HCL.HR

Peter Molyneux ponovno ne ispunjava obećano

Zoran Žalac 12.02.2015.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Pobjednik eksperimentalne igre Curiosity dvije godine nakon probijanja misteriozne kocke Petera Molyneuxa nije dobio nikakvu nagradu niti išta od obećanoga.

Tvorac Black and White te Fable serijala, Peter Molyneux, u industriji igara poznat je kao lik koji obećava brda i doline, a u konačnici ne dostavi nijedno od toga. Ako ste igrali neku od Fable igara, znate zašto je to tako, ako niste dovoljne su svega dvije riječi – Project Milo. Uglavnom, čini se kako Molyneux nije izgubio svoju staru naviku neispunjavanja obećanih stvari otkako je otišao iz Microsofta. Naime, još tamo 2012. godine obećao je da će jedan igrač dobiti nagradu koja će mu promijeniti život, ukoliko razbije kocku u eksperimentalnoj aplikaciji zvanoj Curiosity.

Kocku je nakon sedam mjeseci „kopanja“ razbio 20-godišnji Bryan Henderson, koji je potom podijelio otkriće s ostatkom svijeta. Henderson je kao nagradu dobio obećanje da će postati jednom vrstom „boga“ u Molyneuxovoj sljedećoj igri, strateškom naslovu Godus, tj. da će imati određene ovlasti koje će mijenjati igru ostalim igračima u multiplayeru. Uz to, Hendersonu je obećan dio zarade od prodaje iste igre.

Godus je u Early Access programu krenuo s prodajom još u rujnu 2013. godine, a do dana današnjeg nije dobio multiplayer komponentu. Sukladno tome, ni Henderson nije dobio nikakvu božansku moć koja mu je obećana. Mnogo žalosnije, nije dobio ni nikakav novac od prodaje igre, a Molyneux i ekipa iz 22Cansa prestali su mu se javljati na mailove.

Priča je otkrivena kada je portal Eurogamer odradio intervju s Hendersonom, te je zatim kontaktirao Molyneuxa i njegov razvojni tim 22Cans. Molyneux je zatim priznao krivnju, ispričao se i obećao da će ubuduće komunicirati s čovjekom kojemu su nešto obećali. Time je ova priča, barem za sada, dobila sretan rasplet, ali pitanje je bi li se tako završilo da javnost nije doznala za nju, ili bi Peter Molyneux i dalje ostao kralj neispunjenih obećanja.

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    12.02.2015 - 18:39

    ma lik nije normalan, black & white je bila legendarna igra, unikat i remek djelo, a on sad neke kocke sa lažnim obečanjima prodaje ljudima. Ne sićam se uopće šta je bilo u kocki?

  • SuperLovro3

    13.02.2015 - 19:50

    Godus mi se cini puno boljim od B&W-a, zapravo B&W mi se čini razvikan i da je zato kul, zbog velikog monstera koji se bori sve ostalo je apsolutno normalna strategija. ako usporedimo AoE kao neka osnova svih strategija sa npr Strongholdom a nakon toga i sa B&W-om dolazimo do toga da SH ima puno više novih mehanika i sveg tog od recimo B&W-a…. Godus mi se cini ok, nis pretjerano super al ono sigurno bolje nego kak se prica

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?