HCL.HR

Outlast 2 ipak dobio zeleno svjetlo u Australiji

Zoran Žalac 24.03.2017.   •   10 komentara


Australski odbor za klasifikaciju igara i dijeljenje dobnog rejtinga na kraju je povukao prvotnu odluku te dopustio da se Outlast 2 nađe u prodaji na australskom tržištu.

outlast-2-demo-video

Prošlog tjedna Outlast 2 zabrinuo je australsku javnost nakon što je klasifikacijski odbor odbio dati igri dobni rejting, čime je izlazak iste na australskom tržištu doveden pod upitnik. Međutim, nakon ponovnog vijećanja došlo se do suprotne odluke te je Outlast 2 odobren za australsku publiku, ili barem punoljetni dio iste.

Kao što se i nagađalo, sporna stavka kod igre bile su scene seksualnog nasilja. Ostaje nejasno, doduše, kako je razvojni tim Red Barells uspio zaobići zabranu i dobiti R18+ rejting s obzirom da je potvrđeno kako igra nije dobila nikakve preinake te da će doći isključivo u jednoj, istoj verziji za sva tržišta.

Moje objašnjenje jest da je australski klasifikacijski odbor odnedavno bogatiji za vino i kobasice. Jer nema toga što se ne može riješiti poklanjanjem vina i domaćih kobasica.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • MHLBLSC

    24.03.2017 - 11:30

    Stvarno? Red Barells?

  • JokeZ

    24.03.2017 - 11:43

    pa halo HCL, jel mi živimo u Australiji? Jel nas treba biti briga? Bolje se raspitajte da li će biti dostupna kod nas.

    • MHLBLSC

      @JokeZ, 24.03.2017 - 11:51

      Jesi ti ozbiljan? Naravno da će biti dostupna kod nas, a to što ne živimo u Australiji ne znači da se o tome nebi trebalo pisati. To je vijest vezana uz gaming, a ovo je gaming portal.

    • Tony Ghost 1811

      @JokeZ, 24.03.2017 - 12:36

      Zato i je svijet di je kad nikog nista nije briga. Samo ne znam odakle vi ispadate. Potjerali ste nas normalne s yt, jer su vam komentari iscpljujuci pa sad dolazite i vamo. Ovo je gaming portal. Po tvojoj logici ne treba pisat nista o gamingu ako ne dolazi iz hrv?

    • KomandirTomas

      @JokeZ, 24.03.2017 - 22:34

      zašto si tako ograničen?ako ti se nesviđaju vijesti,poštedi nas od zatucanih komentara

    • JokeZ

      @JokeZ, 24.03.2017 - 23:04

      A sto kazete na Australiju na eurosongu?

      P.S. nisam ozbiljan, nikad ne trollam pa reko da probam kako je to.
      No sikiriki :*

  • 1oR

    24.03.2017 - 14:08

    Mjesto termina horor treba koristiti Outlast 🙂 Najbolje kreirana doza straha svih vremena, bilo da je film ili neka igra u pitanju. Sa dvojkom ocekujem samo srcani udar i 2 vezana mozdana 😀

  • Marko-tmt14

    24.03.2017 - 16:45

    Razloge promjene odluke klasifikacijskog odbora autor članka objašnjava koruptivnim aktivnostima tako uobičajnim i svojstvenim mentalitetu i običajima našeg podneblja. 🙂
    Uživao sam u Outlastu i jedva čekam dvojku. Od tih kontroverznih elemenata pamtim prikaz dva muška spolna organa nekih blizanaca, ne u baš velikoj i oštroj rezoluciji, scenu nekrofilnog masturbiranja (dlc Whistleblower), pokušaj da se glavnog lika odstranjivanjem spolnog organa pretvori u ženu koja bi onda bila oplođena od strane poremećenog negativca, te odstranjenu glavu jedne žene kojoj je rastvorena utroba i spolni organ i na to mjesto postavljena glava. E sad…kao punoljetna osoba koja razlikuje stvarnost od fikcije mogu se samo složiti s prevladavajućim i dominantnim stavom da gorespomenute odvratnoće i eksplicitnosti nisu dovoljan razlog da se igra potpuno zabrani kao nešto što vrijeđa i ugrožava društveni moral, poredak, vrijednosti ili nečije osjećaje. Baš zato jer je riječ samo o igri, o fikciji i apstrakciji, o autorskoj slobodi i na kraju o izboru pojedinca želi li ili ne igrati ovakvu igru.

    • RedEy3

      @Marko-tmt14, 28.03.2017 - 20:40

      A jeli tu je riječ u autorskoj slobodi? Osim ako RPG nema gay likove onda diskriminira? Skaćeš sam sebi u usta, ništa neočekivano.

  • delko

    24.03.2017 - 18:15

    Korupcija ili ne, dobra vijest svakako da ne udaraju zabrane na igre 🙂 jer ipak, danas u Australiji – sutra kod nas 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?