HCL.HR

Osiris: New Dawn pomalo izgleda kao Ark u svemiru, znači prilično dobro

Juraj Bevandić 30.09.2016.   •   7 komentara


Samo dvoje ljudi već pet godina radi na Osiris: New Dawn, survival igri u svemiru s craftanjem i napetim napucavanjem koja je ušla u Early Access i odmah počela osvajati igrače na Steamu.

osiris-new-dawn

Nedavno je jedna igra obećala svemirska brda i doline, a zatim duboko razočarala i niti mjesec dana nakon izlaska potonula u zaborav. Nadamo se da sličnu sudbinu neće doživjeti i Osiris: New Dawn jer izgleda prilično zanimljivo. Na njoj već pet godina radi samo dvoje ljudi, a otkako je jučer izašla u Early Access na Steamu dobila je većinom pozitivne dojmove.

U ovoj igri moći ćemo raditi svoje likove i pridružiti ih mirotvorcima ili svemirskim piratima nakon čega će se srušiti na strani planet na kojem igra počinje. Ondje je zadatak preživjeti i sagraditi nekakvo prvotno sklonište sakupljanjem materijala i craftanjem objekata jer su igrači izloženi na milost i nemilost bićima stranog planeta. Ta skloništa ćemo moći nadograditi u velike baze za život, a uz njih ćemo raditi i razna vozila poput terenaca, letjelica, lebdećih motora i ogromnih robota, pa sve do svemirskih stanica koje ćemo također moći dizajnirati.

Early Access za sada nudi putovanje između dva planeta koji su ručno dizajnirani do finih detalja. Kao što je za očekivati, planeti nisu posebno ogromni i nije još sve najavljeno dostupno u igri, ali građenje baza, pripitomljavanje divljih životinja, borba iz prvog i trećeg lica te ostali osnovni elementi su na mjestu. Većina dosadašnjih igrača hvali izgled i atmosferu, a najčešće je uspoređuju s Ark: Survival Evolvedom. Znate što to znači, možemo očekivati da će i Igor kad-tad navući svoje svemirsko odijelo i okušati se u svemirskom preživljavanju.

Jeste već stigli isprobati Osiris? Kako vam se čini igra?

Komentari (7)

  • FFORI

    30.09.2016 - 21:22

    Zaista dugi vremena ne vidjeh bolji launch trailer. Ovo se cini izvrsnim. Jedva cekam Igorov komentar 🙂

  • DjokaBA

    30.09.2016 - 22:19

    Igore isprobaj ovoo

  • funky0308

    01.10.2016 - 01:15

    Jbmti kako ovo dobro izgleda. Jel vidio tko koliko kosta? Pa to treba podrzati, ovo super djeluje. I lijepa igra ( ocito se jako ponose osvjetljenjem u igri, u svakom videu pokazuju svijetlo) i djeluje zanimljivo i drugacije.. treba to nabaviti.

  • adin_trako

    01.10.2016 - 23:52

    Kako bi bilo dobro kad bi Igor mogao snimiti 1-2 video komentara pa da znamo da li se isplati uzimati
    Mada po traileru je mnogo bolja od no mans sky
    Kako po grafici tako i po sustavu gradnje

    • Gabriel Gudelj

      @adin_trako, 02.10.2016 - 16:52

      Nije skupa, izgleda veoma grafički dobra. Još kakav bude gameplay 😀 ODLIČNO

  • Tomislav9590

    07.10.2016 - 17:07

    meni ovo lici na No man sky 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?