HCL.HR

OnLive krenuo s radom

Zoran Žalac 22.06.2010.   •   1 komentara


Famozni cloud-gaming sustav OnLive o kojemu pišemo svako malo, prošlog je tjedna započeo s radom na području SAD-a.

I to već odavno, ali E3 sajam nas je toliko zaokupio da smo sva sporedna događanja u svijetu gaminga pratili tek krajičkom oka. Kakogod, famozni cloud-gaming sustav OnLive o kojemu pišemo svako malo, prošlog je tjedna započeo s radom na području SAD-a. Iako to nama zasad praktički ništa ne znači, lansiranje usluge donijelo je neke konkretne detalje vezane za cijene. Naime, uz već najavljenu mjesečnu pretplatu od 15 dolara, u OnLive ponudi trenutno stoji 19 naslova u rangu od 5-60 dolara. Ovisno o uspjehu usluge, ponuda će se povećavati, a cijene smanjivati, no jedna stvar je interesantna.

Naime, na OnLive-u igre imaju svojevrsni rok trajanja. Primjerice, veći dio naslova inicijalno je podržan do sredine 2013. godine. To znači da nakon isteka tog datuma izdavač ili proizvođač može povući igru iz ponude ukoliko OnLive ne poželi nastaviti suradnju, ili obrnuto. Također je zanimljiv sistem pozajmljivanja igara. Po nešto nižoj cijeni možete na određen broj dana posuditi igru, a ograničenja variraju od naslova do naslova. U svakom slučaju, prve reakcije igrača su pozitivne, a hoće li to biti dovoljno da OnLive jednoga dana zaživi i na našim prostorima, ostaje nam za vidjeti.

Komentari (1)

  • MrVivi

    25.06.2010 - 08:11

    pa meni se nesviđa to posuđuivanje koda nije dosta ovo platiš pa nije tvoje sad treba uvest platiš pa im moraš i vratiti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?