HCL.HR

Overwatch još uvijek brzo raste i ima preko 30 milijuna igrača

Juraj Bevandić 29.04.2017.   •   4 komentara


Overwatch je u posljednja tri mjeseca privukao pet milijuna igrača i mogao bi naslijediti ulogu Blizzardove zlatne koke koju još uvijek za sada igra WoW.

Overwatch igrači

Overwatch još nije navršio niti godinu dana, dok smo mi pisali našu recenziju u prvih mjesec dana smo se imali prilike susresti s deset milijuna igrača, a do kraja godine ta brojka je prešla dvadeset milijuna. Krajem prvog mjeseca se Blizzard pohvalio s 25 milijuna igrača, a samo tri mjeseca kasnije su već i tu brojku preskočili.

To su dobre vijesti za Blizzard i njihove fanove, jer njihova zlatna koka World of Warcraft već ima trinaest godina i pomalo arhaičan model poslovanja. No, prošle godine je Blizzard zaradio 2.4 milijarde dolara od čega je 40% došlo kroz WoW, a većina kroz ostale igre među kojima sve veću ulogu ima Overwatch.

Da ne bi bilo zabune, nismo sigurni označava li ovih 30 milijuna igrača broj prodanih primjeraka igre. Overwatch često ima besplatne vikende, a postaje i besplatan na mjesec dana na ogromnom kineskom tržištu i takve stvari mogu znatno povećati broj računa u igri. Brojke su im impresivne i igra je planetarno popularna, ali gotovo nas više impresionira 15.4 milijuna prodanih Pokemon Sun i Moon koji su izašli puno kasnije, samo za jednu konzolu i nisu nikada bili besplatni.

Komentari (4)

  • darijoman

    29.04.2017 - 14:26

    A šta da kažem; Overwatch je to 🙂

  • iNFiN3

    29.04.2017 - 14:36

    Kad je odlična igra, sad još kad počne OWL…10M insta

  • DjokaBA

    30.04.2017 - 00:49

    Samo da ne krenu sa ekspanzijama i glupostima kao na WoW 😀

  • Iris94

    30.04.2017 - 03:47

    Ja odustao. Previše ovisno o timskoj kompoziciji i drugim igračima. Preferiram više da sam koliko toliko neovisan, pa prešao na siege radije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?