HCL.HR

Novi video objašnjava ciljano racing iskustvo PS4 ekskluzive Drive Club

Ante Malenica 07.06.2013.   •   19 komentara


U seriji videa ‘Conversations with Creators’, dobili smo najnovije izdanje posvećeno Sonyjevoj PS4 racing ekskluzivi Drive Club. Povjerite kakva nas igra zapravo očekuje.

Drive Club, prva PS4 racing ekskluziva koju potpisuje Evolution Studios, tvorac relativno dobro prihvaćene PS3 ekskluzive MotorStorm, dobila je nešto dužu prezentaciju iz perspektive samog razvojnog studija. Riječ je o najnovijem izdanju PS4 developer video serijala ‘Conversations with Creators’, putem kojem Sony nastoji igraćoj publici približiti razvoj igara za njihovu next-gen platformu.

Ako pogledate 5-minutni video, vidjet ćete kako razvojni studio cilja na multiplayer fokusiranu trkaću igru koja neće biti hardcore simulacija, nego više naslov orijentiran casual publici s mogućnošću nešto izazovnijih utrka za one koji traže izazov. Njih će pak kreirati sami igrači – ideja developera je iskoristiti mogućnosti PlayStationa 4 po pitanju dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža što konkretno znači kako ćete biti u mogućnosti veoma jednostavno p(r)ozivati prijatelje da pokažu mogu li neku dionicu odvoziti bolje od vas.

Prema riječima community menadžera Jamieja Brayshawa, ideja je stvoriti “snažno povezanog igrača” koji se može zabaviti vozeći najbolje svjetske automobile, i to na najbržim svjetskim stazama, dijeleći pritom vlastito iskustvo s prijateljima u klubu. Sama ideja povezanosti nije u dijeljenju statusa, nego u kreiranju izazova i odgovaranja na iste od strane drugih igrača.

Intervju s developerima pogledajte u cijelosti u priloženom videu.

Komentari (19)

  • ThOr VeLikI

    07.06.2013 - 18:28

    Definitivno izgleda lošije nego sam mislio, što se tiče grafike..
    To je to, neće biti velikog odmaka na strani grafike, baš kao što sam davno govorio..

    • JaBitiTarzan

      @ThOr VeLikI, 07.06.2013 - 19:30

      Ma nemoj? Bit će veća rezolucija i očito bolja grafika. Samo još da vidim model oštećenja vozila, to je daleko najbitnije.

    • ThOr VeLikI

      @ThOr VeLikI, 07.06.2013 - 21:34

      Daj se spustite na zemlju, to nije ni blizu onoga što ste očekivali, dalje od ovoga
      neće ni gurati ove nove konzole!
      Koliko sam shvatio u zadnje vrijeme, više se radi na DRAM-u nego na boljim igrama,
      bolja zaštita veća N.G. igra! Uffffffffff, u ovoj generaciji će mnogi
      ostati razočarani! 😉

    • JaBitiTarzan

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 06:49

      Ne kažem da nisi u pravu ali problem je u tome što "ova" generacija još nije ni počela da se serijski proizvodi.

    • lukaa712

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 07:39

      pa većina racing igara već izgleda savršeno. Neznam ni šta više mogu dodati, male detalje koje jedva primjetiš jer su presitni i to je to.

    • JaBitiTarzan

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 07:54

      Nisam igrao Gran Turismo 5 nakon što sam čuo da nema oštećivanja auta, Sjećam se nekad davno da me je tip uzimao u krivinama (GT4) koje sam ja savršeno izvozio ali on se sanka niz ogradu pored puta uz relativno zanemarljiv gubitak brzine i bez ikakve potrebe za kočenjem. Usljed nedostatka konkurencije na PC platformi švedski simbim ili kako se već zove 6 godine reciklira GTR2, Igra je dobra ali kasnija proširenja paraju srce reciklažom.

    • Zael

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 13:38

      isto tako, da postoji damage neko bi se mogao zalipit u tebe i razvalit ti cijeli auto. poanta- nijedna igra nije zabavna u multiplayeru niti "funkcionira" ako se igra s debilima. šteta na karoseriji je na dnu liste prioriteta za dobru driving simulaciju. btw nikoga ne zanima kako te tip uzimao ^^

    • JaBitiTarzan

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 13:45

      Ako on zalijepi moj auto zalijepio je i svoj. Ako mu se isplati neka to uradi. Ovako uđe malo brže u krivinu udari me sa strane i izgura u vanjsku stranu krivine, ja gubim poziciju a on ne gubi ništa. Za dobru simulaciju vožnje je na prvom mjestu liste prioriteta vožnja, sljedeći prioritet je šteta. Ako nema štete to je arkadna vožnja.

    • Zael

      @ThOr VeLikI, 08.06.2013 - 14:50

      ne znam, meni to nikad nije bio game-breaking problem. veći je recimo problem nedostatak štete mehanike auta (motor, gearbox, volan) ili općenito mehanika sudara (koja nije samo problem GT-a nego i ostalih igara) nego ta estetika (otpadanje vrata i slične gluposti) ali očigledno je da GT cilja na ljude koji će voziti s guštom, bez cheatanja, zabijanja, krčenja prečaca preko trave i slično… i onome ko se ne zamara tom štetom (mene recimo uopće ni taj multiplayer ne zanima) GT će bit super.

  • lukaa712

    08.06.2013 - 08:53

    ima oštećenja auta samo je vizualno slabo napravljeno. I iskreno bolje mi je vozit bez tih oštećenja. Nisu nimalo zabavna kada ih netko ostavi uključena online, pa te budala bubne odozada na kočenju , pa ti onda vozi utrku s autom koji ti stalno vuće u jednu stranu. Ako si baš član neke stranice gdje se dogovaraju najbolji od najboljih, među kojima su sudari rijetki, vjerojatno je dobro. Ovako inače, nimalo ih ne volim. Al dobro tko zna kako je sad, nisam dugo igro gt5.

  • dvuk

    08.06.2013 - 11:27

    ok, ne zelim bit jedan od hejtera koji ce uvijek uzdizat pc, ali sto se tice grafike, brijem da moja konfa to može sažvakat sa 60fps. možda gameplay ce biti nesto najbolje od racing igara, ali to moze bit i da su napravili tu igru za ps3 prije par godina….

  • floksicro

    08.06.2013 - 11:32

    Odlična grafika,samo idiot može da kaže da ovo ne izgleda next gen.

    • buby8992

      @floksicro, 08.06.2013 - 13:59

      To ti je tako kada ljudi sude kvalitetu grafike na temelju youtube videa. Treba pričekati da dođe trailer u Full HD-u i onda ga skinuti. Isto kao i sa Battlefield 4 trailerom koji se može skinuti sa Digital Foundrya a izgleda daleko bolje od lošeg youtube videa. Uostalom, Deep Down, Agni Philosophy i Infiltrator pokazuju daleko bolju grafiku od onoga što je moguće danas i nitko sa parom zdravih očiju ne može da kaže kako next-gen neće biti veliki skok u grafici.

    • maxim.x

      @floksicro, 08.06.2013 - 14:56

      Ne mozes spominjati te tri igre kao dokaz kakva ce grafika biti. Pricekaj da izade neki pravi gameplay a ne dotjerani video u trajanju od par minuta.

    • buby8992

      @floksicro, 08.06.2013 - 15:31

      Zašto ne? Današnje igre su na grafičkoj razini tech demoa od prije nekoliko godina, isto će biti i u novoj generaciji. Ne kažem da će odmah grafika biti takva, ali za koju godinu hoće ili barem blizu toga. Svejedno je već potvrđeno da se u slučaju Deep Downa i Agny Philosophy radi o real-time demou, dok su na početku ove generacije svi demoi bili CGI. Onaj koji tvrdi da ono što je prikazano navedenim tech demoima nije nikakav skok sa ove generacije, mora zakazati obavezan pregled kod okuliste. A za pravi next-gen gameplay ćemo morati pričekati godinu-dvije, jer će većina prvih igri biti cross-gen verzije, tj. na next-gen konzolama igre će biti samo ušminkane verzije current-gen igri, nešto kao na PC-u danas.

    • buby8992

      @floksicro, 08.06.2013 - 15:52

      Samo da se nadovežem na ovo gore (trebala bi neka opcija za edit komentara); uzmi za primjer i Killzone 2, koji izgleda blizu onoga famoznog tech demoa sa Sonyeve E3 2006 konferencije, a izašao je samo dvije godine nakon launcha PS3. Ok, Motorstorm je sasvim jedna druga priča. Poanta je u tome da će first party developeri znati iskoristiti hardver i doseći tu razinu grafičke prezentacije, dok od multiplatform naslova to možeš očekivati tek tamo pred kraj generacije, što je i razumjivo jer ipak moraju prilagođavati engine za više platformi i moraju napraviti neke kompromise.

  • floksicro

    08.06.2013 - 16:17

    Moram te ispravit da kilzone 2 ne izgleda niti blizu famoznog demoa sa e3 2005

  • floksicro

    08.06.2013 - 17:32

    da na slikama izgleda blizu ali u pokretu nikako.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?