HCL.HR

PES 2010 vs. FIFA 2010 recenzija

Duje Kozomara 05.10.2009.   •   24 komentara


Gaming magazin PSM3 usporedio je rivale PES 2010 te FIFU 2010. U tijesnoj borbi, FIFA je uspijela odnijeti pobjedu.

Nažalost, recenzija spomenuta u naslovu ne pripada nama, već stranom PSM3 Magazinu, koji je među prvima recenzirao PES 2010 i usporedio ga s novom Fifom. Fifa je ipak izašla kao pobjednik u jako tijesnoj borbi, s obzirom da je PES 2010 dobio 89% a FIFA 2010 90%. „Nakon arkadnih propusta u PES-u 09, novo izdanje Pro Evolution Soccera dobrodošao je povratak starim korijenima. Ako vas je stari PES razočarao toliko da ste prešli na FIFU, novo bi vas izdanje ipak moglo natjerati da ponovo privolite PES.“ Kako kažu momci iz magazina, glavni propusti novog PES-a su činjenica da igri još uvijek nedostaje mnoštvo licenci, te pomalo zastario soundtrack. „Da razjasnimo nešto: PES je bez ikakve dvojbe najbolja multiplayer igra na svijetu. Stvar je u tome što je FIFA jako slična, no nudi i uvjerljiviji osjećaj, fluidnije animacije te next-gen finese“. PES 2010 stiže nam 23. listopada.

UPDATE! U međuvremenu je stigla i naša recenzija novoga PES-a, pa kliknite na link ispod i pogledajte kako nam se igra na kraju svidjela.

RECENZIJA: Pro Evolution Soccer 2010

Komentari (24)

  • wyzard

    05.10.2009 - 16:26

    licence se u pc verziji novog pesa daju sredit modovima, baš kao i glazba, tako da mi to nije nikakav minus. uglavnom, jedva čekam.

  • Praetorian1

    05.10.2009 - 16:26

    Ma pes je zakon, nakon sto sam odigro pes5 jednostavno fifu nije vise bil smisla igrati, igraci se uopce ne krecu prirodno (na xboxu sam igro fifu 10 ). A pes 10 mi je predobar igra je sporija, nemozes vise sa nikim lako prelaziti, ma jedva cekam 23 listopad, pa kad krenem master ligu igrati………………….

  • Praetorian1

    05.10.2009 - 16:27

    Da i to sto kazes wyzard, licence se daju lako srediti modovima.

  • Tieger

    05.10.2009 - 16:44

    ne bi htjel srati, ali ova ‘recenzija’ se vrti oko dema i ‘pre-game’ razdoblja….nema smisla neshto recenzirati ako to josh nije izashlo…tj. nije mi bash posve jasno shto su to recenzirali (eventualno neki kod koji josh nije cijela igra)….
    tek nakon mjesec-dva igranja obiju igara bi mogli tako nekaj objaviti; nije da mi igra ulogu tko je pobjednik, jer igram PES bez obzira na recenzije i tudja mishljenja, al sam moral baciti ovaj osvrt…

  • Duksy

    05.10.2009 - 16:50

    Paono, pretpostavljam da su dobili uranjenu verziju za novinare i prema njoj napisali recenziju.

  • Forbs

    05.10.2009 - 17:29

    Jedva cekam novi pes…Fifu cu igrat na ps3 😀

  • seedorf

    05.10.2009 - 17:38

    PES ce sigurno biti bolji,bez obzira da li on bio na pc platformi ili nekoj konzoli..De mi recite dragi gameri sta se kod vas vise igra u zabavnim salonima..PES ILI FIFA..????

  • Praetorian1

    05.10.2009 - 19:04

    Pes pes pa fifa

  • dany360

    05.10.2009 - 19:19

    Fifa više,ali igra ser i pes obavezno

  • jo

    05.10.2009 - 19:47

    ja dajem glas fifi..mada se pes poboljsao nema sta..odlicna recenzija

  • Figo

    05.10.2009 - 21:01

    3 riječi.. PES na PS2.. ko hebe next gen i te fičkaraje.. mada imam jaku konfu ipak je PES najjači ostao na PS2.. i tamo će se igrati tako dugo dok će izlaziti.. :)) ostali uživajte u PESu ili u Fifi na nextgenu a ja ću sa svojim društvom i dalje rulati PES na PS2.. :)

  • gta_fan

    06.10.2009 - 08:30

    FIFA FIFA FIFA FIFA najnolja igra fudbala kakav pes kakvi li bakrati nema tu sta

  • wero

    06.10.2009 - 12:00

    Pa PES naravno.. igram sad ovaj demo i igra je jednostavno predobra… a tek kad izađe cijela verzija igre… e to će biti NAJBOLJEEEEEEEEE!!!!!! dakle moj glas ide definitivno PES-u..

  • wolverin

    06.10.2009 - 13:51

    najboli je pes kAkva fifa jeste li normalni?

  • _Cox

    06.10.2009 - 14:09

    Fifa!

  • Praetorian1

    06.10.2009 - 16:38

    FIfa izgleda zakon na konzolama, ali meni se nesvida gamplay totalno je nerealan, zato mi je pes puno bolji.

  • Linkin Park

    06.10.2009 - 16:56

    Nakon 13 sati igranja FIFE dobro je i to čuti.

  • stroke

    06.10.2009 - 18:35

    Fifa je unazad 2 god. preboljela dječiju bolest zvanu “arkada” i postala jedna ozbiljnija sportska simulacija, neću reč bolja od pes-a jer ga nisam igrao……uglavnom fifa.

  • kuky90

    06.10.2009 - 19:08

    Ma nemože se još uspoređivati sa pes jer pes nije izašao.
    A pogledajte grafiku na fifi pa na pes.

  • movie

    07.10.2009 - 08:53

    Bez ikakvog razmišljanja dajem glas PES-u kojeg igram godinama. No činjenica je da je ovogodišnja fufa vrlo simpatična igra. Golman je lijepo i uvjerljivo animiran. pojreti i reakcije su golmanske i to bi volio vidjeti u PES-u. Žalosno je da i ove godine imamo lakrdiju od golmana.
    Katastrofalno je animiran a još je gori golman. Udarce s 16 metara pokušava braniti nogama ko u rukometu. Prilikom udaraca okreće leđa lopti. Baca se ko da igra picigin . Sve u svemu jako loše i najveći minus najbolje nogometne igre ….

  • gta_fan

    07.10.2009 - 11:27

    Većina vas sere jer na replayu iz PES vidi se da igrač nikako ne udara loptu.Haha toliko o lijepom PESU,možda je to sitnica ali haha…

  • Praetorian1

    07.10.2009 - 15:30

    gta_fan trk do okuliste

  • gta_fan

    08.10.2009 - 11:18

    U više njih je tako

  • pivac

    21.10.2009 - 11:36

    PES JE PES I MOJA OCJENA ZA TU IGRICU JE 5 TO JE TO

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!