 512mb ram grafulja i proc 2.1ghz x 3, ja sam imao x4 2.8ghz i 1gb grafu u to vrijeme pa sam jedva vrtio na normal… ( to je bilo čak godinu dana nakon izlaska igre kad je već bilo puno patcheva): Ili pogledaj watch dogs, mislim da je 660 preporučena? Ja na 780 OC sam morao vrtit na medium inače bi imao stuttering koji je bio nerješiv do negdje desetog patcha…

    • napaljeon

      @Resycler, 02.04.2015 - 18:35

      Gta 4 je radio mnogima smetnje oko FPS, jer meni je kompic igro s 512mb bez problema na najace dok drugi uz bolje kompove su losije prolazili. Kompatibilizacija :/

  • Cehoslovak

    02.04.2015 - 14:40

    Treba ovo pokrenuti….a di još na 60 FPS-a haha

    • Laco21

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 14:51

      Ovo sigurno nece bit neoptimizirano smece kao sto si navikao iz ubisofta..
      Sistem req je smejsan..

    • RedEy3

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 15:23

      Jer je rockstar ekstremno poznat po dobroj optimizaciji jel? GTA IV, LA NOIRE and bully says hello. Jedino je MP3 bio dobro optimiziran.

    • davidbutko

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 15:47

      Sto sad svi pljuju po Ubisoftu? Nisu optimizirali nekoliko igrica kako treba i sad je on postao simbol za neoptimizaciju. A, kad je GTA IV bio neoptimiziran nitko nije pricao kako ce i GTA 5 tako biti jer ga R* radi. Jos nesto, Ubisoft je izdao cetiri odlicne igre u 2014. – Watch Dogs, Far Cry 4, AC Rogue i AC Unity. I sad ne mozete reci da je jedna R* igra bolja od te cetiri…

    • Cehoslovak

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 15:58

      Od ubisofta jedino taj unity sam čuo da je neoptimiziran(nisam ga igrao). Al ovaj gta V po ovome što je stavio u traileru….treba će Nasa-komp za vrtiti igru na 60fpsa. Ali često se dogodi da oni pogriješe prilikom stavljanja konf preporučeno i ostalo….igrao sam dosta igara sa slabijom konf pa je vrtio bez štekanja i na full detaljima…eh sad

    • davidbutko

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 16:02

      Mislim da ce GTA V bit odlicno optimiziran i da ce cak i slabije konfiguracije od minimalnih zahtjeva moci pokretati.. U krajnjem slucaju i mora biti odlicno optimiziran, nakon svih tih odgoda…

    • quantum

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 17:54

      Watch dogs ne optimiziran, ac unity neoptimiziran, far cry neoptimiziran, (kad kazem neoptimiziran mislim na first day release, a ne naknadno, nakon nekoliko dana patchirane verzije) ac rogue optimiziran jer je isti engine kao i na black flagu lol. ne mrzim ubisoft ali 2014. im je zavrsila kao debakl

    • napaljeon

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 18:39

      Dobro zas odma ubisoft spominjes -.- ko da su oni jedini ckj da ovo izađe pa onda sudi, al ak se tijesis da je rockstar bolji nemoj bas zadnji Gta i nije bio najbajniji na pc-u

    • RedEy3

      @Cehoslovak, 02.04.2015 - 20:55

      I GTA IV za PC je stigao dosta kasnije nego na konzolama ( ne ovoliko kasnije ali oko godinu dana ako se ne varam ). Ali ja se toplo nadam da će bit optimiziran zbog vas koji će ga kupiti za PC, ali osobno sumnjam.

    • quantum

      @Cehoslovak, 03.04.2015 - 08:26

      A daj prije nego komentiras pogledaj malo na koji se komentar moj odgovor odnosio. Jel vi ljudi razmislite malo prije nego sto komentirate ili jednostavno dodjete i izvalite hrpu gluposti i mislite da je to to. Covjek je spomenuo 4 ubisoftove odlicne igre, ja mu u komentaru napisem sto vec i vrabci na grani znaju sto se sve desavalo s nekim od tim naslova i onda se ti tu nadjes sa svojim tin foil hatom i negdje vidis da ja favoriziram jednu kompaniju i usporedjujem ju s drugom. Mislim, halo? Logika covjece?! Niti jedna kompanija nije izuzeta od katastrofalnih launch naslova i tome bi se moglo pisati elaborati. Za sve ostalo, youtube; totalbiscuit, covjek radi recenzije kakve bi ljudi na ovim prostorima samo mogli sanjat.

    • napaljeon

      @Cehoslovak, 03.04.2015 - 10:03

      Jel ti citas? Prvo spomenuo si sta je spomenuto, drugo ovo je clanak o rockstaru ti pises o ubisoftu i podrazumijeva se da favoriziras R*, trece ja sam samo reko da R* nije bolji i da ckt svi da izade da vidite sta ce bit, a ti odma "jel ti citas, haloo bla bla" i umjesto da nes pametno napises ti opet o ubisoftu i njenij optimizaciji i ooet ispada da mislis da ce ovo bit optimizirano.

    • quantum

      @Cehoslovak, 03.04.2015 - 16:22

      "Prvo spomenuo si sta je spomenuto, drugo ovo je clanak o rockstaru ti pises o ubisoftu i podrazumijeva se da favoriziras R*" Pa dobro koliko ti godina imas? 12? 13? Kakav je ovo logicki zakljucak? Clanak o rockstaru, ja napisem nesto o ubisoftu i to automatski znaci da ja favoriziram R*????!?!?!?!? Di, gdje, na temelju cega? Gdje se to moze izcitat iz mog komentara?! Jesi ti normalan? Jel ti trollas ili ti je ovo najveci domet do kud ti mozak moze logicki sklapat zakljucke i argumente u raspravi?
      Jel tebi treba slikat tijek ovog razgovora ili da ti pokusam kao 7-godišnjem dijetetu objasnit s kruskama i jabukama? Osoba A tvrdi da nece biti neoptimiziran kao ubisoftovi naslovi, osoba B kaze da rockstar nije najpoznatiji sa pc optimizacijom, a osoba C se ukljuci u raspravu i kaze kako je ubisoft izbacio 4 odlicne igre (pod pretpostavkom da se ovdje vodi rasprava o optimizaciji) i ja na to covjeku odgovorim sto vecina ljudi na internetu bruji vec mjesecima o ne optimiziranosti zadnjih ubisoft naslova i onda se ti tu nadjes i odjednom negdje iscupas da ja favoriziram rockstar?! I onda ti meni jel ja citam? Pa jel ti citas covjece, kakve apsoultne veze ima sto je clanak u rockstaru ako su ljudi u komentarima skrenuli s temeljne teme od 60 fps-a do pitanja optimiziranosti igre i gdje je sasvim normalno da se usporedjuje s kompanijom koja je u izbacila 3/4 neoptimizirana AAA naslova u godinu dana.
      "mjesto da nes pametno napises ti opet o ubisoftu i njenij optimizaciji i ooet ispada da mislis da ce ovo bit optimizirano" A tek ovo, pa opet te pitam, jel se ti sluzis logikom??? Gdje iz bilo kojeg mojeg komentara mozes citirat da sam ja rekao da ce gta V biti optimiziran?! Gdje? Nigdje. Ocigledno tebi "ispada" jer tvoj mozak ocigledno radi na takav nacin da ti ispadaju nekakvi zaključci koji su samo tebi jasni… Ja kao osoba koja je imala tu srecu igrat vecinu igara devedestih prilikom njihovih izlazaka, koja je imala problema sa pokretanjem gta 4 kad je izasao, isto kao i sa novim ubisoftovim naslovima, osoba koja radi u PR industriji i imala je projekte sa game developerima i izdavacima moram tebi objasnjavat da u svojim komentarima ne favoriziram nikog nego ti govorim ciste cinjenice. Strasno

    • rokonja

      @Cehoslovak, 03.04.2015 - 20:27

      Ubisoft je izdao tri puta više igra nasprem rockstara i to nije vrijedno nikakve usporedbe i rasprave. a i uostalom gtaV za pc je sasvim nešto novo od rockstara u zadnje vrijeme.

  • KhorneFlake

    02.04.2015 - 14:42

    Nije još puno ostalo za pre-order, u iskušenju sam da uzmem ovo jer mi pola društva puše za vratom "Daaaaaaj kupiiiiiiiii, da mlatimo Heist u MP, ajdeeeeee, kmeeeeeeeee", joooooj, ne daju mi se lako pare za još jednu igru u ovako kratkom periodu, ne znam šta ću.

    • Resycler

      @KhorneFlake, 02.04.2015 - 15:12

      Odgovor na tvoje pitanje je tako jednostavan da ga ne smijem ovdje napisati kako ne bih dobio opomenu radi promicanja gusarstva. ;}

    • KhorneFlake

      @KhorneFlake, 02.04.2015 - 15:18

      Znam, znam… Samo mi gusari nećemo se mnogo naploviti u Heistu, a i kakav je to gusar koji ne može ni propisno da pelješi.

    • Resycler

      @KhorneFlake, 02.04.2015 - 15:47

      Istina, gusari neće opljačkati ni centa s drugima, a bojim se da nećemo ni auto moći ukrasti bar mjesec, dva nakon izlaska…DRM će bit nešto poput ovoga u Hardline-u…

    • janarani

      @KhorneFlake, 02.04.2015 - 19:03

      odakle ti to za zaštitu?

    • Resycler

      @KhorneFlake, 02.04.2015 - 19:20

      http://www.lazygamer.net/general-news/gta-v-could-have-its-own-drm-on-pc/
      http://gamingbolt.com/grand-theft-auto-5-on-pc-may-be-shunning-steamworks-drm

      Iako neće koristiti Denuvo, zaštita od gusarstva će najvjerojatnije biti dovoljno komplicirana da onemogući instantno probijanje, kao što se to radi sa Steam DRM-om. Opet se nadam da nisam u pravu.

    • davidbutko

      @KhorneFlake, 03.04.2015 - 10:58

      Nista to nije sluzbeno. Mislim da oni s tim nagadanjima samo zele da sto vise ljudi prednaruci igru. Dok igra sluzbeno ne izade nista necemo saznati.. Sacekajmo da izade pa cemo sve znati.. Kada igra izade onda cemo vidjeti kakva je optimizacije i sve ostalo, stignem i tada kupiti igru…

    • davidbutko

      @KhorneFlake, 03.04.2015 - 10:58

      Nista to nije sluzbeno. Mislim da oni s tim nagadanjima samo zele da sto vise ljudi prednaruci igru. Dok igra sluzbeno ne izade nista necemo saznati.. Sacekajmo da izade pa cemo sve znati.. Kada igra izade onda cemo vidjeti kakva je optimizacije i sve ostalo, stignem i tada kupiti igru…

    • davidbutko

      @KhorneFlake, 03.04.2015 - 10:58

      Oprostite zbog duplog komentara. Nije bilo namjerno. :3

  • nfs_fan

    02.04.2015 - 14:45

    Razrađeno i do najsitnijeg kamenčića u igri… Svaka čast Rockstar :)

  • MACOLAA

    02.04.2015 - 14:48

    CPU: FX-8320 3,5 Ghz
    GPU: R9 280X VAPOR X OC EDITION 3GB
    RAM: 8GB DDR3 koji detalji i koji fps???

    • TheRapyd

      @MACOLAA, 02.04.2015 - 15:00

      lol…sinko moj to ti nitko ne moze potvrdit…

    • VladoShady 980

      @MACOLAA, 02.04.2015 - 15:00

      Hm, trebalo bi ici na Ultra, samo mi je ta graficka sumnjiva, tesko da ce moci priblizno 60FPS, jos ako ne optimizuju kako treba….

    • VladoShady 980

      @MACOLAA, 02.04.2015 - 15:01

      Da :)

    • MACOLAA

      @MACOLAA, 02.04.2015 - 22:38

      dobro pazi nemora uopce biti 60 ja sam zadovoljan sa 35-45 FPS

    • napaljeon

      @MACOLAA, 02.04.2015 - 22:54

      I imaj takav stav jer iskreno neznam zas svi skacu oko tih 60 fps kad i ne predstavljaju preveliku razliku od stabilnih 30 fps. To je vise postala u dansnje vrijeme iz nekog razloga opsesija i ak me pitas bolje imat bolju grafiku nego bolji fps(naravno ak nejde ispod 30).

    • IaMarmageddoN

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 05:21

      Ne slažem se da nema prevelike razlike između 60 i 30 FPSa. Razlika u fluidnosti je nevjerojatna između te dvije opcije, barem ja imam takav dojam. Čim je veći fps tim je sve uglađenije. Normalno, pod uvjetom da netko igru može pokretati na 60 ili više frejmova po sekundi 😀

    • napaljeon

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 10:08

      hahahah taj uvijet u danasnje vrijeme je prilicno tezak za ostvarit 😀

    • VladoShady 980

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 10:10

      Cuj zasto skacu??? Pa zato sto je razlika ocita… :)

    • VladoShady 980

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 10:15

      Ma trebalo bi da budes zadovoljan, osim ako Rockstar opet nesta ne zasere

    • napaljeon

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 10:49

      A jel bas tolko velika? al nemoj me krivo shvatit ovo sta sam piso sam mislio na ljude koji kupuju nove komponente da bi dotakli tih 60FPS jer nije zadovoljan sa 40 po meni su to bolesni ljudi hahah da sad kupujem novi komp pokuso bi da imam 60FPS, al da bi ponovo upgrade za to malo fps kojih nit ne osjetis polije 48-50 i nebi :/ ak me kuzis vlado :)

    • IaMarmageddoN

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 11:25

      yep

    • rokonja

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 14:12

      mojem mišljenje je da igri ćemo se divit sat -dva a kasnije samo gameplay i to je to.

    • MACOLAA

      @MACOLAA, 03.04.2015 - 14:18

      Imam frenda u Rijeci i neki njegov frend je drzao neku trgovinu sa video igrama i zatvorio ju je nedavno pa je 16 kodova dao mom frendu a taj frend ce meni dati 1 ali aktivan je tek od 1.5.2015 neznam kojom logikom ali kod je kod taman dotad cu preci gta v…Nije za Steam btw…

  • Richy

    02.04.2015 - 14:54

    Ako ga opet odgode ja ga ne namjeravam vise kupit.

  • VladoShady 980

    02.04.2015 - 14:55

    Bar su mogli gameplay prikazati….razocaran sam ostao sa ovim videom

    • Resycler

      @VladoShady 980, 02.04.2015 - 15:05

      Pa cijeli trailer je sastavljen od scena renderiranih u igrinom pokretaču, tj. nema CGI animacija…što bi ti htio više od toga?

    • VladoShady 980

      @VladoShady 980, 02.04.2015 - 20:02

      Gameplay!!!

  • olston

    02.04.2015 - 15:12

    Ja sam i ovaj trailer jedva pokrenuo!

    • lkuka

      @olston, 03.04.2015 - 08:27

      prvo sam se smijao tvom postu a sad vidim da kod mene na full screenu to ne radi, imam 2fps haha

    • olston

      @olston, 08.04.2015 - 20:35

      hahaahhahahahahha

  • shepard-fan

    02.04.2015 - 15:53

    Ja ne vjerujem da će doć

    • davidbutko

      @shepard-fan, 02.04.2015 - 15:57

      Zasto ne bi dosao? Zasto R* ne bi jos malo zaradio, ako vec moze.. 😉

    • shepard-fan

      @shepard-fan, 02.04.2015 - 16:02

      Ma misli gta 4 je bio užasno optiniziran , pa da se nebi dogodilo i sa peticom

  • lukaboss

    02.04.2015 - 16:00

    60fps a ono slow motion hahhaha

    • lkuka

      @lukaboss, 03.04.2015 - 07:22

      je to sam i ja primjetio, pitanje je kako to izgleda odnosno sto to pokrece na 60fps u normalnim uvijetima

  • Kalibar .300

    02.04.2015 - 16:18

    Vrijeme je da se Links posjeto

  • Maiky

    02.04.2015 - 16:27

    Pa ajde mozemo rec da se isplatilo cekat hehe

  • MoGaming

    02.04.2015 - 16:48

    ja sam i dalje skeptičan što se datuma tiče jer ovo nije gameplay trailer

    • shepard-fan

      @MoGaming, 02.04.2015 - 18:09

      Slažem se !!!

    • napaljeon

      @MoGaming, 02.04.2015 - 18:42

      Sastavljen je od gameplaya

    • VladoShady 980

      @MoGaming, 02.04.2015 - 20:05

      ???

    • napaljeon

      @MoGaming, 02.04.2015 - 21:50

      Nije potpuni gameplay al ima par scena iz kojih se moze vidit da su uzete iz gameplaya

    • MoGaming

      @MoGaming, 03.04.2015 - 12:21

      ja mislim da ti ne razumijes bas pojam gameplay

    • napaljeon

      @MoGaming, 03.04.2015 - 13:46

      Gore je decko fino napiso od cega je sastavljeno, to sto vidis tak ce i izgledat igrica, a i sta ce ti gameplay nije da je igrica vani vec neznam kolko pa da neznas sta te ceka. Doci malo lijepsa grafika i to je to ostalo vec znate.

    • napaljeon

      @MoGaming, 03.04.2015 - 13:51

      Na nekim stranicama ti cak pise gameplay trailer, i vidi se da je

  • gola_sam

    02.04.2015 - 17:27

    nijedan gta mi nije pruzio vise od 2-3h gameplaya da nije postao monoton, tako ce i sa ovim biti, zato postoje odredjeni sajtovi

  • almoustevil665

    02.04.2015 - 17:41

    Ja sam iovaj trejler jedva pokrenuo,a kako ću tek igru,o da zaboravio sam pa ovo sam igrao još pre dve godine.

  • goldfinger

    02.04.2015 - 17:44

    Špica!

  • alen1990

    02.04.2015 - 18:57

    Kupio sam za ps3,ps4 i kupit ću za pc!

    • flash8561

      @alen1990, 02.04.2015 - 19:37

      Tebi najbolje ako možeš na PC pokretati kako treba, a čak i ako ne možeš, na PS4 izgleda vrhunski.

    • IaMarmageddoN

      @alen1990, 03.04.2015 - 05:23

      Ti bome jesi teški GTA V fan!

  • liberiumplayer

    02.04.2015 - 18:58

    wow…ovo izgleda pre pre brutalno…
    hocemo jos!!!

  • Wik7im

    02.04.2015 - 19:46

    fin video, dodje mi da ponovno odigram storyline, iako preferiram PC i tek 4 mjeseca posjedujem ponovno konzolu (ps4) na kojem igram svakako zelim ugodan provod ekipi na PC-u kao sto je i meni bio na konzoli.

    fck this idem ponovno igrat story, k bai.

  • Rippaa

    03.04.2015 - 01:49

    Sex za oči

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!