HCL.HR

Mass Effect Andromeda rastala se s podrškom za singleplayer

Petra Rukav 20.08.2017.   •   28 komentara


BioWare obustavio sva ažuriranja i dodatne sadržaje za singleplayer kampanju Mass Effect Andromede samo pet mjeseci nakon što je igra izašla.

mass-effect-andromeda

Kada je Mass Effect Andromeda prije pet mjeseci izašla na tržite više se pričalo o njezinim groznim animacijama likova nego o tome što nam donosi nova svemirska avantura. Konkretno, Andromeda se počela spoticati o svoje neugodne nedostatke čim je izašla, a BioWare ih je sve do sada brže bolje krpao.

Naime, tim koji stoji iza ovog naslova je nedavno obznanio da je Andromeda dobila posljednje ažuriranje za singleplayer kampanju. Drugim riječima, BioWare je odustao od krpanja i izdavanja dodatnih sadržaja za singleplayer mod svoje pet mjeseci stare igre.

Iako je BioWare digao ruke od podrške za singleplayer izjavio je da ista sudbina ne čeka multiplayer mod. „Na početku razvoja Mass Effect Andromede odlučili smo se usredotočiti na priču o Pathfinderu, istraživanju galaksije Andromeda te sukobu s Archonom. Igra je dizajnirana da dodatno proširi Pathfinderovo putovanje novom galaksijom kroz multiplayer misije, a mi ćemo nastaviti pričati priče u galaksiji Andromeda kroz naše nadolazeće stripove i romane“.

Komentari (28)

  • nikola65478

    20.08.2017 - 20:52

    Meni se nimalo ne svida sto rade

  • Negan

    20.08.2017 - 21:19

    Rastao se velik broj igraca s tom igrom cim je izasla.

  • Cipelcug

    20.08.2017 - 21:26

    Probao trial, bas sam odlučio dati šansu igri, al nije išlo. Užasno dosadno što se radnje tiče, barem u prvih 10 sati. Da da, kasnije postane navodno bolje, ali ovako mi nikad s ME nije bilo, ikad.

    • vlatko2003

      @Cipelcug, 20.08.2017 - 23:11

      totalno,ja ne mogu ni tih 10 sati odradit koliko mi je jadna a obozavao prva 3

  • Mister_Cro_Noob

    20.08.2017 - 21:47

    Gdje je bila usrana kontrola kvalitete prije izlaska ?

  • l)oolvl

    20.08.2017 - 21:50

    pa evo ja sam jako iznenađen i nikad ne bih mislio da ću tako nešto reći, ali nakon nekoliko odigranih sati toga triala, mislim da igra uopće nije toliko loša koliko je svi hejtaju, i zapravo mi se čini puno bolja od prošlih nastavaka (koje ne bih izdržao igrati ni nekoliko sati). Još uvijek mi je problem kao i prije da ima jednostavno previše toga za čitati i proučavati, ali po pitanju gameplaya mislim da se nema tu što puno prigovoriti. Facijalne animacije o kojima su svi pričali nisu uopće toliko katastrofalne da bi narušavale općeniti dojam igre koji je skroz ok.

  • MoGaming

    20.08.2017 - 21:54

    Bolje bi prošli da su se držali istog koncepta kao u starim ME igrama iako izgledalo kao kopiranje 🙂

    • nikola65478

      @MoGaming, 20.08.2017 - 22:00

      Nekako mi multiplayer ne odgovara u mass effectu.

    • MoGaming

      @nikola65478, 20.08.2017 - 22:11

      Ma sve bi kompanije sad da imaju popularnu MP igru,uništiše tako puno dobrih naslova.

    • Dizzdy

      @MoGaming, 21.08.2017 - 09:40

      Khm Gta 5 khm

  • Ovcaodnovca

    20.08.2017 - 22:05

    trenutno paziram sa igrom, no igra je prepuna bugova…. propadanje kroz pod i slicne gluposti, i bas svaki put kad upalim konzolu moram ucitat zadnji save, jer je lik smrznut… ps4

  • funky0308

    20.08.2017 - 22:13

    Pazi uvrjedjene ekipe…zamisli, ljudim se nije svidjela igra (ne svima, naravno) i sada , nakon pet mjeseci nece ni krpati nedostatke? Odlicna poruka za ubuduce…ako zaradimo 200mil onda cete dobiti patcheve, ako bude ispod sami ste si krivi sto imate pokidanu igru?!? Nije tu sada bitno jel ME dobra igra ili ne nego ovaj stav…i onda Ubisoft ne valja? Izvrjedjaju im igru svi zivi, a oni u drugoj godini nakon izlaska donose free sadrzaje.

    • Duanador

      @funky0308, 20.08.2017 - 22:42

      Istina sve i jedna rijec.

    • Adam Jensen

      @funky0308, 21.08.2017 - 19:52

      Ako je do sada nisu ukrpali onda ni neće. Osim toga ovdje nije stvar o krpljenju nego o izdavanju novih DLC-ova što mi je dobra vijest jer mrzim ovo što rade isjeku misije i onda ih prodaju naknadno kao dlc-ove i što je najgore moram čekat godinu dana da svi izađu pa da tek onda igram.

    • funky0308

      @Adam Jensen, 22.08.2017 - 07:45

      Stima ako je takav plan od pocetka ali plan nije bio takav. Nadurili su se kao djevojcice i ne skrivaju to niti malo – taj dio meni smeta. DLCe i seasson pasove treba pod hitno micati iz igara – s time se slazem. Ali ne dati nesto ljudima, nesto sto je trebalo izaci, samo zato sto ti se nije svidjela reakcija kupaca je nesto sto mi nije prihvatljivo.

  • KhorneFlake

    20.08.2017 - 23:27

    Toliko loše da ni EA, koji bi iscjedio i kamen, neće da muze sa dodatnim DLC sadržajem?

  • 1oR

    20.08.2017 - 23:56

    hahahah, nikome grafika nije vazna a igra propade zbog grafike xD. Propade da i razvojni tim odusta od nje.Ma stari,mozes GTA 6 sutra napraviti,da bude 666x bolji od petice,ali ako si napravio vizuelni krs nema te nigdje 🙂

    • metalshegy

      @1oR, 21.08.2017 - 01:25

      opet ti o grafici, pa covjece hahahaha

    • Negan

      @metalshegy, 21.08.2017 - 02:06

      Al svaki komentar 😀

    • 1oR

      @Negan, 21.08.2017 - 13:22

      A jbg,razmazi se covjek kad godina igra sve iz samog vrha na ultra postavkama. Bas se razmazi :))

    • 1oR

      @metalshegy, 21.08.2017 - 13:21

      Izvini ali zaista nisam znao da facijalne animacije spdaju u katergoriju gameplaya, a ne vizualne prezentacije 😀 A bas zbog tih animacija su se i posrali po igri 🙂

  • moordrak

    21.08.2017 - 10:42

    Jedinicu, dvojku i trojku sam prešao. Jedinica mi nije najbolje legla ali zato je dvica sjela k’o budali šamar. Trica, o njoj se može svašta pričati. Splet događaja građen kroz prva dva nastavka su u trećem kompletno zanemarili i to je moja najveća zamjerka, no igra je bila sasvim solidna. Andromeda, nažalost, ima jedan veliki problem: umjesto da postaje zanimljivija kako vrijeme u igri protječe, ona postaje sve dosadnija i dosadnija. Hrpa loših questova, hrpa bugova, izuzetno loše napisani dijalozi, neoprostiva repetativnost i u konačnici, ogroman ali kompletno nezanimljiv i napola prazan svijet. Bugove, greške, česta leđenja treba dodati na listu negativnosti. Bez veze su razvukli priču na 60 sati jer realno, ono bitno traje možda 15 sati. Šteta. Ovo je mogao biti veliki hit. Ovako je ispalo kako je BioWare kompletno upropastio skoro svaki segment Andromede jer im se žurilo započeti neki drugi projekt. Uopće se ne čudim što žele zaboraviti ovaj fijasko.

  • Darcoolio

    21.08.2017 - 13:00

    Mass Effect definitivno nije za open world i to se ovim pokazalo.
    To što je kao takav meni legao nikako ne znači da je to pravi sistem za tu igru.
    Isto su uradili i sa Dragon Age serijalom, koncept DA: O je nešto najbolje što je Bioware uradio godinama i potpuno leži za taj serijal, ali jok, oni su zapeli kao mutavi da isfuraju neki fazon i to je to.
    Grafički ME: A je meni sasvim OK, ali ostaje činjenica da vizuelno alpha bolje izgleda, zašto su rešili da sve to promene samo oni znaju.
    Ona konstatacija da je grafika najveći problem igre je toliko glupa da nemam reči.
    Problem je što je igra, prešavši na open world, postala preterano spora, a mlaku priču je jedino akcija mogla da izvadi.
    Čudne stvari se dešavaju u Bioware, ostaje da se nadamo da novi Dragon Age neće zabrljati.

    • moordrak

      @Darcoolio, 21.08.2017 - 16:53

      Ne bih se složio kako Mass Effect nije koncipiran kao open world tip igre. Baš naprotiv. Putovanje od svijeta do svijeta, regrutacija članova tima i rješavanje zadataka je uvijek bila glavna okosnica ove igre, uz dobru napucačinu naravno. Problem je što se takav svijet ne može napraviti generički ili copy-paste metodom, kolokvijalno, preko k*rca. To naravno traži veći tim developera koji radi na igri i daleko više vremena za razvoj. Osim glavne misije, očigledno je problem napisati dodatni pozadinski scenarij. Igra se valjda radi prema nekakvoj priči i planu, a ne “ajmo pobacati generičke likove, dati im puškice i svakakve moći pa idemo malo bubati po svemiru”. Ne mora se nužno držati main questa kao pijan plota. Dobar primjer je kako su CDProject Red koncipirali side missione u Witcheru 3. Veliku imerzivnost su postigli upravo bogatim dodatnim sadržajima. Nema tračnica, odnosnog forsiranja “ili ćeš kako mi kažemo ili nećeš nikako”. U Andromedi sam imao osjećaj da me netko konstantno voda za ručicu. Što se side questova tiče, vrlo slična situacija je bila sa Inquisitionom. Na stranu nekoliko epskih scena i prevrata koje ću valjda zauvijek pamtiti, većina side missiona je bila kompletno nepotrebna odnosno nagrade su bile toliko minorne da se nije isplatilo gubiti vrijeme na njih. Na kraju, opće nije bilo važno da li ih je igrač odradio ili ne. Bilo je važnije kamo tko ubada. Ako me razumijete. To su izveli savršeno.

      Još par riječi o DA. BioWare svakako ima materijala za novi nastavak pogotovu ako se vrate u prošlost. Lore Dragon Agea je nevjerojatno bogat i moglo bi se tu štošta lijepoga napraviti. Ako će na brzinu spetljati igru i napraviti je “bez duše” (kao dvojku recimo) onda bolje da je i ne rade.

    • Darcoolio

      @moordrak, 21.08.2017 - 18:53

      Putovanje od sveta do sveta, regrutacija članova tima i rješavanje zadataka jesu ono osnovno, ali prva tri dela nisu bila open world.
      Bilo je elemenata ali ni blizu ovoga.

      Kad si već pomenuo The Witcher, to je odličan reprezent samo za sebe jer sumnjam da neko može toda ponovi u narednih X godina, ljudi su tu zadali domaći i sebi i svim drugim timovima.

  • goldfinger

    21.08.2017 - 20:57

    Nisam još stigao zaigrati,ali namjeravam,i to bez obzira na pojedine negativne komentare o igri..Jednostavno ne vjerujem da je baš tako loše.

    • moordrak

      @goldfinger, 23.08.2017 - 10:45

      Ovo su događaji prvih 45 minuta igre: nakon što si 600 godina bio sladoled, otope te i odmah krećeš u tamburanje. Još se nisi ni po jajcima stigao počešati, već umireš, a AI postaje dio tvog spaljenog mozga. I tako dalje… Gle, ako možeš prijeći preko blesavih, skoro početničkih grešaka i priče za retarde, Andromeda je igriva. Ako si prešao dvojku, ovaj nastavak je vrlo sličan s time da imaš i multiplayer komponentu. Jako podsjeća na starije verzije Mass Effecta. Nemoj se zaletjeti sa kupovinom nego probaj demo (zapravo puna verzija igre, možeš igrati 10 sati) pa ćeš vidjeti o čemu se radi. I u tih prvih 10 sati imaš fanj grešaka. Demo će te ostaviti na cliffhangeru u main story modu nakon možda 2,5 – 3 sata igre ali barem možeš vidjeti kako izgleda gameplay i probati štošta.

  • Sentiel FH-016

    22.08.2017 - 00:01

    Nikad nisam ni imao želju zaigrati je jer iskreno nije ono što tražim! :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?