HCL.HR

Origin ipak neće na Wii U

Zoran Žalac 26.10.2012.   •   5 komentara


Electronic Artsove igre na Wii U konzoli zahtijevat će aktivaciju putem Origina, no sam servis za digitalnu distribuciju igara ostat će fokusiran na PC i mobilno tržište.

Prije nekoliko dana otkriveno je da Electronic Artsove igre u izdanjima za nadolazeću Wii U konzolu trebati aktivirati putem Origina ukoliko planirate koristiti njihove mrežne komponente. Aktivacija bi se odvijala na samoj Wii U konzoli, i to samo pomoću otvaranja novog Origin računa, ako isti već nemate.

Ta informacija otvorila je pitanje možemo li na Originu uskoro očekivati igre za Wii U, a sam servis za digitalnu distribuciju u sklopu Nintendove mreže. Na odgovor nismo trebali dugo čekati – predsjednik EA Sportsa Peter Moore pojasnio je kako tvrtka nema nikakvih planiranih najava vezano uz Origin na konzolama. Moore je istaknuo kako Origin vidi kao uslugu fokusiranu na PC i mobilne uređaje, te da će se tek u narednim godinama vidjeti postoji li potražnja za uslugom na nekim drugim platformama.

Što vi kažete, treba li Wii U konzoli centar za kupovanje digitalnih kopija Electronic Artsovih igara ili ste još uvijek skloniji kupnji fizičkih kopija?

Komentari (5)

  • bombajstampa

    26.10.2012 - 11:53

    Ako bi se preko digitalne distribucije nudile niže cijene i ostalo, kao na steamu, zašto ne.

  • Mr Newization

    26.10.2012 - 12:24

    Meni je skroz OK kupovati preko digitalne distribucije. Čak nekad i bolje, nego u trgovini.

  • bombajstampa

    26.10.2012 - 13:23

    Postoji neka kolekcionarska draž u tome da vidiš boxed izdanja na svojoj polici, ali će smjer vjerojatno sve više ići prema jednostavnoj digitalnoj distribuciji i streamu, na što više nespecijaliziranih uređaja, kako bi se igre učinile što dostupnijima.

    • bombajstampa

      @bombajstampa, 26.10.2012 - 13:56

      Samo se nadam da jedan servis za digitalnu distribuciju neće uspostaviti nešto slično monopolu. Upravo to je plan EA-a, koji želi svoju ponudu što više omasoviti, i tako udio koji dobiva po distribuciji smanjiti, pa na taj način opet sebi privući proizvođaće. Gnusno! Neka vam prvi izbor uvijek bude skidanje igre sa stranice developera, ako je moguće. Mogla bi se na forumu otvoriti neka stalna tema o razvoju gaminga i smjeru u kojem ide igraća industrije.

  • Ragnos1997

    27.10.2012 - 07:26

    Origin je sra*e 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?