HCL.HR

U Obsidianu bi rado napravili novu Fallout igru kad bi imali Bethesdino dopuštenje

Zoran Žalac 22.09.2017.   •   5 komentara


Otklonjene su sumnje gdje je zapelo sa spin-off igrama Fallout serijala. Tim koji je radio Fallout: New Vegas zainteresiran je za sličan projekt, no čini se da s druge strane nema inicijative za takvo što.

Fallout-New-Vegas_2010

Fanovi koji su uz Fallout serijal od njegovih početaka obično pamte New Vegas kao labuđi pjev post-apokaliptičnog svijeta. Bethesdine Fallout igre dobre su na svoj način, ali to je u kontekstu Fallouta nešto sasvim drugačije pa među starim fanovima još uvijek gori nada da ćemo ponovno vidjeti nekakvu spin-off igru u režiji Obsidiana, ekipe u kojoj se okupila većina ljudi zaslužnih za stvaranje samog Fallouta.

Ako se pita ekipu iz Obsidiana, oni ne bi imali ništa protiv toga. Dapače, u nedavnom intervjuu za IGN voditelj razvoja New Vegasa izjavio je kako bi definitivno volio još jednom raditi na Fallout igri te da većina zaposlenika dijeli istu želju. Interes, dakle, postoji, u pitanju je samo inicijativa druge strane.

Iako je Fallout: New Vegas dobro prošao među fanovima, u Bethesdi baš i nisu bili oduševljeni ocjenama koje je igra dobila. Poznato je tako da su u Obsidianu ostali bez bonusa jer im igra nije uspjela zadržati prosjek ocjena iznad 85 na Metacriticu – premda su bili jako blizu, na 84. S te je strane moguće tumačiti da Bethesda ne želi doći u opasnost da im imidž njihovog serijala opada po pitanju kvalitete – pogotovo nakon što četvorka nije uspjela ponoviti uspjeh trojke koja je bila među 90+ kategorijom ocjena.

Komentari (5)

  • omar500

    22.09.2017 - 13:43

    Normalno da ce igra biti slabije ocijenjena nakon dvije godine. Vec 2008. je engine bio zastario i bugovit. Tu nista nije kriv Obsidian.
    Fallout: New Vegas je remek djelo i dosta bolja igra, pogotovo RPG od trojke. Cetvrti dio ne zelim ni da spominjem. Stvarno ce biti steta ako Obsidian ne dobije sansu za jos jedan genijalni spin off naslov.

    Za vecinu nas je New Vegas pravi treci dio, tj neostvareni Van Buren. Fallout 3 je igra nabacanih lokacija na mapi koje nemaju smisla, koje nisu povezane, ogranicenog putovanja po DC-u zbog idiotskih prepreka i zbunjujuceg sistema tunela. Glavnu pricu ne treba ni spominjati. Ima tu par zanimljivih questova, ali to je nista naspram sistema frakcija u New Vegasu gdje se sve sto uradite pika i ima konsekvence kasnije u igri.

    • Mister_Cro_Noob

      @omar500, 22.09.2017 - 14:21

      Fallout 4 je bio dobar kao igra samo losa Fallout igra zbog glupe price, loseg pricinga dlca i zbog Creation Cluba.

    • delight353

      @Mister_Cro_Noob, 22.09.2017 - 15:57

      Ja ne bih rekao da su priča, ili Creation Club krivi. Po meni je Fallout 4 super igra, ali jako loš RPG. Zapravo, ja Fallout 4 opisujem kao open world FPS (ili TPS) shooter sa perkovima. Tu i tamo koji zanimljiv quest, ali ništa što bih pamtio na duže. Siguran sam da bi Obsidian ekipa napravila daleko bolju igru nego što je to sama 4orka bila. Možda to znaju i u Bethesdi, pa im zato ne žele dati dozvolu za spin-off.

  • Drunkenstein

    22.09.2017 - 14:53

    Nisu im dali bonus jer nije ostvarena ocjena 85 na Metacriticu, nego 84. Dabogda bankrotirala ta Bethesda, pa ih popratili i svi ostali koji samo trce za parama.

  • Zvonimir Komar

    22.09.2017 - 15:21

    Frkica da im ne bi opet Obsidian održao lekciju iz dizajna RPGova kao što je to bio slučaj sa New Vegasom u odnosu na Fallout 3.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?