HCL.HR

Otkazan Dawngate, EA-ova vizija MOBA žanra

Stjepan Fikter 06.11.2014.   •   5 komentara


U proteklih 18 mjeseci, koliko je Dawngate bio u beta testiranju, nije napravljen napredak kojem su se developeri nadali, a to je rezultiralo otkazivanjem daljnjeg razvoja nekad obećavajućeg naslova.

Electornic Arts na kraju ipak neće imati svoj izlet u veoma popularni MOBA žanr. Prošle godine svjedočili smo najavi Dawngatea čiji je razvoj pao u ruke Waystone Gamesa, no sada stiže tužnjikava objava kako je igra otkazana. Menadžer razvojnog studija Matthew Bromberg kaže:

“Danas imam nezahvalan zadatak objaviti da smo odlučili prestati s razvojem Dawngatea. Znam da je ovo razočaravajuća vijest za našu zajednicu koja nas je podržavala i bila odana. Svima vama koji ste nam velikodušno poklonili svoje vrijeme i povratne informacije tijekom beta testiranja, želimo prvo zahvaliti.“ – napisao je Bromberg.

„Dawngate je bio u beti skoro 18 mjeseci… I iako je igra narasla, mi ne vidimo napredak kojem smo se nadali. To nije rezultat koji smo htjeli, ali beta testiranje je učenje i poboljšavanje te u konačnici, donošenje teških odluka kako dalje postupiti.” – zaključio je.

Dawngate je ušao u otvoreno testiranje u travnju ove godine, a u slučaju da još uvijek želite probati igru, mogućnost postoji budući da će biti dostupna idućih 90 dana nakon čega će zauvijek biti ugašena.

Electronic Arts je svoju viziju ovog žanra opisao kao naslov koji će se razlikovati od konkurencije odabiranjem uloge koja nije specifično vezana za lika kojeg se kontrolira, ali sada nećemo saznati da li bi takav pristup uspio na tržištu gdje suvereno vladaju dva naslova.

Komentari (5)

  • duko20

    06.11.2014 - 18:34

    Probao i igrao, iako ima puno tih MOBA, nekako mi je žao Dawngate-a, bio mi je zabavan :/

  • snowblind

    06.11.2014 - 18:39

    Ja sam planirao probati i onda nikako izdvojiti vremena za igru. Ista stvar mi je i sa Strifeom.

  • MoGaming

    06.11.2014 - 19:27

    treba skroz zaustavit pravljenje ovih moba igara dok ne smisle nešto novo da stave u njima

  • Blinker

    06.11.2014 - 21:41

    odigrao 1 gejm prije godinu i nes i zbriso je odmah

  • SuperLovro3

    07.11.2014 - 07:50

    hahaha "ima puno moba" ne! nema puno moba, ima puno CoD-ova, im puno RPG-ova, ima puno svega moba ima SAMO 5-6 toliko ima GTA-ova.. ovaj svijet se okrece i danas je u gamingu "vrijeme MOBA" isto kako je prije bilo sa MMORPGovima i prije toga sa strategijama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?