HCL.HR

Novoosnovani Hinterland Studio najavio igru The Long Dark

nebel 09.09.2013.   •   3 komentara


Nezavisni studio sastavljen od veterana industrije uz pomoć Kickstartera planira napraviti epizodnu simulaciju preživljavanja u hladnom post-apokaliptičnom svijetu.

Prošle godine u tajnosti je osnovan Hinterland Studio, nezavisni kanadski tim na čelo kojega je stao Raphael van Lierop, veteran industrije videoigara koji je radio na projektima kao što su Far Cry 3 i Company of Heroes. Njemu se priključio i niz drugih iskusnih zaposlenika koji su sveukupno radili na 40 zvučnih naslova za PC i konzole, kao što su L.A. Noire, Mass Effect, Borderlands, God of War, Saints Row i mnogi drugi. Danas je tim službeno predstavljen javnosti, a tom prilikom najavljen je i njihov prvi projekt pod nazivom The Long Dark.

The Long Dark trebao bi biti epizodna simulacija preživljavanja u svijetu kojega je pogodila geomagnetska oluju te uništila čitavu tehnološku infrastrukturu Sjeverne Amerike. Igra će se izvoditi u prvom licu, a protagonist će biti pilot William Mackenzie na kojemu je da istraži divljinu u potrazi za resursima i nauči kako živjeti bez ikakve tehnologije. Developer obećava realističnu simulaciju preživljavanja u otvorenom svijetu gdje će svaka odluka imati svoj značaj, ali i moralnu težinu. The Long Dark natjerat će nas da balansiramo između kondicije i volje glavnog lika, da propitujemo motive svake osobe koju sretnemo i da se zapitamo koliko smo daleko spremni ići da bismo preživjeli.

Projekt je planiran za PC, Mac i Linux platforme, a trebao bi krenuti u punu produkciju ako prikupi sredstva za to putem Kickstartera. Kampanja kreće 16. rujna kada bismo mogli dobiti i neke prve konkretne materijale iz igre.

Komentari (3)

  • Blade1752

    09.09.2013 - 17:01

    Zvuči interesantno 😀

  • Me666

    09.09.2013 - 17:21

    Prvo sam pročitao Hitlerland i bilo mi je lol, onda kad sam vidio da nije sam se malo razočarao, ali vidjevši koliko projekt obećava opet imam smješak na licu 🙂

  • goldfinger

    13.09.2013 - 14:38

    Zvuči dosta zanimljivo..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?