HCL.HR

Nvidia ne planira izostati iz dnevnog boravka

nebel 29.11.2013.   •   0 komentara


Nakon što je AMD utrpao svoje komponente i u Xbox One i u PlayStation 4 konzole, Nvidia će se u dnevni boravak pokušati integrirati putem Steam Machines inicijative.

Iako su u potpunosti zanemareni od strane Microsofta i Sonyja te njihovih novih konzola, u Nvidiji vjeruju kako neće izostati u uzbudljivoj borbi za prevlast ispred velikog ekrana u dnevnom boravku. Prodajni menadžer u Nvidiji Matt Wright tako za magazin MCV tvrdi da je tvrtka investirala u superiorniju gaming platformu, a to je po njima PC.

„Predlažemo manje PC konfiguracije kao valjanu alternativu next-gen konzolama. Igrači entuzijasti žele ultimativni sustav za igranje, a to je osobno računalo. PC platforma je daleko superiornija od bilo koje konzole kada je gaming u pitanju, a s njom dobivate i dodatnu funkcionalnost koje donosi računalo.“ – izjavio je Wright naglasivši kako je tvrtki u cilju da platformu učini privlačnijom i onim gamerima koji nisu entuzijasti.

„Želimo učiniti PC gaming što jednostavnijim i mislimo da već sada postaje relevantan i privlačan casual gamerima. Steam sada ima više korisnika od Xbox Livea. Postoji čitava nova generacija koja je odrasla igrajući PC naslove kao što su Minecraft ili World of Tanks. Postoji ogromna zajednica ljudi koji vole igrati svoje igre na PC-u.“ – zaključio je Wright.

Naravno, izvjesno je kako Wright govori o Valveovoj Steam Machines inicijativi, pa je sve jasnije kako će Valveov najveći partner u tom projektu biti upravo Nvidija koja će tako konkurirati AMD-u.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?