HCL.HR

Novi Xbox bit će lansiran u studenom ove godine

nebel 26.04.2013.   •   11 komentara


Paul Thurrott, urednik vijesti u Windows IT Pro magazinu koji je najavio da će Microsoft predstaviti novi Xbox u svibnju, sada ima informaciju da konzola stiže u prodaju krajem godine.

21. svibnja, za kada je zakazano otkrivanje sljedeće Xbox konzole, mnoga bi pitanja trebala dobiti svoje odgovore. Naravno, Microsoft bi možda mogao okolišati s punim otkrivanjem dodatnih mjesec dana do E3 sajma. No u bilo kojem slučaju, Paul Thurrot čije se „predviđanje“ o otkrivanju 21. svibnja pokazalo točnim, sada ima nove informacije od izvora bliskih Microsoftu.

Najzanimljivija informacija je okvirno vrijeme dolaska konzole na tržište. Prema Thurrotovim saznanjima, novi bi Xbox trebao biti lansiran u studenom ove godine. Dakako, to je i logičan termin zbog nadolazećih blagdana krajem godine, premda je malo čudno što bi u tom slučaju konzola krenula u prodaju svega pet mjeseci nakon što je premijerno najavljena. Ipak, svjesni smo kako na odabir datuma izlaska utječe niz čimbenika – između ostaloga i Sonyjev plan za PS4; tako da nećemo propitivati razloge ovakve Microsoftove taktike, ako je ona uopće istinita.

Nadalje, Thurrot tvrdi kako konzola dolazi u dva cjenovna modela – jednokratnom za 499 dolara i bez pretplate na Xbox Live Gold, te uz dvogodišnju pretplatu na Live uslugu (mjesečno 10 dolara) čime se cijena konzole spušta na 299$. Što se tiče spornog zahtjeva za stalnom internetskom konekcijom za vrijeme korištenja konzole, Thurrot tvrdi kako je to uistinu sastavni dio novog Xboxa, ali da nije neka drakonska stavka i problem kakvim ga svi percipiraju.

Dakle, ima li onda uopće mjesta za iznenađenja kod novog Xboxa? Sudeći po svemu onome što smo do sada čuli – vjerojatno nema, već sada samo čekamo potvrdu onoga o čemu se priča još od početka godine.

Komentari (11)

  • gamerman

    26.04.2013 - 13:51

    Ovo ce da bude najgora konzola ikad,SONY ima da ih pregazi

  • Sandman

    26.04.2013 - 16:03

    ocito si ti gamerman neki uber fanatik sonya

  • movie

    26.04.2013 - 16:43

    "Thurrot tvrdi kako je to uistinu sastavni dio novog Xboxa, ali da nije neka drakonska stavka i problem kakvim ga svi percipiraju".
    Hmmm, neki s ovog portala ne mogu se pomiriti s tim?

  • KhorneFlake

    @shakesfeaR, 28.04.2013 - 08:49

    Ti si taj koji će imati da se miri s čime ako kupiš konzolu. Ja ne, nakon ovog nema tog Haloa koji će me natjerati. Problem za mene je što konzole diktiraju i trendove na PC tržištu, ako ovo slomljeno smeće od zaštite postane standard u budućnosti ćemo viđati sve više SimCity, Diablo3 propasti od launcha. Otiđi malo da čitaš kritike korisnika i njihovo obrazloženje u čemu je problem, šta vrijedi ako igra i valja ako ne možeš da je igraš.

  • gamerman

    @shakesfeaR, 26.04.2013 - 16:21

    Nisam fan ni sonija ni xboxa,a i nemam ni jednu od te dvije konzole,samo zborim realnost

  • dino26

    @shakesfeaR, 26.04.2013 - 17:06

    glavno da nemas ni jednu od te dvije konzole pa znas sve o njima 😉

  • gamerman

    @shakesfeaR, 26.04.2013 - 17:33

    Ako kazem da nemam ni jednu konzolu ne znaci da nisam nikad imao ni jednu konzolu ,a to sto pricam je realnost i zna svak ziv,cak i vi fanovi xbox-a,al ne zelite to da priznate

  • dame_3

    @shakesfeaR, 27.04.2013 - 13:35

    Ja , prijatelju , imam xbox i stvarno sam se nadao da kupim i sljedecu generaciju, ali nakon svega, mislim da cu kupiti ps4 i mislim da ce ovo (za nas koji igramo "narodne igre", ali i za nas koji nemamo superbrzi 24/7 stabilni internet) biti najgora konzola. Sve se potajno nadam da nece zahtijevati stalnu konekciju i da cu kupiti novi xbox, jer mi je gamepad zaista odlican i jer sam se navikao na xbox uopste, ali tesko. Sljedece godine se vjerovatno pridruzujem armiji Sony i to je prednost kad nisi fanboy, k'o pruzi bolji (onaj koji vise odgovara) proizvod, onda se njemu i priklonis.

  • civiks33

    @shakesfeaR, 26.04.2013 - 14:18

    živi bili pa vidjeli.

  • fonxstar

    @shakesfeaR, 26.04.2013 - 19:36

    Slazem se

  • SonOfOsiris

    @shakesfeaR, 27.04.2013 - 11:52

    tako je, istina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?