HCL.HR

Peter Molyneux više neće obećavati stvari, jer neće ni pričati s novinarima

Zoran Žalac 13.02.2015.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon što se tvorac Fable serijala neplanirano našao u medijima zbog svojih neispunjenih obećanja, priča je dobila neočekivani epilog.

Ovog tjedna javnosti je otkriveno kako Peter Molyneux i njegov razvojni tim 22Cans nisu ispoštovali obećanja pobjedniku eksperimentalne „igre“ Curiousity. Podsjećamo, njemu je bilo obećano da će dobiti „božanske ovlasti“ u igri njihovoj igri Godus, kao i dio zarade od prodaje dotične igre. Dobitnik Bryan Henderson nije dobio ništa od toga, a 22Cans je čak prestao komunicirati s njim dok priča nije izašla u javnost.

Paralelno s time, nekoliko gaming portala, uključujući Rock, Paper, Shotgun, istražilo je trenutnu situaciju s igrom koja je prije godinu i pol gurnuta u prodaju kao Early Access naslov, do sada još nije dovršena, a razvojni tim 22Cans već je počeo rad na novom naslovu. Pokazalo se tako da stvari koje su obećane u Kickstarter kampanji, poput multiplayer moda, ili podrške za Linux, na kraju vjerojatno neće biti dostavljene… ili barem da 22Canes ne može potvrditi kako će ta obećanja jednoga dana biti ispunjena.

Peter Molyneux zatim je donekle razjasnio situaciju potvrdivši kako je već prešao na razvoj drugog naslova te da je Godus prepustio ostatku tima. To je očito razljutilo ljude koji su svojim novcem na Kickstarteru omogućili Molyneuxu razvoj igre na temelju svih predivnih obećanja, toliko da je sam Molyneux primio nekoliko prijetnji otkako se digla prašina oko svega ovoga.

I tada je odlučio kako je bolje da se povuče. U intervjuu za Guardian Molyneux je poručio kako više neće razgovarati s novinarima.

„Volim svoje igre i volim ih dijeliti s ljudima. To je nevjerojatno divna stvar koju radim u životu, kreiranje ideja i dijeljenje istih s ljudima. No problem je u tome što to više ne funkcionira… Počašćen sam biti dijelom industrije videoigara, ali jasno mi je da je ljudima dosta mog glasa i mojih obećanja. Iskreno mislim da je jedini odgovor na sve to da ja u potpunosti prestanem komunicirati s medijima. Mislim da je ljudima više dosta slušati o meni. Dosta im je mene već jako mnogo godina. Dosta je i meni.“ – izjavio je Molyneux.

Hoće li njegova medijska šutnja biti još jedno u nizu neispunjenih obećanja, ostaje nam za vidjeti.

Komentari (1)

  • Blade1752

    13.02.2015 - 19:35

    hahaha a što mlate čovjeka, dobra završna rečenica! haha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?