HCL.HR

Otkriveni detalji Tomb Raider multiplayera

Igor Belan 04.01.2013.   •   9 komentara


Novi Tomb Raider definitivno dobiva multiplayer, a prema prvim detaljima čini se da neće biti tu samo kao usputni mod koji nitko neće igrati.

Nedavno najavljen multiplayer mod za novu Tomb Raider igru naišao je na većinom negativna mišljenja javnosti i to samo zbog činjenice da se radi o multiplayer modu u serijalu poznatom po svom singleplayer iskustvu. No to mišljenje možda se promijeni kada čujete kako je taj multiplayer mode zapravo zamišljen. Detalje o istom otkrio je novi broj Official Xbox Magazinea, a sažetak informacija iz časopisa proslijedio je na internet korisnik službenog Tomb Raider foruma.

Saznali smo tako da nas očekuje više-manje standardni Team Deathmatch mod gdje će se sukobiti Larini prijatelji i zli lokalni mještani nazvani scavengers (lešinari). Igrači će mijenjati uloge između rundi, a igrati će se po best of three principu. Drugi način multiplayer igre zove se ‘Rescue’, a u njemu igrači moraju skupljati medicinske potrepštine i dostavljati ih na razne lokacije po mapi, dok ih drugi tim, zločesti scavengersi, moraju ubiti određeni broj puta za pobjedu. Fanovima serijala najzanimljiviji bi trebao biti treći najavljeni mod igranja koji iza imena Cry for Help stavlja naglasak na istraživanje i skupljanje. To svakako zvuči zanimljivo kao ideja, ali još nije poznato što to “istraživanje i skupljanje” zapravo podrazumijeva u kontekstu multiplayera. Navodno neće biti baziran na borbi već na avanturističkom aspektu Tomb Raider igara.

Sami modovi igranja zvuče relativno zanimljivo, no ono što bi ih moglo diferencirati od ostatka ovakvih igara je dizajn mapa i vrste oružja. Mape neće biti osobito velike ali su pune raznih zamki na kakve smo navikli u Tomb Raider igrama. Navodi se da ćemo moći, primjerice, povući određenu polugu i i tako aktivirati izlazak smrtonosnih šiljaka negdje na mapi, a jedan krivi korak mogao bi značiti smrt nakon klizanja kroz nekakav vodeni tunel. Očekujte još i uništive mostove, svojevrsne granate, vertikalni gameplay u vidu penjanja po površinama te naravno Larin vjerni luk i strijelu kao jedno od oružja.

Multiplayer će sadržavati i široku postavu različitih likova, oružja i mogućnosti izbora oružja/dodataka prije izlaska na bojno polje. Igranjem ćemo skupljati iskustvene bodove kojima ćemo moći prilagođavati neke statistike te steći neke nove, naprednije likove. Multiplayer mod razvija Eidos Montreal, Square Enixov studio zaslužan na Deus Ex: Human Revolution, a ako nas pitate to je još jedan dobar pokazatelj da bi taj multiplayer mogao biti vrijedan našeg vremena.

Tomb Raider izlazi 5. ožujka za PC, PlayStation 3 i Xbox 360. Igru znamo da ćete nabaviti, ipak je to novi Tomb Raider, no interesira li vas taj multiplayer mod?

Komentari (9)

  • HrBomb

    04.01.2013 - 10:58

    multiplayer je potpuno nepotreban……………… a sumnjam da će u ovakvom tipu igre dobro funkcionirat

  • UltimateXioni

    04.01.2013 - 11:10

    Zasto su vam hyperlinkovi sj*bani?

  • maxim.x

    04.01.2013 - 14:45

    Ovo ce biti zbrzano i nece valjati. Prije nekoliko mjeseci sam gledao intervju u kojem je producent igre objasnjavao zasto nece biti multya i sada dva mjeseca kasnije bum, evo ga. No dobro, barem sam zbog toga siguran da nisu zanemarili SP zbog MP-a.

  • gamelaker

    04.01.2013 - 15:28

    Koliko će ova igra biti zahtijevna?

  • veki1994

    @Mr Newization, 05.01.2013 - 12:19

    poprilično 😀

  • Dishonored

    @Black_Pirate, 04.01.2013 - 11:44

    On ce biti samo 1 minus ovoj igri.Bas kao kod FC3.

  • Black op

    @Black_Pirate, 04.01.2013 - 12:45

    Zasto uvijek stavljas toliko tacki?
    @Dishonored Koliko se sjecam Square enix nema ni jednu igru sa multiplayerom ali uvijek naprave dobre naslove tako da ne znam kako ce im ovo ici.

  • Maximum

    @Black_Pirate, 04.01.2013 - 12:46

    A verovatno kad vec ljudi govore da im je ''slicno'' sa Unchartedom pa onda da odma i stave MP.

  • Dishonored

    @Black_Pirate, 04.01.2013 - 15:33

    Mozda bude islo dobro a mozda i ne,ali vidjet cemo kad igra bude izasla!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?