HCL.HR

Obsidianova Kickstarter igra je Project Eternity

Renato Pedišić 15.09.2012.   •   8 komentara


Nakon nagoviještanja koje je trajalo nekoliko dana, Obsidian je napokon otkrio novi projekt na kojemu radi te traži vaše donacije kako bi s njime krenuo u punu produkciju.

Zlatni zmaj o kojemu smo vas izvještavali u nekoliko navrata napokon je odbrojio do nule i donio nam informacije o novoj igri Obsidian Entertainmenta – trenutno pod radnim nazivom Project Eternity. To će po navodima tvoraca biti klasični RPG koji bi trebao obuhvatiti svu magičnost, dubinu i nostalgičnost korijena žanra, a da bi u tome uspio treba vašu pomoć na Kickstarteru. Ciljani iznos je milijun i sto tisuća dolara, a ono što najviše zadivljuje je činjenica da će taj iznos vrlo vjerojatno biti dosegnut u manje od 24 sata. Naime, već je sada prikupljeno 875 tisuća dolara.

Toliko velikoj cifri zasigurno pomaže i Obsidianov opis igre: “Project Eternitiy uzima središnjeg junaka, pamtljive suborce i epsko istraživanje od Baldur’s Gatea te mu pridodaje zabavu, napetu borbu i lutanje tamnicama Icewind Dalea, a sve to skupa je upakirano u emocionalnu priču i zrelo tematsko istraživanje Planescape: Tormenta.”

Sam spomen na ova tri kultna RPG naslova već nam je izmamio par kuna iz novčanika, a kada smo ugledali nastavak opisa bili smo uvjereni da ih nismo bacili u vjetar: “Borba se bazira na taktičkom real-time sistemu s mogućnošću pauziranja igre što čini vašu moć koordiniranog napadanja ključem do uspjeha. Svijet je prepun jedinstvenih lokacija i divljine koja je zrela za istraživanje i rješavanje zadataka. Stvorit ćete svog vlastitog lika i prikupljati suborce na putu – uzimanje tog lika ne činite to samo za ovu priču već s vašom kontinuiranom potporom i kroz buduće avanture. Sudjelovat ćete u dubokim razgovorima i biti će vam ponuđeni izbori koji će odlučivati o vašoj i sudbini vaše družine. Iskusit ćete priču koja istražuje zrele teme i koja vam pruža kompleksne, teške izbore koji će utjecati na razvoj vaše priče.”

Ako želite saznati nešto više o igri možete to učiniti kroz sljedeći video. Project Eternity zasad se kategorizira kao PC ekskluziva, a planirani datum izlaska bio bi travanj 2014. godine.

Komentari (8)

  • Lovac

    15.09.2012 - 11:28

    "sve to skupa je upakirano u emocionalnu priču i zrelo tematsko istraživanje Planescape: Tormenta" uff, ako ovo ne zaslužuje financiranje… Planescape i dan danas ima najbolje dijaloge kojima se da riješiti 95% igre.

  • Apocalypse4987

    15.09.2012 - 11:29

    Sve je to super, al još jedan fantasy RPG?

    • Lovac

      @Apocalypse4987, 15.09.2012 - 11:53

      Isto mislim da ima previše fantasy RPG-a, ali s druge strane zadnjih godina nisu ni približno na nivou (uz pokoju iznimku koja je opet daleko ako uspoređujemo sa igrama koje se u tekstu spominju). Tako da samo naprijed. CD projekt ionako radi na Cyberpunku ^^

    • Me666

      @Apocalypse4987, 15.09.2012 - 14:23

      Odavno nisam vidio fantasy RPG ovoga tipa, a da je ovoliko zračio kvalitetom… jako se veselim ovome jer mnogo obećava, a vjerujem da će obećanja i biti ispunjena 🙂

      2014. godine ćemo (nadam se) govoriti: "Witcher 2, eat yourself!"

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 15.09.2012 - 15:48

      bez sumnje, ovo je vrh RPG žanra, al ko će to objasnit ovoj mlađariji kojima je skyrim i dragon age pojam. naravno to su odlične igre, al nisu do kolina staroj gardi

  • Me666

    15.09.2012 - 15:08

    $962,466 prikupljeno u ovome trenutku… ovo ima potencijal biti najbrže financiran projekt i projekt koji će na kraju najviše nadmašiti cilj 🙂

    • RedEy3

      @Me666, 15.09.2012 - 15:22

      Slažem se. Stvarno se veselim ovom RPG-u, da bude upola dobar koliko govore da će biti – ja zadovoljan. 50 dolara uplaćeno.

  • Chaky

    15.09.2012 - 19:30

    Ode 20$ 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?