HCL.HR

Obećavajući horor Allison Road povukao se s Kickstartera

Zoran Žalac 13.10.2015.   •   2 komentara


Indie naslov Allison Road kojega smo vidjeli kao nasljednika otkazanog Silent Hillsa nije imao uspješnu kampanju na Kickstarteru. No bez obzira na to, uspio je naći izdavača.

Kod većine kampanja na Kickstarteru ima obično dva ili raspleta – uspješno financiran razvoj igre, djelomično uspješno financiranje te propast projekta. Međutim, horor igra Allison Road dobila je i četvrtu soluciju – Kickstarter kampanja joj je otkazana, ali iz razloga što je igra u međuvremenu našla izdavačku kuću koja će potpomoći njezin daljnji razvoj.

Konkretno, radi se o tvrtki Team17 koja je prvenstveno poznata po svom Worms serijalu, ali je u zadnje vrijeme sve više fokusirana na suradnje s drugim timovima pa su tako izdali The Escapists razvojnog studija Mouldy Toof, a pomoći će i pri izdavanju Kickstarter uspješnice Yooka-Laylee.

Kako kaže tvorac Allison Roada – Kickstarter je bio dobra prilika, ali suradnja s Team17 studiom bila je suviše dobra za propustiti. Riječ je o timu s 25-godišnjom tradicijom i iskustvom, za što se nada da će se odraziti i na samoj igri za koju će tim imati više resursa i kreativne slobode.

Ambicije su time odmah počele rasti pa je najavljeno kako se radnja igre neće odvijati samo unutar kuće, kako je prvotno bilo zamišljeno, nego i izvan nje. A uopće ne sumnjamo kako će to pomoći igri da bude još strašnija, ako je to uopće moguće.

Komentari (2)

  • krosis

    13.10.2015 - 12:59

    Nadam se da će uspjeti napraviti…

  • Erebus

    13.10.2015 - 13:21

    *stavlja na must play listu*

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?