HCL.HR

Pogledajte emotivne posljednje trenutke života prvog Planetsidea

Filip Galeković 04.07.2016.   •   3 komentara


Nekoć popularni MMOFPS dobio je prikladno i eksplozivno finale uz svojevrsni vatromet i posljednje igrače koji sve to promatraju i komentiraju kako njihova omiljena igra odlazi u povijest.

planetside-krahj

Nakon 13 godina ratovanja na velikoj skali, došlo je vrijeme da se bojišta prve Planetside igre napokon utišaju i smire.

Planetside je izašao davne 2003. godine te je igrače počastio do tad neviđenim iskustvom ratovanja iz prvog lica na velikom kontinentu s desecima igrača raspoređenih po frakcijama. Te su se frakcije neprestano borile za prevlast koristeći raznorazna vozila i širok arsenal oružja, kao i poneki mech s vremena na vrijeme.

Iako je 2012. izašao afirmirani F2P nastavak, Planetside 2, najvjerniji su se igrači uvijek iznova vraćali originalu i tamo rješavali virtualne razmirice, koliko god lošije teksture bile, time dokazujući da vizualna kvaliteta ipak nije najvažnija za dobru igru.

Daybreak Game Company (prijašnji Sony Online Entertainment) su nažalost bili prisiljeni zatvoriti servere za prvi Planetside, pa su se stoga potrudili i organizirali – ni više ni manje – uništenje planeta na kojem se igra odvijala.

Cijeli događaj možete pogledati u videu YouTubera Stevena Messnera, koji je uspio uhvatiti cijelu stvar i time ovjekovječio finale jednog od najvećih MMOFPS naslova koje smo ikad imali prilike zaigrati.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?