HCL.HR

Pikselasti demoni i pismonoše – isprobali smo Courier of the Crypts

Dominik Bošnjak 14.11.2014.   •   1 komentara


Na ovogodišnjem smo Infogameru naletjeli na Primoža Vovka, slovenskog indie developera koji posljednjih godina radi na jezivoj akcijskoj avanturi naslovljenoj Courier of the Crypts.

Na ovogodišnjem smo Infogameru naletjeli na Primoža Vovka, slovenskog indie developera koji posljednjih godina radi na jezivoj akcijskoj avanturi naslovljenoj Courier of the Crypts.

Igra se trenutačno razvija za Windows, OS X i Linux platforme, a radi se o retro avanturi koja vas stavlja u ulogu mladog kurira s problematičnim snovima koje posjećuju raznorazni demoni ne baš miroljubive prirode.

Mlađahni protagonist ima zadatak dostaviti pismo čuvaru kripta, a put mu nikako neće olakšati brojne zamke, čudovišta i kojekakve zagonetke. Vaš najvjerniji pratilac prilikom istraživanja kripti jest baklja koja gori pouzdano, no zahtijeva stalna dopunjavanja magičnim plamičcima raštrkanim po razinama. Bez svjetla ćete se teško moći navigirati kroz opasne kripte, a većinu neprijatelja koji vrebaju iz svake sjene će biti potrebno izbjegavati jer se vaš arsenal svodi na pokoji kamen koji nađete na putu i nešto moćnije vatrene kugle koje su iznimno rijetke.

Vovka obećava da će igra imati „kratku no primamljivu priču“, sustav achievementa i upečatljivu atmosferu, s time da smo se u ovo potonje uvjerili i sami prilikom desetominutnog testiranja Courier of the Cryptsa.

Igra je inače nedavno debitirala na Indiegogo platformi na koju se Vovka odlučio iz razloga što mu omogućuje direktno povlačenje novaca iz Slovenije, za razliku od Kickstartera. Autor nam se povjerio da su mu kao vizualna inspiracija za ovaj naslov poslužili klasični JRPG-ovi, a pohvalio se i vlastitim engineom koji je razvio posebno za Courier of the Crypts.

U slučaju uspješne kampanje, Vovka planira izbaciti ovu jezivu akcijsku avanturu krajem 2015. godine, idealno na samu Noć vještica. U slučaju da je želite isprobati sami, alpha Courier of the Cryptsa je do nedjelje dostupna u paviljonu 8a na Zagrebačkom velesajmu. Također, uz samo financiranje projekta na Indiegogu, ovom indie naslovu iz susjedne nam Slovenije možete pomoći i pritiskom palca gore na Steam Greenlightu.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?