HCL.HR

Paradox kupio prava na Vampire: The Masquerade i World of Darkness

Stjepan Fikter 30.10.2015.   •   4 komentara


Kupnjom White Wolf licence od CCP Gamesa, Paradox je stekao prava na sav materijal koji se veže uz White Wolf Publishing bilo da se radi o fizičkoj ili virtualnoj zabavi.

Prvo na Twitteru, a onda i ponešto službenije, Paradox Interactive je objavio kako su postali vlasnici White Wolf licence nakon što su za gotovinu kupili prava od CCP Gamesa. U prijevodu, mogli bi dočekati novu Vampire: The Masquerade igru, a uz nju tu su još i World of Darkness MMO kojeg je CCP prošle godine otkazao te Werewolf: The Apocalypse. Akvizicija White Wolfa ne znači samo mogućnost izdavanja novih naslova nego i nastavak širenja na fizičke medije što uključuje stolne igre, karte i knjige.

White Wolf Publishing unutar Paradoxa radit će kao zaseban ogranak s posebnim timom kojeg predvodi Tobias Sjögren, bivši izvršni predsjednik poslovnog razvoja u Paradoxu. Osim moguće nove Vampire igre, World of Darkness bi također mogao dobiti novu šansu za dolazak na tržište budući da je tim dobio sav izrađeni sadržaj koji se kuhao unutar CCP-a od 2006. godine kada je igra najavljena.

Fredrik Wester, glavna osoba u Paradoxu kaže: “Poput Paradoxovih igara, White Wolf ima svoju posvećenu i strastvenu zajednicu. Iako postoje sličnosti u duhu, White Wolfova intelektualna vlasništva imaju vrlo različitu tematiku nego naši naslovi i zaslužuju svoj brend i tim. Imamo veliko poštovanje za White Wolfove gaming svjetove i vidimo veliku mogućnost za njihovo proširenje u budućnosti pod našom novom podružnicom.”

Očekuje li nas uskoro najava novog RPG naslova u Vampire okruženju? Što vi mislite?

Komentari (4)

  • Gem

    30.10.2015 - 11:15

    Vampire The Masquerade Bloodlines mi je dan danas jedna od najdražih igara, hrpa bugova, patcheva ali svejedno igra mi ima savršenu atmosferu/glazbu te čist pristojnu priču i gameplay.

    Što se mene tiće može dovika sa boljom fizikom/grafikom a da koncept igre ostane isti!

  • Romano

    30.10.2015 - 11:47

    Slazem se.Prvi dio mi je jos bolji.Vampire The Masquerade redemption mi je jedna od najboljih RPG igara ikad. Presao sam je jedno 10 puta,cak i prije 2 godine.

  • TheColossus

    30.10.2015 - 17:03

    Odlična vijest. Obožavao sam Vampire The Masquarade: Redemption.

  • progressive

    31.10.2015 - 04:14

    Juhuuuu 🙂 Odigrao sam i Masquerade i Bloodlines puno puta. Kako kaže Gem, Bloodlines je pun bugova ali je preeeeedobar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?