HCL.HR

Otkriveni detalji za Castlevania: Lords of Shadow 2

nebel 14.05.2013.   •   1 komentara


Službeni britanski magazini za PlayStation i Xbox otkrili su niz detalja o novoj, nadolazećoj akcijskoj avanturi Castlevania: Lords of Shadow 2.

Otkako je Castlevania: Lords of Shadow 2 najavljena negdje baš u ovo doba prošle godine, o njoj u međuvremenu nismo saznali apsolutno ništa novo – izuzmemo li informaciju da igra neće doći u verziji za Wii U konzolu. Ipak, razvojni tim MercurySteam i Konami odlučili su podijeliti nekolicinu informacija o igri službenim britanskim magazinima za PlayStation i Xbox, a evo što smo iz toga uspjeli saznati:

Lords of Shadow 2 bit će, kako kaže sam razvojni tim, završno poglavlje Lords of Shadow sage, pa možete očekivati da će zaključiti priču koju su započeli prvi dio i Castlevania: Mirrors of Fate za 3DS. Radnja igre bit će smještena u dva razdoblja, od kojih je jedno moderno, kako se moglo vidjeti i u prijašnjim trailerima.

Gameplay će doživjeti nekoliko izmjena u odnosu na prvi LoS. Najveća promjena je, dakako, mogućnost vlastoručnog upravljanja kamerom, iako će ljubitelji automatske kamere (ako takvih uopće ima) biti zadovoljni što će se kamera ponašati automatski ukoliko joj sami tako odredimo. U igri ćemo se moći teleportirati između različitih lokacija, na kojima ćemo se moći pretvoriti u maglu, začarati neprijatelje i preuzeti kontrolu nad njima da bismo tako dospjeli na inače nedostupna mjesta na mapi.

Sustav magije također donosi nekoliko preinaka. Ponovno će se sve vrtjeti oko focus bara koji se puni uspješnim izbjegavanjem neprijatelja, blokiranjem i korištenjem protunapada, a prazni primanjem štete. Međutim, umjesto orbova u borbi ćemo sada dobivati Drakulinu krv, a nju ćemo koristiti za Void Sword napad kojim obnavljamo energiju, te Chaos Claw napad s kojim razbijamo blok neprijatelja koji koriste štitove. Sustav napredovanja ovoga puta imat će novi Mastery System, a on je zapravo poznata mehanika razvijanja vještina njihovim korištenjem. Dakle, ono što najčešće koristite razvijat će se upravo tako – čestim korištenjem.

Castlevania: Lords of Shadow 2 trenutno nema točno određen datum izlaska, no najavljeno je kako će doći u verzijama za X360, PS3 te PC – nadamo se, negdje krajem ove godine.

Komentari (1)

  • q3clay

    14.05.2013 - 15:51

    Nadam se da PC verzija nece biti obični copy-paste sa konzole kao kod dobre većine. U nadi je spas 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?