HCL.HR

Očekuje li nas novi Prince of Persia?

Renato Pedišić 06.08.2012.   •   8 komentara


Posljednji Prince of Persia izašao je prije četiri godine, a njegov lik na kinoplatnu gledali smo 2010. Jeste li zaboravili na njega? Jer čini se da u Ubisoftu kuhaju nešto novo!

Zanimljive vijesti dolaze nam s Ubisoftova foruma gdje je procurio screenshot iz navodno nove igre Prince of Persia serijala. Iako na prvi pogled screenshot ne odaje nikakvu povezanost s tim slavnim serijalom, oznake pri dnu slike koje glase “POP_ZERO_2” daju naslutiti da se nešto “perzijsko” ipak kuha u Ubisoftu.

Središnja figura igre je neimenovani lik, novi protagonist u serijalu, koji se iz dosad neobjašnjenih razloga našao među ljudima očito robovskog statusa. Ambijent jako podsjeća na povijesni Egipt, a kako se protagonist tamo našao i dalje ne znamo. Iako sve ove informacije odaju dojam kako se Ubisoft previše udaljio od originalnog koncpeta Princa Perzije moramo im vjerovati da znaju što rade.


Kao potvrdu da se na nečemu radi, na NeoGafu su osvanule još tri slike iz onoga što je najvjerojatnije live-action teaser za najnoviji Prince of Persia. Na njima se opet vidi igrin protagonist, koji se negdje zaputio s velikom odlučnošću. Druga slika nosi natpis “Presuda stiže” što nam govori kako će se igra možda odvijati u određenom osvetničkom tonu.

Ako vam kodno ime Prince of Persia Zero zvuči poznato podsjetiti ćemo vas da je to bilo ime projekta koji je trebao donijeti Princa u moderno doba. Taj je projekt po svemu sudeći otkazan, ali rad na Prince of Persia Zero 2 je očito već pokrenut. Bilo kako bilo, za sva dodatna pitanja i odgovore moramo pričekati službene Ubisoftove informacije, a njih najvjerojatnije možemo očekivati ubrzo.

Kakve ste vi dojmove dobili iz prikazanih slika (pogledajte ih sve u priloženoj galeriji)? Smeta li vam promjena settinga igre?

Komentari (8)

  • terminator

    06.08.2012 - 16:13

    Glavni lik bi trebao biti bijelac i "slim" građe a ne nabildani -_-

    • DjokaBA

      @terminator, 06.08.2012 - 16:38

      PoP serijal je oduvek bio poznat po parkour-u, a kako oni misle da se ova gromada sa lakocom pentra po zgradama, nzm

  • Rogue

    06.08.2012 - 16:21

    Doctore iz Spartacusa ?

  • Adam Jensen

    06.08.2012 - 16:28

    Ova me vijest (iako možda fake) skroz obradovala, PoP mi je uvijek bio jedna od omiljenih igara, čak i ovaj zadnji koji je dobio poprilično loše kritike mi je bio odličan. Još kada bi radnja bila smještena u drevni Egipat to bi bilo predobro, lično smatram da nam fali jedna igra smještena u to razdoblje (nadao sam se da će Assassins Creed III biti ta ali…) samo zamislite šta bi mogli imati: piramide za istražit sa svim svojim zamkama, nekog zlog faraona, pješčane pustinje, veliki Nil…

  • B00rek

    06.08.2012 - 16:33

    Uživao sam u Sands Of Time trilogiji, pogotovo u Warrior Within. Forgotten Sands i PoP iz 2008 su bili prosječni. Definitivno ima materijala za novu igru, ako se ovo pokaže istinito nadam se da će po kvaliteti biti barem u rangu sa trilogijom.

  • trulex

    06.08.2012 - 19:16

    Assassin of Persia

    • Stormrage

      @trulex, 07.08.2012 - 14:19

      Prince of Creed 😛

  • RedEy3

    24.08.2012 - 11:21

    evo jos jedan AC copy paste, vec vidim po screenshotu ne treba mi nista vise..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?