HCL.HR

Otkrivene nove Metal Gear Solid 5 informacije, Kiefer Sutherland je Snake

ToxarE 07.06.2013.   •   6 komentara


Konamijeva pre-E3 prezentacija otkrila nam je neke mračne detalje o Metal Gear Solidu 5 i jednu bombastičnu potvrdu nedavnih glasina.

Jučerašnja Konamijeva pre-E3 prezentacija, koju smo pratili uživo i na HCL forumu, možda nije donijela iznenađenja i gameplay snimke kakvima smo se nadali, ali je donijela jednu bomastičnu potvrdu – Kiefer Sutherland je glas Snakea u Metal Gear Solidu 5.

To je prvi put u serijalu da David Hayter neće posuditi glas Snakeu, a razlog za promjenu glumca navodno leži u godinama. Naime, MGS 5 odvija se u 1984-toj godini, što znači da Snake ima 49 godina, a Kojima je izjavio kako su zbog toga i nove tehnologije skeniranja izraza lica trebali glumca koji može realistično prenijeti facijalne ekspresije i vokalne kvalitete čovjeka u kasnim četrdesetima. U svakom slučaju, jasno je da Hayter nije svojevoljno odustao od uloge.

Inače, Keiferu ovo neće biti prvi posao glasovne glume za potrebe neke video igre. Glas smo mu već čuli u igrama poput Call of Duty: World at War, Street Fighter X Tekken (ozbiljno) te 24: The Game.

Što se detalja o samoj igri tiče, Kojima je objasnio kako ćemo u MGS 5 svjedočiti nekim vrlo teškim temama poput rase i osvete, što će učiniti ton igre mnogo mračnijim. Takav ton rezultirati će i ponešto drugačijim reakcijama Snakea izraženima radije kroz suptilne pokrete lica i sam ton glasa, umjesto riječi. Zvuči kao mnogo posla za Keifera.

Objašnjeno je i kako je igra dizajnirana s otvorenim svijetom na umu te kako je sustav gameplaya ponešto drugačiji od prijašnjih stealth igara što bi trebalo rezultirati općenito napetijim iskustvom.

“Ovaj novi tip stealthy gameplaya, zajedno s novim kreativnim procesom i realističnim likovima, dodati će više dubine no ikada u pripovijedanje i atmosferu.”, izjavio je Kojima.

Video s jučerašnje prezentacije provjerite ispod.

Komentari (6)

  • Maximum

    07.06.2013 - 17:51

    Procitao sam isto negde da ce davati glas i u Ground Zeroes i MGS 5

    • Ing3n

      @Maximum, 07.06.2013 - 20:17

      Ground zeros je intro chapter u mgs-u 5. Normalno da ce u oba davati glas

  • Andrash

    07.06.2013 - 18:06

    "Što se detalja o samoj igri tiče, Kojima je objasnio kako ćemo u MGS 5 svjedočiti nekim vrlo teškim temama poput rase i osvete, što će učiniti ton igre mnogo mračnijim. "

    zvuči odlično!

  • Zael

    08.06.2013 - 14:26

    kiefer će dati glas i mocap odglumiti BIG BOSSA (naked snake) i bilo bi dobro da ste to napomenuli (ako ste uopće toga svjesni) pošto MGS serijal ima 4 snakea nije dovoljno napisati snake. a dam se zapravo i okladiti da cijelo vrijeme pogrešno mislite da se radi o solid snakeu zato što se napisali da je ovo prvi put da hayter ne daje glas ovom liku što je također pogrešno jer mu je u četvorci dao glas richard doyle (i napravio odličan posao) jer se ovdje, ponavljam, radi o BIG BOSSU! na stranu sad to, ja ne vidim zbog čega je ovo šokantna informacija i zbog čega su se fanovi uskokodakali, očigledno je da kojima želi više i bolje nego ikad približiti nam lik big bossa i da mgs serijal ide u tom smjeru i da će se koncetrirati na njega (kažu da je guns of patriots zadnja igra sa solid snakeom u glavnoj ulozi) pa je sasvim normalno da ga i glumi drugi glumac. kiefer ima zanimljiv glas a i sigurno je bolji glumac od haytera.

    • voltron

      @Zael, 10.06.2013 - 08:53

      svaka ti je na mjestu osim krive procjene hayterovih glumačkih sposobnosti. ocito nisi gledao Guyver: Dark Hero.

    • Zael

      @Zael, 10.06.2013 - 15:15

      rekao sam samo da je kiefer bolji i pri tome stojim.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?