HCL.HR

Onimusha serijal vraća se iz mrtvih?

Zoran Žalac 02.12.2015.   •   2 komentara


Skoro deset godina nakon zadnjeg nastavka, Capcomov akcijski serijal Onimusha mogao bi ponovno biti oživljen. Pitanje je samo – u kojem formatu.

Početkom ere PlayStationa 2 Capcom je osnažio svoju poziciju na tržištu s dva nova, vrlo uspješna IP-a. Jedan od njih bio je Devil May Cry kojega su do danas već jednom reanimirali. Drugi je bio Onimusha, akcijski naslov smješten u japansku mitologiju. Iako je Onimusha okupila zavidan broj fanova, serijal je netragom nestao sa scene nakon 2006. godine i zadnjeg nastavka podnaslovljenog kao Dawn of Dreams.

Danas, nepunih deset godina kasnije, naziv Onimusha ponovno se spominje. Naime, Capcom je podnio zahtjev za zaštitom tog naziva, što u svijetu videoigara generalno znači da se nešto događa. Moguće je tako da ćemo vidjeti novu Onimushu, ili pak HD remaster starih naslova. U slučaju da se trenutno ništa ne događa, a ovo je samo rutinsko produljivanje prava na korištenje naziva, svejedno znamo da Capcom ipak računa na ovaj serijal u bližoj ili daljoj budućnosti.

Komentari (2)

  • DINEK

    02.12.2015 - 14:28

    Volio bi da naprave novi nastavak. Igrao sam 3icu davno sa Jean Renom 🙂 i duboko mi se urezala u sječanje.

  • andjel

    03.12.2015 - 11:23

    i mene je oraspoložila vijest, a onda ipak razočarala jer ne znamo ništa konkretno. pomolit ću se da ipak dobijemo novu igru 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?