HCL.HR

Patrice Desilets napustio Ubisoft

Zoran Žalac 13.06.2010.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Patrice Desilets, jedan od tvoraca originalnog Assassin’s Creeda, te kreativni direktor njegovog nastavka, neočekivano je napustio Ubisoftov razvojni tim u Montrealu.

Patrice Desilets, jedan od tvoraca originalnog Assassin’s Creeda, te kreativni direktor njegovog nastavka, neočekivano je napustio Ubisoftov razvojni tim u Montrealu. Iako je Desilets nedavno tvrdio kako će s radom na Assassin’s Creed serijalom vjerojatno biti vezan čitav život (po uzoru na Kojimu i MGS), Ubisoft je potvrdio kako je čovjek uzeo “kreativnu stanku” što bi trebalo značiti neplaćeni godišnji odmor do daljnjega. Obzirom da je njegova uloga u nadolazećem AC spin-offu zvanom Brotherhood odrađena, Ubisoft nas uvjerava kako ovaj odlazak neće ni na koji način utjecati na dotičnu igru.

A hoće li Desilets jednom vratiti AC serijalu ili će napustiti baš kao i ljupka Jade Raymond, nećemo saznati tako skoro. U svakom slučaju, razumijemo tipa – svakome treba odmor. No Ubisoftovi zaposlenici u doba krize redom odbacuju dobro plaćene poslove – prije nepuna dva mjeseca tvrtku je napustio Clint Hocking, vođa Far Cry 2 projekta, izjavivši kako je shvatio da nije zadovoljan i da mora “hodati po užarenom ugljenu, spavati na krevetu od čavala i žvakati polomljeno staklo”. Nadamo se da nije mislio doslovno.

Komentari (2)

  • Pheaton

    13.06.2010 - 20:25

    Ubisoft je na niske grane spao, nekoć su mi bili među omiljenima, no sad više marim za THQ, Namco-Bandai i slične second space developere. A Ubisoft je pao ispod njih. SEGA ih šije naveliko. A o eliti neću ni pričat. Predviđam sudbinu Infogramesa odnosno Atarija, ako neuvedu neko kvalitetno vodstvo i ne prestanu glumit Activision jer da bi netko bio Activision mora imati KAPACITET, a Ubi to nema i nija taj profil ekipe.

  • Maximum

    14.06.2010 - 09:36

    Pheaton…. ijako se slazem sa tobom, Ubisoft ima naslove koji se dobro prodaju.Recimo Assassin Creed se prodao u 10 miliona primeraka i prvi i drugi deo.Far Cry 2 oko 4 miliona.Ghost Reconi i Rainbow Six su se isto dobro prodavali na konzolama…. Conviction isto mislim da se dobro prodao na Xboxu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?