HCL.HR

Blizzard će pokušati poboljšati Play of the Game sustav Overwatcha

Igor Belan 31.05.2016.   •   9 komentara


Znate ono kad ste sigurni da ste odličnim potezom u Overwatchu zaslužili Play of the Game status, pa vam ga na kraju ukrade Bastion?

bastion-play-of-the-game

U nedavnom intervjuu za Gamespot, glavni razvojni programer na projektu Overwatcha Rowan Hamilton iz Blizzarda objasnio je kako Play of the Game sustav funkcionira te kako se na istome još uvijek radi.

Ako ste igrali Overwatch onda dobro znate da ponekad djeluje kao da taj sustav preferira prikazati kako je netko naredao nekoliko ne tako važnih eliminacija za redom, umjesto da posebno istakne za pobjedu važne situacije poput odgurivanja protivničke ekipe s neke točke u ključnom trenutku ili oživljavanja palih neprijatelja s Mercy u podjednako važnim situacijama. Teško je očekivati od nekakvog algoritma da uvijek prepozna ključnu situaciju u meču, ali iz spomenutog intervjua saznajemo da je Blizzard svjestan problema te kako planiraju poboljšati cijelu stvar.

Play of the Game računa se uz pomoć nekoliko varijabli koje uključuju iznos nanesene štete protivnicima, broj eliminacija i iznos healanja suboraca, kao i još neke zakulisne varijable poput procjenjene težine postizanja pogotka s određenim oružjem. Primjerice, Hamilton kaže:

Pogodak u glavu snajperom nekoga tko samo stoji i čeka da ga se pogodi nema istu težinu kao kada spretno pogodite Tracer što se brzinski kreće po mapi.

Ipak, svima je jasno, pa tako i Blizzardu da se teško osloniti na čiste brojke i statistike pri procjenjivanju nečega tako subjektivne naravi kao što je Play of the Game. Hamilton je stoga u intervjuu naveo primjer Zenyatta i njegova ultimate napada koji redovito nanese masivne količine ozdravljivanja suborcima, što im je u procesu podešavanja Play of the Game sustava redovito radilo probleme. Zenyatta bi tako prečesto dobivao Play of the Game, a samo je lebdio na miru, ne čineći ništa toliko impresivno ili zanimljivo za vidjeti.

Blizzard će nastavljati poboljšavati sustav analizirajući brdo podataka koje su dosad prikupili o akcijama koje vode do izbora Play of the Gamea, pa bismo u budućnosti mogli vidjeti da dobar Mercy igrač dobije svoj Play of the Game moment kada oživi sve na ključnoj točki dvije sekunde prije kraja meča. Ipak, Blizzardu sada nije u fokusu poboljšanje tog sustava, već dovršavanja i izbacivanje competitive play modea, kao i osigurati da performanse igre i servera ostanu stabilne.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • Teknokyo

    31.05.2016 - 12:27

    Jesam ja jedini kojeg nije briga za POTG? Nek poboljšaju Tick Rate / Client Update Rate i matchmaking….

    • NoniCRO

      @Teknokyo, 31.05.2016 - 12:56

      samo neka definiraju competitive pravila i izbace taj ranked, naravno da bude to dobro

  • Kveki

    31.05.2016 - 12:48

    Pa slažem se da nije savršen sustav, ali tipa može se i sa support herojem dobiti play of the game. Ja sam ga uspio s Mercy dobiti kada sam oživio cijeli tim odjednom i odmah nakon toga skinuo Bastiona s platforme. Samo što jesu naravno rjeđi takvi od klasičnih Reaper pobije cijeli team s ultom.

  • Zoran Žalac

    31.05.2016 - 12:49

    Ja bih za početak bio sretan kad bih uopće dobio PotG.

  • lucho-CRO

    31.05.2016 - 18:30

    Vec mi je pomalo i dosadila ova igra..bit ce da sam se zaletio.. prodajem za dog u box 😉

    • tryon

      @lucho-CRO, 31.05.2016 - 19:43

      Sacekaj taj ranked. Bit ce ti mozda zao.

    • Teknokyo

      @lucho-CRO, 01.06.2016 - 15:41

      Ako ti je igra već dosadila, ja ti savjetujem da je prodaš sada. Competitive mode ćeš čekati još par mjeseci. https://twitter.com/PlayOverwatch/status/736331124645863424

    • lucho-CRO

      @Teknokyo, 01.06.2016 - 15:46

      Ma i ja tako mislim da je najbolje..nije to ovak i onak moj tip igre uzeo je bzvz jer mi bilo povoljno..a cekati nesto sto mi nece bas previse znaciti nema smisla..takve promjene cekaju oni koji to bas vole jako a mi prolazni igraci koji tek toliko da probamo nema smisla lagati samo sebe da ce to utjecati na nas eto iskreno

    • Teknokyo

      @lucho-CRO, 01.06.2016 - 15:57

      Ma čak i ako voliš ovu igru i čekaš competitive mode, nećeš ga moći igrati bez 5 suigrača. Znači prijava na ranked mode nije moguća sa manje od 6 ljudi (ako vas je 5 u grupi , LFG sustav je nepostojeć, tj. sistem vam neće naći šestog), bar je tako bilo za vrijeme bete, ali moguće su promjene s obzirom da navodno izlazi na kraju sedmog mjeseca.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?