HCL.HR

OnLive nastavlja s radom pod novim vodstvom

Zoran Žalac 18.08.2012.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon iznenadne prodaje, OnLive ima novog i nepoznatog vlasnika, a pozamašna financijska injekcija osigurat će daljnji rad kompanije.

Cloud-gaming kompanija OnLive, koja pruža uslugu streamanja PC igara, upravo je prodana neimenovanoj kompaniji. Veliki postotak zaposlenika OnLivea prije toga je otpušten pa se nagađalo kako je OnLive pred raspadom. Međutim, danas u službenom izvješću stiže informacija da je OnLive dobio financijsku injekciju, da će povećati broj zaposlenika, te da nastavlja s radom kao da se ništa nije niti dogodilo. Sve usluge koje je OnLive pružao nastavit će s radom i pod novim vlasnikom, a ne prekidaju se ni planovi za buduće nadogradnje i širenja na ostala tržišta.

Zanimljiv rasplet događaja, a posebno interesantan zbog činjenice da se nigdje ne spominje tko je zapravo otkupio veliki OnLive. Nakon što je Sony prigrlio konkurentski servis Gaikai, šuškalo se kako bi Microsoft mogao uzvratiti kupnjom OnLivea, no sada je nekako teško vjerovati da bi Microsoft želio ostati anoniman da je ovdje posrijedi takva akvizicija.

UPDATE: Tvrtka koja je otkupila OnLive je Lauder Partners. Bivši CEO OnLivea, Steve Perlman, otkrio je glavni razlog zašto je došlo do bankrota. OnLive je, tvrdi Perlman, samouvjereno rezervirao veliki broj servera, no broj korisnika usluge nije opravdao tu investiciju, a kada je voda došla do grla odlučeno je da će kompanija biti prodana.

Komentari (1)

  • slimshady

    18.08.2012 - 14:38

    mozda sad napokon dodaju neke nove igre nakon 100 god

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?