HCL.HR

Patrice Desilets otjeran iz Ubisofta

nebel 08.05.2013.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Kreator Assassin’s Creeda Patrice Desilets nakon raspada THQ-a i povratka u matični mu Ubisoft, ponovno je napustio tvrtku, no ovoga puta ne svojom voljom.

Trakavica o napetom odnosu Patricea Desiletsa, jednog od tvoraca Assassin’s Creed serijala, i njegove matične kompanije Ubisoft, dobila je novi zaplet. Podsjetimo se, Desilets je prije tri godine napustio Ubisoft kako bi uzeo „kreativnu pauzu“, no to je očito bila samo izlika jer se ubrzo pridružio THQ Montrealu. Kao što je već poznato, THQ se ove godine raspao, a Montrealski studio otkupio je upravo Ubisoft, čime je Desilets ponovno došao pod vlasništvo kompanije od koje je, sasvim vjerojatno, pobjegao.

Tada se činilo kako će dvije stranke izgladiti situaciju i ponovno početi surađivati na Desiletsovoj novoj igri, zasad nenajavljenom naslovu. Međutim, kako saznajemo, Desiletsu je danas uručen nenadani otkaz. Ubisoft je tu odluku opisao sljedećim riječima:

„Akvizicija THQ Montreala u siječnju Ubisoftu je donijela 170 iskusnih zaposlenika među kojima je bio i Patrice Desilets. Nažalost, dobronamjerne diskusije između Patricea i Ubisofta u vezi sređivanja Patriceove vizije i vizije studija, nisu urodile plodom. Kao posljedicu toga, Patrice je napustio studio, a naši prioriteti ostaju na timu koji marljivo radi na produktima u razvoju.“ – stoji u službenom Ubisoftovom priopćenju.

Desilets, međutim, ima sasvim drugačiju priču onoga što se dogodilo:

„Suprotno izjavama koje su se mogle čuti ranije, ovog jutra sam otpušten iz Ubisofta. O otkazu sam obaviješten osobno, uručena mi je pisana obavijest o raskidu radnog odnosa i bez ikakve ceremonije dva čuvara ispratila su me iz zgrade, bez da sam dobio priliku da se pozdravim sa svojim timom ili da pokupim svoje stvari. To nije bila moja odluka. Ubisoftova odluka nije utemeljena i takvo što nisam zaslužio. Namjeravam se žestoko boriti protiv Ubisofta za svoja prava, svoj tim i svoju igru.“

Iz Desiletsove posljednje rečenice jasno je da ovaj spor neće stati na ovome, a kako će to utjecati na samu igru, to tek treba vidjeti. S obzirom da ista nije još otkrivena, upravo bismo ovim sporom mogli dobiti naznake ili konkretne informacije o tome kakvu igru možemo očekivati.

Komentari (9)

  • SherlockHolmes

    08.05.2013 - 15:35

    Bravo Ubisoft! Pridruzite se EA -u i Activisionu…Otjerajte covjeka pod kojim je AC bio odlican…Dabog da propali.

    • CroDruid

      @SherlockHolmes, 08.05.2013 - 17:42

      +++!

  • Mile_Ronhill

    08.05.2013 - 17:47

    DaBogda nemali za bureka sa jogurtom!

    • Moke

      @Mile_Ronhill, 08.05.2013 - 23:10

      Da Bog da ne imali za jogurta, kredite u švicarcima dizali za kruh!!!

  • Aves

    08.05.2013 - 19:27

    Dabog da propali? Ne. Nikako. Ljudi, mi ni ne znamo ŠTO se dogodilo. Svaka priča ima dvije strane, koja istinita, neznamo. Žao mi je čovjeka, jer je bio jedan od tvoraca moje najdraže franšize, ali ako je doslovno POBJEGAO od Ubisofta, i Ubisoft je to primjetio, oni nemaju razloga njega zadržat… Svidjelo mi se ovo što je izjavio: "Namjeravam se žestoko boriti protiv Ubisofta za svoja prava, svoj tim i svoju igru.“, jer upravo to dokazuje da ovo nije gotovo. 🙂

    • buby8992

      @Aves, 09.05.2013 - 14:01

      A ti ne bi otišao od izdavača koji tvoj serijal pretvori u godišnji copy/paste proizvod u kojemu tvoj stvaralački potencijal ne može biti realiziran? Isto se je dogodilo i sa Vince Zampellom i Jason Westom u slučaju CoD-a. Normalno da mu je bilo bolje priječi u THQ gdje je dobio novi IP koji je mogao stvarati prema svojoj vlastitoj viziji.

  • goldfinger

    09.05.2013 - 08:43

    Šteta,jer tip je majstor,i to pravi..p.s.možda ga je Jade mogla spasiti??!

  • CommanderEarion

    09.05.2013 - 09:59

    Sramota!!! Patrice je jedan od najzasluznijih u stvaranju AC igara i oni se prema njemu tako odnose….

  • matic95

    09.05.2013 - 12:29

    Nemoguce….ovo je jedan meni od najdražih ljudi iz Ubisofta…nadam se da je on u pravo i da ce se izborit za sebe i igru te samu tvrtku…Lik im donese ideju i igru (pare) i sada kada vide da mogu bez njega…ajmo maco doviđenja…stoka!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?