HCL.HR

Otkriven Wii U Virtual Console, dva Wii U ažuriranja na putu

Igor Belan 23.01.2013.   •   5 komentara


Nintendo je obećao da ovoga proljeća i ljeta Wii U vlasnici dobivaju dva sistemska ažuriranja koja će proširiti mogućnosti nove konzole, donijeti Virtual Wii U Console uslugu i ubrzati učitavanja.

U upravo završenoj Nintendo Direct video prezentaciji, predsjednik Nintenda Satoru Iwata otkrio je mnogo detalja o budućnosti njihove nove Wii U konzole. Nakon što je još jednom pokušao demonstrirati genijalnost konzoline Miiverse društvene mreže, otkrio je konkretne planove za poboljšanje iste, ali i općenitog Wii U softvera. Prvi kupci Wii U konzole žale se na sporo učitavanje aplikacija te isto tako sporo vraćanje iz aplikacije ili igre na centralni Home ekran konzole. Nintendo je ovim putem ponovno dao do znanja da je svjestan tog problema, ali ovaj put su najavili i konkretna sistemska ažuriranja koja će taj problem otkloniti, odnosno ublažiti.

Jedno sistemsko ažuriranje koje će ubrzati takva učitavanja doći će ovoga proljeća, a drugo je u planu za ovo ljeto. Osim samog ubrzanja, ova ažuriranja donijeti će i neke nove značajke u softver te između ostaloga i Wii U Virtual Console uslugu koja će omogućiti igranje NES, SNES i GBA igara na Wii U konzoli. Naravno, kasnije će biti dodane i igre za druge starije konzole, ali ovom prilikom nije se spominjalo za koje. Treba napomenuti i da dok su NES i SNES igre bile dostupne i na Virtual Console servisu za staru Wii konzolu, ovo će biti prvi put da se GBA igre pojavljuju na jednoj kućnoj Nintendo konzoli putem jednog ovakvog digitalnog servisa.

Virtual Console za Wii U doći će odmah nakon sistemskog ažuriranja konzole planiranog za proljeće, a u početku će samo određene NES i SNES igre biti dostupne, dok će selekcija GBA igara doći nešto kasnije. Cijene za NES i SNES igre na Wii U Virtual Console servisu biti će identične istima na Wii Virtual Console usluzi, a svi oni koji su već kupili određenu NES ili SNES igru na Wii konzoli, morati će istu kupiti ponovno na Wii U konzoli, ali uz veliki popust. Same igre biti će naravno prilagođene za Wii U konzolu, što pored mogućnosti spremanja igre u bilo kojem trenutku znači i da će biti u potpunosti igrive na samom Wii U GamePadu.

U znak proslave 30 godina od izlaska Famicoma u Japanu (kod nas poznatog kao NES ili samo “Nintendo”), Nintendo će malo uraniti s nekim Virtual Console igrama na Wii U i to tako da će svaki mjesec od danas do srpnja na Wii U eShopu ponuditi jednu NES ili SNES igru po promotivnoj i simboličnoj cijeni od 0.30 funti (ako ste naveli da ste iz UK). Prva igra koja je dostupna za taj iznos na Wii U eShopu već sada je legendarni NES naslov Balloon Fight.

Za rasprave o Wii U konzoli provjerite naš Wii U podforum.

Komentari (5)

  • ThOr VeLikI

    23.01.2013 - 16:11

    molim vas da napravite videnje cijele Nintendo Direct video prezentacije, jer je bilo puno toga zanimljivog.. pogotovo Wii U – Monolith Soft Trailer, igra izgleda odlicno i to dokazuje da ce igre na Wii U biti odlicne, dobre grafike i da nije tako slab kao sto bi to mnogi zeljeli..
    HeHe 😛

    • Zael

      @ThOr VeLikI, 23.01.2013 - 17:26

      i ubacite wiiU recenziju skupa s tim 😀

  • sapphire

    23.01.2013 - 17:32

    Sviđa mi se ovakav način obraćanja javnosti. Iwata je fino rekao što možemo očekivati u budućnosti, ispričao se za neke greške koje će ispraviti i najavio par AAA naslova… Svašta se govori o Nintendu ali moramo priznati da su ljudi korektni i realni.

  • l)oolvl

    23.01.2013 - 20:30

    a kada će HCL-ova full detaljna recenzija konzole ? uskoro nadam se ? Nemojte da ovaj Ndirect utječe ne vaš sud, ovakve su stvari ipak trebale biti dostupne od samog starta, a isti taj problem su imali i sa 3DS-om prvih par mjeseci

    • ThOr VeLikI

      @l)oolvl, 23.01.2013 - 21:00

      ovakve se stvari otkrivaju bas u pravo vrijeme, kad se suska o novim konzolama iz
      konkurencije.. to ti je sve marketing i trikovi, prvo da vidimo sta imaju za prikazati pa onda cemo i mi njima, to danas tako ide.. NPR: sony sad kaze da zeli vidjeti sta ima
      mikrosoft za ponudit igracima pa ce tada i oni pretstaviti svoju konzolu..
      a najgore je sta se kopira od drugih!
      tu svaka cast NINTENDU, jer je uvijek svoj..
      odavno sam vam rekao da ce E3 2013 biti zanimljiv, svi su mi se smijali, sta ti znas,
      ja se zezao i isto tako govorio istinu.. 😀
      jos uvijek tvrdim da je Wii U jaca konzola nego se cini mnogima,
      na kraju krajeva i nisu sluzbeno potvrdili sve sta nas zanima. NI NIJE BITNO
      JER DA JE NUTRA I 32.MG. RAMA I PENTIJUM 100, RIVA TNT, NIJE VAZNO AKO SU IGRE VIZUALNO ZADOVOLJAVAJUCE, IGRIVE, ZANIMLJIVE…
      nintendo je sada pokazao da ima konja u tom Wii U jer igra koju radi Monolith Soft i trailer to potvrduju… 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?