HCL.HR

Otkazan EverQuest Next, no EverQuest Landmark živi i dalje

Zoran Žalac 12.03.2016.   •   2 komentara


Veliki MMO projekt bivšeg Sony Online Entertainmenta više ne postoji jer nije uspio dosegnuti standarde kvalitete za EverQuest franšizu.

everquest-next

Prije nešto više od godinu dana Sony je prodao svoj tim Sony Online Entertainment i tim potezom u pitanje doveo sudbinu brojnih postojećih igara kao što su PlanetSide 2, DC Universe Online i H1Z1, ali i nedovršenih projekata kao što su EverQuest Next i Everquest Landmark. Tim je pod novim vlasnikom, firmom Columbus Nova, preimenovan u Daybreak Game Company te je od ove godine počeo s naglim rezovima.

Prvo su H1Z1 podijelili u dvije igre, a sada su objavili i kako prekidaju rad na MMO projektu Everquest Next. Dotični su zamišljali kao revolucionarni naslov za koji im nije falilo ambicija. No, kako navodi predsjednik tima Russell Shanks, premda su dobar dio ideja ostvarili, u konačnici to nije rezultiralo zabavnim proizvodom. Ne želeći nanijeti štetu EverQuest franšizi takvom igrom, odlučili su je otkazati.

EverQuest serijal, doduše, ostaje živ i zdrav. Prve dvije igre i dalje će imati podršku, kao i EverQuest Landmark, sandbox alat za izgradnju i istraživanje svijeta Norratha. Otkazivanje ove igre ne znači da nećemo vidjeti nove nastavke EverQuesta, ali s obzirom da developeri očito još ne znaju što s njime žele napraviti sljedeće, na nove avanture u Norrathu definitivno ćemo se još načekati.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Vejn

    12.03.2016 - 13:09

    Groznog V-Sinca lol

  • brato_mo

    13.03.2016 - 11:42

    To se očekivalo. Znam kad je igrica bila i najavljena, napravili su od nje pay to play i treba imat jak komp za ovo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?