HCL.HR

Paradox Interactive kupio tvorce Overlorda

Zoran Žalac 30.06.2017.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Izdavačka kuća Paradox Interactive uzela je još jedan razvojni tim pod svoje okrilje. Ponovno se radi o timu koji ima iskustva u strateškom žanru.

overlord-free

Izdavačka kuća Paradox Interactive nezaobilazno je kada se spominju strateške igre. Svoj status učvrstili su serijalima Europa Universalis i Hearts of Iron, a imali su svoje prste i u igrama kao što su Crusader Kings, Cities: Skylines, Stellaris i brojne druge. Sada će se njihov utjecaj u strateškom žanru još više povećati jer su novom akvizicijom ugrabili razvojni tim Triumph Studios.

Triumph Studios je nizozemska tvrtka koja je u zadnjih dvadeset godina radila uglavnom na dva serijala, od kojih je jedan dobro poznat u svijetu strategija. Age of Wonders doživio je tri numerirana dijela i sveukupno pet igara, a pod Paradoxom bi mogao imati svijetlu budućnost.

Drugi serijal na kojemu je Triumph Studios radio jest simpatični akcijski RPG zvan Overlord. Nažalost, Overlord nije u njihovom vlasništvu već pripada izdavačkoj kući Codemasters koja je 2015. napravila zadnju igru tog serijala bez suradnje s Triumph Studiosom. Sada su zato još manje šanse da će tvorci originala više ikada raditi na toj franšizi.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?