HCL.HR

Oculus Home je prva zasebna destinacija za VR igre

Zoran Žalac 11.06.2015.   •   1 komentara


Oculus želi sve postojeće i buduće igre virtualne stvarnosti smjestiti pod jedan krov i u jednu uslugu za čije korištenje nećete morati skidati Oculus Rift sa svoje glave.

Kako smo već izvijestili, Oculus VR predstavio je prototip nove kontrolne sheme te prve ekskluzivne igre za svoj Oculus Rift. Međutim, prezentirali su još nešto značajno – Oculus Home uslugu. Radi se tu o centraliziranoj usluzi za VR igre, s funkcijama kakve poznajemo na svim drugim uslugama poput Steama, Xbox Livea, PlayStation Networka itd.

Dakle, Oculus Home bit će mjesto za kupovanje digitalnih verzija VR igara, odnosno za isprobavanje istih prije kupnje. Svaka igra na svojoj zasebnoj stranici imat će kratak pregled kako zapravo izgleda kada stavite svoj Rift headset. Tu su još i opcije za dodavanje kontakata, odnosno prijatelja kojima se možete izravno spojiti u igru slanjem zahtjeva i slično.

Oculus Home sučelje

Sve se to odvija u sučelju prilagođenom VR-u, tako da ne morate skidati Rift s glave. Ipak, ako vam je draže malo odmoriti oči na klasičnom ekranu, Oculus Home bit će dostupan i u browser modu.

Još jedna zanimljivost vrijedna spomena jest mogućnost streamanja Xbox One igara na Oculus Rift. Ta opcija radi naravno samo na Windowsima 10, ako već imate Xbox One konzolu; a ne znači izravan pogled na same igre – već posredovani. Naime, kod streamanja Xbox One igara na Oculus Riftu preko PC-a dobivate sliku ekrana na zidu na kojem se vrti vaša igra. Virtualnost unutar virtualnosti, po filozofiji Inceptiona, reklo bi se.

Prilikom demonstracije ovoga nekoliko se ljudi na Oculus showu podrugljivo nasmijalo, ali ova Microsoftova ideja zapravo je samo početak, s obzirom da je Oculus pod Facebookom, a gledanje videa ili pak fotografija u virtualnom prostoru definitivno će se proširiti jednoga dana i na Facebooku. Sjedit ćemo tako u virtualnom prostoru listajući digitalni sadržaj, a stvari lajkati tako da uz Oculus Touch pokažemo palac gore.

Komentari (1)

  • kozmos098

    11.06.2015 - 20:55

    a ocu li moc namještaj mjenjati u tom virtualnom prostoru . a ja budala kupio novu tv a sad cu jos malo imat virtualnu 🙂 a ovu u smeće:-)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?