HCL.HR

Osuđeni nogometaš Adam Johnson uklonjen iz PES-a i Football Managera, ali ne iz Fife

Igor Belan 04.03.2016.   •   6 komentara


Nogometaš nedavno osuđen za seks s maloljetnom osobom više nije dio svog kluba, PES i Football Manager već su ga uklonili iz virtualnog svijeta, ali EA ga ne može ukloniti tako brzo iz Fife zbog tehničkih problema.

fifa-16-adam

Sada već bivši nogometaš Sunderlanda, 28-godišnji Adam Johnson, odležat će zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za seksulni odnos s 15-godišnjom djevojkom.

Kako prenosi Eurogamer, Sega je vrlo brzo reagirala na ove optužbe uklonivši spornog igrača iz popularne nogometne igre Football Manager, dok je Konami objavio kako je uklonjen u sklopu ovomjesečnog ažuriranja za PES 2016, dok će sljedeći tjedan biti kompletno uklonjen i iz online modova. No Johnsonovu sliku i priliku još uvijek je moguće vidjeti u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu, trenutnom izdanju Fifa serijala. Predstavnik EA-a kaže:

Izbacili smo ažuriranje ekipa prošlog mjeseca kako bismo uklonili Adama Johnsona, no zbog tehničkih problema nije ga moguće izbrisati iz svih verzija igara.

Nešto kasnije, u izjavi za Newsbeat, predstavnik EA-a rekao je kako je Johnson uklonjen iz aktivne postave Sunderlanda i Engleske reprezentacije u Fifi 16 te da rade na tome da ga uklone iz ostalih modova unutar igre što je prije moguće.

Iako to zvuči kao razuman pokušaj da se sporni igrač kompletno ukloni iz igre, mnogi fanovi nogometa osuđuju EA zbog činjenice da je igrač još uvijek u igri koju igraju milijuni djece. Gabrielle Shaw, predsjednica Nacionalne udruga za osobe zlostavljane u djetinjstvu u intervjuu za Sun rekla je: “Johnson bi morao biti uklonjen iz Fife 16. Tu igru igraju milijuni djece svaki dan, stoga EA games ima odgovornost da ga izbriše.”

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Ovcaodnovca

    04.03.2016 - 19:23

    nisam za sad ni čuo za toga lika, a kamoli da to znaju djeca….

    • baDarmageddoN

      @Ovcaodnovca, 04.03.2016 - 19:28

      Popularan je baš zbog djece, tj. jedne cure. Možda bolje reći nepopularan, s razlogom.

    • pesek32

      @Ovcaodnovca, 04.03.2016 - 20:19

      Isto. A znam dosta igrača.

  • Negan

    05.03.2016 - 15:35

    Dobro, a on je nju silovao ili mu se sama bacila pred noge? Sve mi smrdi na curetak zeljan 5 min paznje, ali dobro, nisam upucen niti pratim sport pa me nije ni briga.

    • baDarmageddoN

      @Negan, 05.03.2016 - 15:50

      Znao je da nije punoljetna i to je jako bitna stvar, makar mnoge današnje curke od 15 zbog šminke izgledaju par godina starije.

  • Alum

    06.03.2016 - 14:38

    Joj ovo su mi biseri XD Znači, ovo je za zatvorsku kaznu, no kad se osnovnoškolke daju frajerima (doduše isto maloljetnima) je sasvim ok lol Ne znam, nema logike. Onda nek stave “age of consent” na jebenih 18 godina i točka. Fakat bzvz.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?