HCL.HR

Otkriven multiplayer za XCOM: Enemy Unknown

Stjepan Fikter 11.08.2012.   •   2 komentara


Izgleda da Firaxis ima namjeru dostaviti najbolji mogući remake za sve fanove XCOM-a te su u tu svrhu odlučili ubaciti head-to-head multiplayer u svoj XCOM: Enemy Unknown.

U današnje vrijeme nije neobično vidjeti multiplayer komponentu u igrama koje su fokusirane na iskustvo za jednu osobu. Zato se i ne treba previše čuditi što će i XCOM: Enemy Unknown dobiti mogućnost igranja protiv drugih igrača.

Najavom kompetitivnog MP-a, razvojni tim Firaxis pojasnio je da će multiplayer biti baziran na bodovima pomoću kojih kupujete različite jedinice, opremu i dodatke. Cilj je stvoriti balansiranu grupu jedinica koja će se moći suprotstaviti svemu. Svaka jedinica ima svoje prednosti i nedostatke, a upravo zbog toga ako netko izabere najjače jedinice ne mora značiti da će i pobijediti. Nakon što se napravi grupa koju ćete koristiti, slijedi borba na poteze. Svaki potez bit će vremenski ograničen što će igru činiti napetijom jer se mora brzo promisliti i reagirati.

Iako ovo ne zvuči previše napeto, ako ste ikada igrali bilo koju taktičku strategiju protiv drugoga igrača onda znate koliko to može biti zanimljivo i napeto dok iščekujete neprijateljski potez.

Multiplayer komponenta bit će dostupna uz samu igru koja na PC, X360 i PS3 platforme stiže 12. listopada ove godine.

Komentari (2)

  • buby8992

    11.08.2012 - 14:49

    Multiplayer me ni najmanje ne zanima. Samo neka se oni potrude napraviti dugačku i kvalitetnu singleplayer kampanju i neka ne učine kompromise radi prilagođavanja igre konzolama.

  • snowblind

    11.08.2012 - 16:31

    Najavljeno je da će PC imati svoje posebnosti tako da nemaš brige. Igra neće biti random port s konzola.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?