HCL.HR

NVIDIA predstavila novu generaciju grafičkih čipova u Zagrebu

Igor Belan 26.06.2012.   •   4 komentara   •   Tehnologija


GALERIJA – od najmoćnije grafičke kartice za desktop PC računala, preko Geforce GTX680m modela za notebook računala, sve do Tegra 3 tableta i smartphonea.

NVIDIA je nedavno u zagrebačkom hotelu Antunović predstavila kompletni ekosustav novih proizvoda za PC, notebook i smartphone/tablet platforme. Od Geforce GTX690, grafičke kartice koja trenutno plijeni najviše pozornosti kod desktop PC entuzijasta, preko notebook računala s Geforce GTX680m modelima “ispod haube” pa sve do pametnih telefona i tableta baziranih na Tegra 3 arhitekturi.

Možda najinteresantniji predstavljeni proizvod je upravo GTX 680m, grafička kartica za prijenosna računala dovoljno snažna da doslovno posrami dobar dio današnjih desktop PC rješenja. “Neka od prvih prijenosnih računala koja će koristiti GTX680m su Alienware M17x i M18x koji će biti dostupni s GeForce GTX 680M grafičkim procesorima za nekoliko tjedana.”, stoji u službenom priopćenju.

“Alienware M17x će biti dostupan s GeForce GTX 680M grafičkim procesorom i NVIDIA Optimus tehnologijom ili NVIDIA 3D Vision tehnologijom. Alienware M18x bit će dostupan s GeForce GTX 680M grafičkim procesorima u jedinstvenim ili SLI konfiguracijama do kraja mjeseca.”

U vijesti izdvajamo četiri službene fotografije s predstavljanja, a ostatak pogledajte u punoj galeriji.

Komentari (4)

  • Black op

    26.06.2012 - 12:12

    Ovo cu moci kupiti tek kada kompjuteri pocnu letjeti i budu otporni na metke…

  • valjo98

    26.06.2012 - 16:48

    pa prije ću doživit smak svijeta neg što ovo kupim xd

  • Mojsije

    26.06.2012 - 17:07

    vise se ne sjecam tocno cijene koju je spominjao gospodin iz nvidie, ali nekako mi je u uhu ostalo da je standardna kao i za sve ostale high end graficke kartice…

    ono sto mi je bilo nekako uocljivije u cijelom predstavljanju novih tehnologija iz nvidije je zapravo pad broja gamera na konzolama i sukladno tome, rast gamera na pc-u na trzistima amerike i ako se ne varam dijela zapadne europe…

    a grafovi i video usporedbe sa drugim grafama (kako konkurencije tako i starih modela nvidie) su bili veoma impresivni…

    a tegra3…to vidjet u pogonu je bilo prejako…

    • Shazaam

      @Mojsije, 27.06.2012 - 11:20

      Hvala bogu da je tako. Konzole smatram problemom kada je u pitanju napredak grafike u igrama. Ograničenje više od pola desetljeća na istu tehnologiju nema smisla. Nekada se samo grabilo naprijed, ako pogledamo napredak od 90-2000 možemo vidjeti koliko je izlazak xboxa i ps2 usporio razvoj koji je dodatno usporen izlaskom ps3 i x360.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?