HCL.HR

Originalni Doom uz pomoć moda dobio loot kutije

Zoran Žalac 24.11.2017.   •   2 komentara


Još uvijek čekamo da netko pokrene Doom na loot kutiji, a u međuvremenu smo dočekali i pojavu tih kutija u samom Doomu.

loot box doom mod

Igre su prije dvadesetak i više godina bile izazovnije nego danas. Zanimljivo je stoga razmišljati bi li tako bilo da su te igre imale kutije s lootom kakve možemo pronaći u brojnim današnjim naslovima. Da li bi taj sustav olakšao stare igre ili bi ih još dodatno otežao?

Dakako, sve bi ovisilo o izvedbi, no ako je suditi prema korisničkom modu koji ubacuje loot kutije u originalni Doom iz 1993., igra bi tada bila još i teža. Naime, u Doom Loot Box modu autora pod nadimkom “Rip and Tear” sva oružja i power-upovi koje pokupite u igri zaključani su u tzv. UAC kutijama. Za njih trebate ključ, a ključ dobivate nasumično od neprijatelja.

S obzirom da mod ne ubacuje mikrotransakcije u igru, ali pretpostavljajući da bi se njima ključevi mogli i kupiti, sam gameplay postaje dodatno razvučen te orijentiran na češće korištenje osnovnog oružja – pištolja. Kako je dobitak na loot boxu uvijek nasumičan (iako će vam neka oružja češće biti nagrada nego druga), sami leveli ne mogu biti dizajnirani oko arsenala na raspolaganju.

Samim time, Doom Loot Box mod je prilično jasan dokaz kako igra mora biti dizajnirana prema loot kutijama. Čim je obratno, pogotovo u linearnoj pucačini kao što je stari Doom, dosta stvari u igri, primarno što se tiče dizajna levela, pada u vodu. E sad, je li zgodnije imati dobro dizajniran level, ili uzbudljivo otvaranje kutija – to je pitanje prioriteta i preferencija u koje čak ulazi i generacijski jaz starih i mladih gamera.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • JADRO

    24.11.2017 - 11:19

    Svijet je otišo u krivom smjeru!

  • VEK1NG

    25.11.2017 - 19:49

    Ovaj mod sigurno prestavlja revolt igrača na loot box sistem.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?