HCL.HR

Ouya dobila prve recenzije, nisu baš pozitivne

ШмајсерСрб 07.04.2013.   •   12 komentara   •   Hardver i softver


Ambiciozna nova konzola bazirana na Tegra 3 hardveru i Androidu počela je dobivati recenzije diljem interneta, a čini se da prvi recenzenti nemaju mnogo pozitivnih stvari za reći.

Iako još nije u potpunosti javno dostupna, a ni kompletno završena, Android konzola Ouya 29. ožujka krenula je prema svojim Kickstarter donatorima koji tako imaju priliku prije običnih kupaca isprobati novi hardver. Iako to što donatori dobivaju na svoje adrese ovih dana nije završna verzija hardvera i softvera Ouye, neki poznati mediji već su objavili svoje recenzije konzole.

Engadget, The Verge i Penny Arcade podijelili su sa svijetom svoja mišljenja, a ona uglavnom nisu pozitivna. Najviše negativnih kritika konzoli upućuje The Verge koji u svojoj recenziji u nagativnom kontekstu spominje broj podržanih igara, kvalitetu postojećih igara, problematično i nedovršeno sučelje te limitiranu funkcionalnost konzole. S druge strane pohvalili su Ouyinu sirovu snagu, neupadljiv dizajn i nisku cijenu.

Iako je riječ o nedovršenoj verziji konzole, The Verge u svojoj recenziji sugerira da je Ouya u ovome stanju predaleko od ostvarivanja nekih ciljeva u narednih nekoliko mjeseci koji bi ju učinili primamljivijom kupnjom, čak i kad u računicu uvrstimo da se radi o uređaju maloprodajne cijene od svega 99 američkih dolara.

Ako vas zanima više, proučite recenzije navedenih medija, a onda se vratite ovdje i recite nam što mislite o Ouyji.

Komentari (12)

  • Me666

    07.04.2013 - 12:30

    E sad mi je ovo malo pokvarilo planove za kupnju. No najveće su zamjerke koliko vidim na popravljive stvari (igre, sučelje) pa ako kasnije recenzije budu bolje, možda i nabavim :)

  • Apocalypse4987

    07.04.2013 - 12:39

    Aj softwere, sučelje, nedostatak igara se lako možđe ispravit, al stvarno ne znam šta ljudi očekuju od konzole koja košta 100 $?

    • hellcome

      @Apocalypse4987, 07.04.2013 - 19:06

      True story.

  • Andrash

    07.04.2013 - 12:39

    ne zvuči strašno. Znači problem je samo softvera, a to se riješi. Bitnije je da cijena, snaga i dizajn valjaju

  • Neol

    07.04.2013 - 19:05

    Ova konzola će potući Microsoftov Xbox i Sony Playstation 4 po količini i brzini proizvedenih igara ali i po cijeni igara. Ovi barem misle i na siromašne ljude kojih ima najviše na svijetu a koji bi se isto htjeli igrati kao i bogataši ali nisu u financijskim mogučnostima. Svaka čast i dao bog da im krene i da se vrate kvalitetne igre s jednostavnom grafikom. Ali i vratit će se kad-tad, jer ovo što danas vidimo na 2D monitorima je kraj ultra grafike u igrama. Neka bude više interaktivnih objekata u igrama i to će biti revolucija, a grafika neka bude na razini Half Life 2, ne treba biti jača, biti će tu naravno i loših igara ali će se moći izabrati od ogromnog broja koje će izaći, a tako je bilo i sa PS2, tko je što htio, uvijek je imao što za igrati, od 100 igara, svatko si je našao 30 koje njemu odgovaraju. lol.☺

  • hellcome

    07.04.2013 - 19:06

    Imam neku dobru "vibru" oko ove konzole. Ovo ce biti dobro imati u kuci za "rest my brain", popraviti malo software, hardware jaci ubaciti, joypad napraviti "cvrsci". Uglavnom, nakon izlaska konzole sacekati jos malo, cuti "iskustva" drugih vlasnika ove konzole, te krenuti onda u nove pobjede. Gledajuci realno, pored next-gen konzola, tj. XBox-a i PS3, ne mozemo je bas porediti sa "jacom" bracom. Iskreno, volio bih ovo imati ispred mojeg TV-a. Neka im je sa srecom u sljedecem radu. 😉 Peace!

    • Daky101

      @hellcome, 07.04.2013 - 20:32

      true story

  • buby8992

    08.04.2013 - 15:04

    Ako se one glasine o 99$ X360 pokažu točne, to bi moglo ubiti Ouyu. Ne samo da će konzola za iste pare nuditi nekoliko puta bolji grafički prikaz, već i u samom startu odličnu ponudu igri.

    • Andrash

      @buby8992, 09.04.2013 - 23:50

      No way kod nas. Možda u americi i to za nekoliko godina tek

  • Stipe PB

    09.04.2013 - 15:58

    Hoće li biti na našem tržištu

  • hellcome

    @Zael, 07.04.2013 - 19:07

    True story.

  • dado01

    @Zael, 08.04.2013 - 09:52

    U pravu si. Sa sadašnjim cijenama konzole su jednostavno preeeeskupe. Kada tome dodamo cijene igara (30-100 dolara) konzole su, po meni, totalno neisplativa investicija. Kada to pogledamo u vremenskom razdoblju od 3,4 godine dođemo do cifre od preko 1000 dolara za konzolu i igre. Pa mislim… Preeeevišeeee.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!